madziakato Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Mam jeszcze taki pomysł, aby zaangażować grupy pomagające psom danych ras i w typie w nasze działania- to ułatwiłoby podejmowanie decyzji. Osobiście znam Owczarkarzy- wspaniali , świetnie zorganizowani ludzie, pomogli mi nie raz , a jak wiemy zawsze jakiś owczarkowatych tam jest. Quote
ajw Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='ania68']Już wyślę pw. Nr konta będzie bezpośrednio do hotelu :) Bardzo, bardzo dziękuję Ci za ten bazarek :loveu: Jak zwykle zawsze mogę na Ciebie liczyć i to bardzo miłe wiedzieć, że jest ktoś, kto zawsze pomoże :loveu: Dziękuję :loveu:[/QUOTE] Dziękuję za numer konta i bardzo się cieszę, że mogłam pomóc :loveu: Życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt, pogodę mamy jak na Wielkanoc ;) P.S. Gdyby ktoś z Was słyszał o domku szukającym malutkiego pieska/ suczki do 4 kg, dajcie proszę znać. Szukamy domów dla trójki rodzeństwa, urocze kruszynki, 2 sunie i jeden chłopczyk, ok. roku. Jak coś zdjęcia wyślę na pw;) Quote
Doda_ Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 madziakato , ada-jeje zgadzam sie z Wami. Ja moge pomóc w [B]transporcie[/B], mam samochód na gaz z [B]bazarkami[/B] też chętnie pomogę - osoby które beda chcialy dorzucic rzeczy moga np na maila mi podeslac zdjecia. Zrobilabym jeden wielki bazarek . . z tymczasem i miejscami narazie nie pomogę, tzn, mam miejsce na działce ale to awaryjny tymczas . . . to prawda, musi byc zgrana ekipa, wtedy bedzie latwiej dzialac . . Quote
Ada-jeje Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='madziakato']Mam jeszcze taki pomysł, aby zaangażować grupy pomagające psom danych ras i w typie w nasze działania- to ułatwiłoby podejmowanie decyzji. Osobiście znam Owczarkarzy- wspaniali , świetnie zorganizowani ludzie, pomogli mi nie raz , a jak wiemy zawsze jakiś owczarkowatych tam jest.[/QUOTE] te grupy mozesz angazowac jak bedziesz miala psa w typie danej rasy. Quote
Ada-jeje Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='Doda_']madziakato , ada-jeje zgadzam sie z Wami. Ja moge pomóc w [B]transporcie[/B], mam samochód na gaz z [B]bazarkami[/B] też chętnie pomogę - osoby które beda chcialy dorzucic rzeczy moga np na maila mi podeslac zdjecia. Zrobilabym jeden wielki bazarek . . z tymczasem i miejscami narazie nie pomogę, tzn, mam miejsce na działce ale to awaryjny tymczas . . . to prawda, musi byc zgrana ekipa, wtedy bedzie latwiej dzialac . .[/QUOTE] ja na poczatek proponuje pomoc dla missieek, ona ma zapewen urwanie glowy, od lat pomaga olkuskim zwierzakom wraz z jej mama i siostra. Zapewne przyda sie jej kasa na dojazdy do weta, z psami na wizyty przed i po adopcyjne, wyzywic okolo 50 zwierzakow no i pomoc w oglaszaniu, jesli missieek nie wejdzie na watek z braku czasu mozna sie z nia kontaktowac przez poczte mailowa, [email][email protected][/email] Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 a skąd jest missieek ? tak jak mówiłam,mogę pomóc w transporcie , także jeśli missieek będzie potrzebowała dla 'swoich' psiaków, nie ma problemu. Nam wszystkim chodzi tylko o to - pomóc zwierzętom. Mamy ten sam cel. Z bazarkiem również pomogę :) mogę nawet w tym tygodniu zrobić, cel - dla olkuskich zwierząt. . Mam parę rzeczy do wystawienia. . .ale chciałąbym zrobić jeden wielki bazarek - dlatego cioteczki które chcą dorzucić swoje rzeczy bardzo proszę o kontakt na PW , pogadamy co do cen itd itp . . . i musimy ustalić, na jakie konto mają wpływać pieniążki z bazarku.. . Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='Doda_']a skąd jest missieek ? tak jak mówiłam,mogę pomóc w transporcie , także jeśli missieek będzie potrzebowała dla 'swoich' psiaków, nie ma problemu. Nam wszystkim chodzi tylko o to - pomóc zwierzętom. Mamy ten sam cel. Z bazarkiem również pomogę :) mogę nawet w tym tygodniu zrobić, cel - dla olkuskich zwierząt. . Mam parę rzeczy do wystawienia. . .ale chciałąbym zrobić jeden wielki bazarek - dlatego cioteczki które chcą dorzucić swoje rzeczy bardzo proszę o kontakt na PW , pogadamy co do cen itd itp . . . i musimy ustalić, na jakie konto mają wpływać pieniążki z bazarku.. .[/QUOTE] missieek czyli Angela prowadzi od dłuzszego czasu hotel dla zwierzat, w ktorym zapewne polowa to zwierzeta przygarniete przez nia z potrzeby pomagania zwierzetom, a nie tylko te ktore sa umieszczone odplatnie, hotel znajduje sie w miejscowosci Kamienica niedaleko Krakowa, na podobnych zasadach przyjmuje psy Marta z Glogoczowa takze niedaleko Krk ale z innej strony. Obydwie maja nie tylko Olkuszaki i bardzo potrzebuja wsparcia finansowego bo z patrzenia w niebo psow sie nie nakarmi. Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Ja dołoże się z fantami, super, że zrobisz bazar, w kupie siła!!![quote name='Doda_']a skąd jest missieek ? tak jak mówiłam,mogę pomóc w transporcie , także jeśli missieek będzie potrzebowała dla 'swoich' psiaków, nie ma problemu. Nam wszystkim chodzi tylko o to - pomóc zwierzętom. Mamy ten sam cel. Z bazarkiem również pomogę :) mogę nawet w tym tygodniu zrobić, cel - dla olkuskich zwierząt. . Mam parę rzeczy do wystawienia. . .ale chciałąbym zrobić jeden wielki bazarek - dlatego cioteczki które chcą dorzucić swoje rzeczy bardzo proszę o kontakt na PW , pogadamy co do cen itd itp . . . i musimy ustalić, na jakie konto mają wpływać pieniążki z bazarku.. .[/QUOTE] Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Po Nowym Roku dołączą do nas dwie nowe dziewczyny, będą nam pomagać w każdy możliwy sposób, osoby są kapitalne, zaprawione w bojach i baaaardzo chętne do pomocy; mają już za sobą różne akcje, są jak petardy;-) Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 madziakato dziekuje w imieniu psow! kto jeszcze dolozy rzeczy ? ? ? ja tez moge sie dolaczyc do grupy :) im wiecej tym lepiej. tylko jaka moja osobista pomoc bylaby potrzebna oprocz transportu, bazarku . . ? Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='Doda_']madziakato dziekuje w imieniu psow! kto jeszcze dolozy rzeczy ? ? ? ja tez moge sie dolaczyc do grupy :) im wiecej tym lepiej. tylko jaka moja osobista pomoc bylaby potrzebna oprocz transportu, bazarku . . ?[/QUOTE]Kochana, tak nieśmiało zapytam o to dt na działce, pamiętasz, właśnie o psiaka z O. mi chodziło.... Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Ja czekam jeszcze na wieści z ds. mojej tymczasowiczki Kory , ale jak będzi wszystko ok to muszę zakupić budę porządną i też mam zamiar dać dt- ale niestety u mnie to tylko na dworze ze względu na dwa samce dość spore(różnie to bywa u nich z psami- raz jest ok, a raz nie, a w O. nie ma jak tego sprawdzić) Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Tak pamietam, jeszcze jutro tzn dzisiaj pogadam z rodziną, może zrobimy kojec na działce . . jeden czy dwa. . .musim się dowiedzieć, czy mozna tam trzymać psów. Chodzi mi o to że na dłuższy czas, niż 'awaryjnie' . . . Co prawda obok były psy i jeszcze dalej , są też hodowle gołebi, ale te psy poznikały . . nie wiem czy właściciel zabrał,oddał z własnego wyboru czy tak im kazano .. . . Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 (edited) Ok, na tę chwilę to chyba bazarki i ogłoszenia potrzebne najbardziej, żeby dziewczyny trochę chociaż odciążyć....podziwiam je, serio. Edited December 25, 2013 by madziakato Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 (edited) edytowan.. . . Edited December 25, 2013 by Doda_ Quote
