*Magda* Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Zrzekli się dobrowolnie, ok ;) Tylko nasuwa się pytanie: czemu wcześniej ich nie oddali? Tylko doprowadzili do takiego stanu :( Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Ech, pisałam to już na innym forum, zanim zaczęłaś być tak aktywna na dogo. Wtedy Figa skakała przez betonowe murki... Tutaj to samo, trening z 1 stycznia, napisałam co i jak, zignorowałaś to. Trening kilka dni później, bo z 4 stycznia - to samo, zwróciłam uwagę i dopiero wtedy odpisałaś jakoby psy zaczynały od podstaw "przed nagraniem" (jak w agility przynajmniej 3 miesiące zajmuje przygotowanie psa do skakania na minimalną, regulaminową wysokość). Przecież nikt nie gnoi Cię... Rozumiem, że chcesz się pobawić w agility, a nie chcesz do klubu bo nie masz kasy/czasu/nie ma klubu w Twoim mieście. Ale grunt to bezpieczeństwo i zdrowie psa. Ja też bym BARDZO chciała agilitować, ale nie mam własnych przeszkód i nie kombinuję z patykami, gdzie nie mogę odmierzyć idealnie np. 40cm. Dlatego chcę hopki zrobić sama, slalom też, tunel kupię i będę wynajmować tor agility raz czy dwa na tydzień, żeby przećwiczyć strefy... Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 ... biedne psy :/. Co one mają na szyjach? Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [url]http://meinentieren.blogspot.com/2013/03/na-filmiku-widac-jak-figa-poradzia.html[/url] o to mi chodzi Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Nie wiem czy drewniane, wygląda jak beton ;) I nie zmienia to faktu, że są za duże. Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 ... :mdleje: Młodsza. To filmik z 2013r. Z marca. O rok była młodsza... TYLKO rok. A co Pani z psiej szkoły wie o agility? Bo TEN tor nie jest profesjonalny. Nawet obok niego nie stał. Powinny być tyczki, bo pies ma przeskakiwać tak, żeby ich NIE ZRZUCIĆ, a nie, że odbija się od przeszkód łapami... Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Hej, ale sama powiedziałaś, żebym to zrobiła, prawda? Bez spiny, spokojnie. Twierdzisz, że nie olałaś mnie i moich rad (i nie tylko moich) to pokazałam Ci, że to zrobiłaś... :shake: Quote
Leokadia Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Yuki_']To był pierwszy raz i pierwszy błąd. Możesz mi nie wytykać błędów z przeszłości? Bardzo tego nie lubię.[/QUOTE] Sory, że się tak wetnę, chcesz, żeby ci nie wypominać błędów z przeszłości, ale chcesz się przecież czegoś nauczyć, poprawić w pracy z psami, a kto jak kto, ale Aśka na pewno nie jest jedną z tych osób, które bezpodstawnie czepiają się każdego szczegółu, a z pewnością chodzi jej, jak i zresztą innym, którzy się tu wypowiadają, o zdrowie psów. Nie traktuj tego jako atak, ale możliwość do nauczenia się czegoś sensownego, dopracowania tego, co wam nie idzie, od osób, które wiedzą co mówią ;) Quote
*Magda* Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Yuki, chcesz mini tor do agility? Mam 3 przeszkody do przeskakiwania i słupki do slalomu ;) Plastikowe, leciutkie, z regulacją wysokości ;) Można je łatwo zabrać ze sobą ;) Będziesz mogla wtedy lepiej ćwiczyć z psami :) Na zdjęciu je tak w miarę nawet widać [IMG]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album3/DSC_0426_zpsad57b66d.jpg[/IMG] Quote
*Magda* Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Angi']Magda, to ty masz torek? :evil_lol:[/QUOTE] ?????????? Quote
Gezowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='leónowa']Sory, że się tak wetnę, chcesz, żeby ci nie wypominać błędów z przeszłości, ale chcesz się przecież czegoś nauczyć, poprawić w pracy z psami, a kto jak kto, ale Aśka na pewno nie jest jedną z tych osób, które bezpodstawnie czepiają się każdego szczegółu, a z pewnością chodzi jej, jak i zresztą innym, którzy się tu wypowiadają, o zdrowie psów. Nie traktuj tego jako atak, ale możliwość do nauczenia się czegoś sensownego, dopracowania tego, co wam nie idzie, od osób, które wiedzą co mówią ;)[/QUOTE] Dokładnie! ;) Po prostu mam JAKIEŚ doświadczenie jeśli chodzi o agility. Od początku uczulano nas na stawy psów, czy szczeniaków, które nie skakały w ogóle do 7-9 miesiąca życia (zależy jaka rasa). I tylko o to mi chodzi. Ja też robiłam wiele błędów, ale każdy błąd, który zostanie nam pokazany, albo sami go zobaczymy, wzbogaca nas o nowe doświadczenie, prawda? ;) Dziś, kiedy oglądam filmiki z moich i Młodego początków, to dziwię się naprawdę, że nikt mi nie zwrócił uwagi czy w galerii na dogo, czy na innym forum, że robię coś źle. Bo tam jest MASA błędów. I jak teraz o tym myślę to wcale się nie dziwię, że miałam takiego rozwydrzonego bachora :evil_lol: Quote
*Magda* Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Yuki_']Magda ile by to mnie kosztowało łącznie z przesyłką?[/QUOTE] Nic za nie nie chcę, bo ja po pierwsze nie mam już czasu z Torą ćwiczyć, a po drugie, jak rozstawiam w ogrodzie trampolinę, stół z zadaszeniem, basen dla małego, to na słupki nie mam już za bardzo miejsca :shake: Tylko jeśli chcesz je już, to podeślij mi na PW adres ;) A ja, na dniach Ci je wyślę :) Quote
angineuuka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Yuki_']Kochana, boska jesteś ;) dałabym minkę z serduchami ale siedzę na fonie więc...[/QUOTE] dodam za ciebie! :loveu: Quote
Aleksa. Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 madzia ma za dobre serducho :loveu: tez chce przeszkody :diabloti: :(( Quote
*Magda* Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Yuki_']Kochana, boska jesteś ;) dałabym minkę z serduchami ale siedzę na fonie więc...[/QUOTE] Jak wejdziesz na kompa, to chcę od Ciebie, a nie od Angi :eviltong: [quote name='Aleksandra95']madzia ma za dobre serducho :loveu: tez chce przeszkody :diabloti: :(([/QUOTE] Za późno, już oddane :eviltong: Quote
Recommended Posts