Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mateńko ale cudne wieści, aż się wierzyć nie chce,że takie szczęśćie go spotkało.
Wizyta się odbyła? ( sorka,że pytam zapewne same wiecie co macie robić)

Ja też proszę o numer konta, serio kasy nie mam zupełnie, ale wyślę 10 zł

Posted

Kochani w[FONT=lucida grande]ierzę, że jeszcze wiele dobrych chwil przed Murzynkiem w kochającym domku. Dziękujemy Wszystkim za to , że z nami jesteście ♥ [/FONT][FONT=lucida grande]Jestem wykończona w pozytywnym znaczeniu [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] Jutro jak tylko wstanę to się odezwę. Jeszcze raz bardzo dziękujemy. Kinga z Murzynkiem [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT]

Posted

Słuchajcie, Murzyn juz w swoim domu. Szalona Kinga nie czekała ani chwili i popędziła z nim do Wawy. napisze wszystko jak sie ogarnie. Kinga fotki poprosimy.

Swoja drogą: załozyłam watek nieadopcyjnego staruszka ze schronu, a juz na drugiej stronie mamy ds i happy end. No takiego tempa to jeszcze dogo nie widziało.

Posted

[FONT=lucida grande]Zadzwoniłam do pani Elżbiety z wiadomością, że Murzynek jest już z nami i czeka na transport do niej, do Warszawy :) Bardzo się ucieszyła, naprawdę kobieta psa nie widziała, a już mówiła o nim tak jakby z nią był. Liczyłam się z tym, że podróż może być trudna dla psiaka, bo przecież nie jeździł samochodem. Wsiadł grzecznie i ruszyliśmy w podróż do nowego życia. W drodze do Płocka Murzynek cały czas ział, piszczał, a czasem nawet wył. Patrzyłam mu prosto w oczy przytulałam, głaskałam i tłumaczyłam, żeby się uspokoił, że będzie miał naprawdę bardzo dobrze, że jedzie do kobiety, która go nie widzia[/FONT][FONT=lucida grande]ła a już go kocha... On tak patrzył mi głęboko w oczy, ja wiem, że mimo tego co mu zrobili Ci ludzie on ich kochał... Bo przecież tylko pies tak potrafi, zawsze wybaczać i być oddanym do końca... Po godzinie jazdy kochany Murzynek uspokoił się. Zwinął się w kłębuszek i tak dojechał do stolicy. Pani Elżbieta, kochana Ela przywitała nas bardzo serdecznie, Shivunia sunia i dwa kotki też :) Słuchajcie to jest niesamowite, każdy zwierzak u Eluni ma swoją historię. Oczywiście przy filiżance herbatki wysłuchałam wszystkie te historie z życia wzięte. Dole i niedole zwierząt i ludzkiej głupoty. Elunia powstrzymując się od łez opowiedziała tez historię swojej suczki bohaterki Elzusi- która odeszła kilka dni temu ale na zawsze pozostała w jej sercu... Murzynek z Shivunia od razu się zaprzyjaźnili, z resztą jak można nie lubić w jego przypadku suczki:) Jedyne co go dziwiło to koty w jednym domu ale myślę, że przyzwyczai się szybko do tego. To tylko kwestia dni. Ela to kobieta o wielkim sercu dla zwierząt, gdyby wszyscy ludzie tacy byli świat byłby na pewno lepszy.[/FONT]

Posted

[FONT=lucida grande]9 czerwca 2013 na swojej stronie Ela napisała [/FONT][FONT=lucida grande]Moi kochani Przyjaciele, Bliscy, Znajomi...dzis za Tęczowy Most odeszła moja ukochana Sunieczka Elzusia.......Bohaterska Sunia, która NIGDY NA NIKOGO NIE WARKNĘŁA, NIE UMIAŁA POKAZAC ZĄBKÓW...mOJA PRZYJACIÓLKA, KTÓRA W CHWILACH MOJEJ UTRATY WZROKU PROWADZIŁA MNIE DO DOMKU, CHOC N8IGDY NIE BYŁA TEGO UCZONA...opiekowała sie Mamą, kotami, domem;zaakceptowała goscia na ówczesny tymczas, choc wówczas j[/FONT][FONT=lucida grande]uz bardzo cierpiała.
Zegnaj moja ukochana Sunieczko - dziekuje Ci za te wszystkie lata Twojej wiernej słuzby, za Twa niespotykana dobroc, troskliwosc, czułośc, Twoja bezgraniczna miłosc
Biegaj bez cierpienia za Tęczowym Mostem w otoczeniu Aniołów, a gdy przyjdzie mój czas-przyjdz prosze po mnie...Do zobaczenia Elzusiu. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Elzunia bohaterka zostawiła Eli taki testament po swojej śmierci... I kobieta spełniła oczekiwanie swojej suni... ♥ Pokochała Murzynka ♥[/FONT]

Posted

Murzynku nadal nie mogę uwierzyć w szczęście jakie Cię spotkało.

P.S przelałam skromne 10 zł dla MUrzyna ( przepraszam na więcej mnie nie stać)