agneeesxd Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Tak jak w temacie, zwracam się do bydgoskich właścicieli czworonogów :lol: Złożyło się tak, że od przyszłego tygodnia przyjdzie mi się opiekować dwoma zwariowanymi labradorami, przez okres około 2 miesięcy. Ich właściciele wyjeżdżają do Norwegii, niestety na razie bez swoich psiaków żeby poszukać na miejscu pracy i mieszkania. Przez ten czas labki będą u mnie, no i tu pojawia się pytanie- gdzie na spacer żeby je wymęczyć, wybiegać i żeby nie dostać mandatu za to że psy idą bez smyczy. Mieszkam na szwederowie ale mam samochód więc psy do bagażnika i wszędzie dojedziemy ;) Quote
lula2010 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 jezeli nie sa agresywne w stosunku do innych psiakow moze Myslecinek za petla tramwajowa ?spotykaja sie tam ludzie ze swoimy psami roznych ras ,teren jest ogrodzony ,aczkolwiek nie za duzy Quote
agneeesxd Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Właściwie o Myślęcinku nawet nie pomyślałam, nie wiedziałam, że zrobili tam coś takiego. Kawałek mamy ale może warto. Agresywne nie są do nikogo jak to labradory- raczej przeciwnie, jedynie Fu może być zazdrosny trochę o Kaję jak jakiś inny kawaler będzie się do niej przystawiał bo to jego "kobieta" ;) Quote
lula2010 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 my spotykamy sie co 2 tygodnie w niedziele,godzina jest zalezna od pogody ,na spotkaniu buldogow ;jezdzimy z naszymi 2 suniami z Os .Gory,nie zabieramy tylko 3 z sun-13-letniej astuni ,bo to i wiek i ona coraz mniej toleruje inne psy...wiem ,ze ludzie codziennie bywaja tam z psiakami zeby sie wybiegaly,szczegolnie mieszkancy Os .Lesnego.... Quote
rasowa2410 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Warto dodać, że raz na hmmm miesiąc? robimy też większe spotkania "psiospacerowe". Spotykają się psy 'normalne' i te ze schroniska z wolontariuszami. Warto wpaść. Wymieniamy się wiedzą, robimy zdjęcia, jest nieraz pyszne ciasto... :D :) Socjalizujemy nasze schroniskowce z innymi psami. Pomysł wyszedł ze schroniska, aby edukować ciut zacofane burki. Naprawdę szczerze, bardzo, bardzo zapraszam na spotkania. Za każdym razem ustalamy miejsce i datę spotkania aby pasowała ona dla wszystkich. Zazwyczaj jest to Myślęcinek lub inne lasy, gdzie psy mogę się troszkę odprężyć. Jak coś usłyszę o następnym spotkaniu to tu się odezwę :) Jeszcze raz zapraszam! Quote
bejasty Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Z Szwederowa to trochę daleko ale moze ? za marketem Auchan na gliniankach mogą swobodnie biegać a także skorzystać z kąpieli.Poza tym jak dojedziesz do Cmentarza przy Wiślanej /glównym wjazdem/ to za cmentarzem po przejściu przez nieczynne tory masz olbrzymi bezpieczny teren wybiegowy.Masz samce ? jak reagują na inne psy ? pytam bo ja mieszkam w tamtej okolicy a mam BPP./samca/ Quote
Agneees Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Odświeżam temat ;) może ktoś chętny na wspólny spacer? Quote
Recommended Posts