Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amis jest boskim psem... Jak każdy? Nie... Amis dostosowuje sie do człowieka, "nie chcesz mnie głaskać, to nie, prosić się nie będę"... Ale jak już zauważy, że pieszczot nie szczędzisz, to nie da Ci spokoju.

Amis jest w schronisku od 2000 roku, urodził się w 1994 roku, taka data widnieje w książeczce, możemy się więc domyslić, że został zwrócony przez właściciela.

Padł już wiele razy ofiara pogryzień, dlatego został wykastrowany i siedzi w boksie z mniejszymi od siebie suczkami.
Nie ma ucha... stracił, nie tylko to podczas tych 7 lat.
Jest bardzo gruby, nikt nie ma czasu sie nim zająć, leży więc w boksie i tyje, a ma już 13 lat, więc nie jest to obojetne dla jego zdrowia - ma przez to kłopoty z tylnymi łapami.

Kolejny skazany na dożywocie??!!

Amis jest na stronie schroniska i Amicusa (w zakładce psów ze schroniska) już od lat... Nikt go nigdy nie wypatrzył ani tam ani w schronisku. :shake:

Plakat do pobrania:
http://upload.miau.pl/3/9449.doc

A oto Amis:

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martik b to taka prowokacja... ;)
będę zajmowac się nim w schronisku, narazie bylismy na pierwszym spacerku... biegamy, czeszemy się, dojadamy :oops: , całujemy po pyskach... ja wiem, że to jest piekny pies... tylko strasznie dłuuugo w schronisku, i nie wiem jak to tłumaczyć, bo jest łagodny, lgnie do ludzi itd...

Posted

Jagienka napisał(a):
martik b to taka prowokacja... ;)
będę zajmowac się nim w schronisku, narazie bylismy na pierwszym spacerku... biegamy, czeszemy się, dojadamy :oops: , całujemy po pyskach... ja wiem, że to jest piekny pies... tylko strasznie dłuuugo w schronisku, i nie wiem jak to tłumaczyć, bo jest łagodny, lgnie do ludzi itd...

No wiem.. wiem;) tytuł też musi przyciągać uwagę i współczucie..to pewnie dlatego..szkoda, że tak długo już jest w schronisku..bidulek:-( a z tym dojadaniem to tak u niego chyba musi być ostrożnie, ciałka to mu nie brakuje :p

Posted

Przyznam, ze na jedzenie reaguje bardzo żywo... Czekała porcja, dla suni resocjalizowanej przez Foksie, w pojemniku i dwóch siateczkach i jak Amis zwęszył do myslałam, że na drobny mak rozniesie, na szczęście nie reaguje agresją na ingerencje człowieka w jego poczynania z żarełkiem, więc udało mi się opanowac sytuację... :lol:

Posted

Ja bardzo chetnie jutro wydrukuje sobie plakaciki Amisa.Jageienka bardzo się cieszę ,że załozyłaś wątek Amisowi,ja tez w poprzednim razem byłam z nim na spacerku i wiem że jest z niego fajny psiak.
Chciał powąchać i przywitac się z Petardą ,a ta się na niego żuciła z zębami i biedak strasznie się przestraszył i stracił równowagę.
Amis dzisiaj jest w gazecie krakowskiej i nie miałam żadnych telefonów.Niestety w tekscie istnieje błąd i napewno nikogo za serce przez to nie ujał bo pisze że jest w schronisku od 2005 roku.
Zdjęcie Amisa wysłałam tez do Camary do wyborczej i do pani Ani do dziennika zamias Kundelka.
mam nadzieje że na ostatnie lata znjdzie wymarzony domek i cudownych własnych ludzi.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):

Amis dzisiaj jest w gazecie krakowskiej i nie miałam żadnych telefonów.Niestety w tekscie istnieje błąd i napewno nikogo za serce przez to nie ujał bo pisze że jest w schronisku od 2005 roku.
Zdjęcie Amisa wysłałam tez do Camary do wyborczej i do pani Ani do dziennika zamias Kundelka.
mam nadzieje że na ostatnie lata znjdzie wymarzony domek i cudownych własnych ludzi.

I nikt się nie zgłosił zainteresowany:shake: przykre to ale może innym razem się uda...

Posted

martik b napisał(a):
I jak z tymi ogłoszeniami w gazecie, dały cioś..jestem ciekawa...może się szczęście do starego psiaka wreszcie uśmiechnęło...

Niestety nie było zadnego telefonu ,jedyna nadzieja w pani Ani i jej cudownych artykułach trafiających prosto w serce.