Jagienka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Amis jest boskim psem... Jak każdy? Nie... Amis dostosowuje sie do człowieka, "nie chcesz mnie głaskać, to nie, prosić się nie będę"... Ale jak już zauważy, że pieszczot nie szczędzisz, to nie da Ci spokoju. Amis jest w schronisku od 2000 roku, urodził się w 1994 roku, taka data widnieje w książeczce, możemy się więc domyslić, że został zwrócony przez właściciela. Padł już wiele razy ofiara pogryzień, dlatego został wykastrowany i siedzi w boksie z mniejszymi od siebie suczkami. Nie ma ucha... stracił, nie tylko to podczas tych 7 lat. Jest bardzo gruby, nikt nie ma czasu sie nim zająć, leży więc w boksie i tyje, a ma już 13 lat, więc nie jest to obojetne dla jego zdrowia - ma przez to kłopoty z tylnymi łapami. Kolejny skazany na dożywocie??!! Amis jest na stronie schroniska i Amicusa (w zakładce psów ze schroniska) już od lat... Nikt go nigdy nie wypatrzył ani tam ani w schronisku. :shake: Plakat do pobrania: http://upload.miau.pl/3/9449.doc A oto Amis: Quote
martik b Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Śliczny pies...i widać jeszcze w oczkach tą wiarę w człowieka...nie może jej stracić.........domku gdzie jesteś?! Quote
martik b Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Tak patrzę teraz na tytuł i zobaczyłam, że napisałaś brzydki...Jagienka :mad: to ładny pies jest... Quote
Jagienka Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 martik b to taka prowokacja... ;) będę zajmowac się nim w schronisku, narazie bylismy na pierwszym spacerku... biegamy, czeszemy się, dojadamy :oops: , całujemy po pyskach... ja wiem, że to jest piekny pies... tylko strasznie dłuuugo w schronisku, i nie wiem jak to tłumaczyć, bo jest łagodny, lgnie do ludzi itd... Quote
martik b Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jagienka napisał(a):martik b to taka prowokacja... ;) będę zajmowac się nim w schronisku, narazie bylismy na pierwszym spacerku... biegamy, czeszemy się, dojadamy :oops: , całujemy po pyskach... ja wiem, że to jest piekny pies... tylko strasznie dłuuugo w schronisku, i nie wiem jak to tłumaczyć, bo jest łagodny, lgnie do ludzi itd... No wiem.. wiem;) tytuł też musi przyciągać uwagę i współczucie..to pewnie dlatego..szkoda, że tak długo już jest w schronisku..bidulek:-( a z tym dojadaniem to tak u niego chyba musi być ostrożnie, ciałka to mu nie brakuje :p Quote
Jagienka Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Przyznam, ze na jedzenie reaguje bardzo żywo... Czekała porcja, dla suni resocjalizowanej przez Foksie, w pojemniku i dwóch siateczkach i jak Amis zwęszył do myslałam, że na drobny mak rozniesie, na szczęście nie reaguje agresją na ingerencje człowieka w jego poczynania z żarełkiem, więc udało mi się opanowac sytuację... :lol: Quote
martik b Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jagienka napisał(a):Przyznam, ze na jedzenie reaguje bardzo żywo... no to widać:razz:..łobuz jeden:loveu: Quote
paulus Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jagienka zrób mu plakat to coś wydrukuję. Albo jakiś tekst to zrobię plakat. Quote
Jagienka Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Plakat do pobrania: http://upload.miau.pl/3/9449.doc Paulus, dziękuje :iloveyou: Widze, ze masz słabość do otyłych psiaków... hihihi Quote
paulus Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name=' [SIZE=1']Widze, ze masz słabość do otyłych psiaków... hihihi :mad::mad: Quote
Jagienka Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Jutro dostane plakaty od paulusa :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Aga-ta Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 jesli mozesz sie podzielic, to chetnie wezme troche:cool3: Quote
Jagienka Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Odebrałam plakaty Amisowe... paulus, już Ci dziękowałam, ale jeszcze raz nie zaszkodzi :Rose: mogę się podzielić jak jeszcze coś zostanie :evil_lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja bardzo chetnie jutro wydrukuje sobie plakaciki Amisa.Jageienka bardzo się cieszę ,że załozyłaś wątek Amisowi,ja tez w poprzednim razem byłam z nim na spacerku i wiem że jest z niego fajny psiak. Chciał powąchać i przywitac się z Petardą ,a ta się na niego żuciła z zębami i biedak strasznie się przestraszył i stracił równowagę. Amis dzisiaj jest w gazecie krakowskiej i nie miałam żadnych telefonów.Niestety w tekscie istnieje błąd i napewno nikogo za serce przez to nie ujał bo pisze że jest w schronisku od 2005 roku. Zdjęcie Amisa wysłałam tez do Camary do wyborczej i do pani Ani do dziennika zamias Kundelka. mam nadzieje że na ostatnie lata znjdzie wymarzony domek i cudownych własnych ludzi. Quote
Anashar Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Śliczny psiak... Kurka, mógłby się już ten domek znaleźć... Quote
martik b Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a): Amis dzisiaj jest w gazecie krakowskiej i nie miałam żadnych telefonów.Niestety w tekscie istnieje błąd i napewno nikogo za serce przez to nie ujał bo pisze że jest w schronisku od 2005 roku. Zdjęcie Amisa wysłałam tez do Camary do wyborczej i do pani Ani do dziennika zamias Kundelka. mam nadzieje że na ostatnie lata znjdzie wymarzony domek i cudownych własnych ludzi. I nikt się nie zgłosił zainteresowany:shake: przykre to ale może innym razem się uda... Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 martik b napisał(a):I nikt się nie zgłosił zainteresowany:shake: przykre to ale może innym razem się uda... Amis jest dzisiaj w wyborczej ,zobaczymy może tym razem się uda. Quote
Jagienka Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Amis jest dzisiaj w wyborczej ,zobaczymy może tym razem się uda. i co i co?? Jest jakikolwiek odzew?? Quote
wtatara Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 można prosić namiary na plakaty, Miśtka już nie musze rozklejać Quote
martik b Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Amis jest dzisiaj w wyborczej ,zobaczymy może tym razem się uda. Trzymam kciuki mocniutko!!! Quote
Jagienka Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 wtatara napisał(a):można prosić namiary na plakaty, Miśtka już nie musze rozklejać Jest do pobrania w 1 i 9 poście... ;) Quote
martik b Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 I jak z tymi ogłoszeniami w gazecie, dały cioś..jestem ciekawa...może się szczęście do starego psiaka wreszcie uśmiechnęło... Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 martik b napisał(a):I jak z tymi ogłoszeniami w gazecie, dały cioś..jestem ciekawa...może się szczęście do starego psiaka wreszcie uśmiechnęło... Niestety nie było zadnego telefonu ,jedyna nadzieja w pani Ani i jej cudownych artykułach trafiających prosto w serce. Quote
Recommended Posts