Alojzyna Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Ja mogę umieszczać informacje o psach na fb na koncie Psy z Olkusza. Konto ma ponad 2200 znajomych, więc jest możliwosc dotarcia z informacją do ogromnej liczby osób. Tylko muszę mieć zdjęcia i opisy - najlepiej wysyłać je na pw - konkretnie co mam napisać i jakie zdjęcia opublikować. Z fb sporo psów znalazło nowe domy. Quote
Therion Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Przydałaby się sucha karma dla zwierzaków . Psy jedzą Josere worek 20 kg kosztuje 80 zł . Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='Alojzyna']Ja mogę umieszczać informacje o psach na fb na koncie Psy z Olkusza. Konto ma ponad 2200 znajomych, więc jest możliwosc dotarcia z informacją do ogromnej liczby osób. Tylko muszę mieć zdjęcia i opisy - najlepiej wysyłać je na pw - konkretnie co mam napisać i jakie zdjęcia opublikować. Z fb sporo psów znalazło nowe domy.[/QUOTE]Obawiam się, że ze zdjęciami to nie do zrobienia, pilnują i nie da się zrobić żadnego zdjęcia...A jak tu szukać domów bez zdjęć??? Paranoja tam jest! Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='Doda_']Kamerka? no do nagrywania filmów ? w tej sprawie pogadam z kolega, który zakupił już wiele dla znajomych, czy to na dwór, do domu taka maleńka czy do auta . . tylko napisz mi do czego byłaby potrzebna, gdzie miałaby być (połozona, czy noszona np na ubraniu) itd . .[/QUOTE] do czego ma byc kamerka trzeba sie domyslic lub pisac na PW nie na forum, bo szpiegow ne brakuje. Quote
Doda_ Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 no wlasnie, madziakato edytuj swoj post o kamerce. . . dowiem sie i napiszer na pw. domyslam sie jaka to ma byc. do czego. Quote
Malgoska Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Chyba już wszyscy wiedzą o co chodzi z kamerką ..... Quote
Ada-jeje Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='Malgoska']Chyba już wszyscy wiedzą o co chodzi z kamerką .....[/QUOTE] dla przyjaciol to nie jest tajemnica, a dla szpicli powinno byc. Mam kolejny dowod na kwiatka z O. podwojnie wylapane psy. Jednak okzauje sie ze kazdy z nich podrzuca sobie psy do wlasnej gminy w ktorej wylapuje, postaram sie to wykorzystac i zrobic afere w dwoch gminach na poczatek z zadaniem od gmin do wystapienia o zwrot kasy do kwiatuszka bede tego pilnowac czekam na dowody falszowania dokumentow. Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Pomóżcie proszę ze zdjęciami od Ada je-je,. umieram z ciekawości!!! (drugi wątek) Quote
ajw Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Dziewczyny jeśli tylko będę miała chwilę pomogę w ogłoszeniach, nie obiecuję, że będzie to regularnie, bo ogłoszeń mam masę do zrobienia a czasu mało, zwłaszcza w tygodniu, ale jeśli będę miała wolną chwilę obiecuję pomagać w ogłaszaniu. Quote
madziakato Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='ajw']Dziewczyny jeśli tylko będę miała chwilę pomogę w ogłoszeniach, nie obiecuję, że będzie to regularnie, bo ogłoszeń mam masę do zrobienia a czasu mało, zwłaszcza w tygodniu, ale jeśli będę miała wolną chwilę obiecuję pomagać w ogłaszaniu.[/QUOTE] Super, cieszę się, że taki jest odzew a moją (i nie tylko) prośbę:-) Quote
Recommended Posts