guleczek Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 coś więcej o sobie, jestem posiadaczką jednego małego wariata- kundelka, suni (mieszaniec pinczera miniaturowego z czymś większym), pełnoletnim człowiekiem doprowadzającym do szału swoich rodziców ( przynoszenie do domu przybłąkanych psów, ptaków, myszek itp xD) i przyszłą studentką (obecnie kuję na maturę z biologii...). Razem z koleżanką postanowiłyśmy sponsorować Konika-Galę z Przystani Ocalenie oraz w miare możliwości pomagać schroniskom. Od tak zamiast użalania się jak to MI jest źle itp. Powiedz mi, karma sucha dla juniorów czy raczej te puszkowe jedzonko dla maluchów? Jestem trochę zła bo niedawno oddałam do spalenia kilka m oich za dużych a bardzo ciepłych swetrów i teraz sobie w brodę pluję... wrrr... Quote
kaja555 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 guleczek witamy! My juz wszystko z domu wyniosłyśmy jeżeli chodzi o "szmaty". Teraz staramy się jak najszybciej poniszczyć nowe rzeczy żeby znowu było co wynieść ;) Więc wszystko się przyda. A dla szczeniorków i kociakó to wydaje mi się że mokre jedzenie jest lepsze, ale może jeszcze dziewczyny się wypowiedzą... Quote
guleczek Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 myślałam nad czymś takim bo wiadomo ze z pieniędzmi krucho: zrobię aukcję na allegro cegiełkową i powołam się na PrzystaN Ocalenie ( Panie się zgodziły) i na schronisko w Tychach (tu proszę o zgodę) i zebrane pieniążki podzielę na pół (Dla przystani i tyskiego schronu) oczywiście z każdego zakupu będą rachunki oraz pełne rozliczenie z przelewów pieniędzy i zakupów. Jakby się udało to byłoby super. Tylko nie wiem co Wy na to... można coś takiego zrobić? Quote
kaja555 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Z akcją cegiełkową to na razie poczekaj, trzeba zapytać panią kierownik o zgodę. Quote
guleczek Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Wiem dlatego jeszcze nic nie robię. Co najwyżej mogę zrobić dla tej pierwszej organizacji bo na to zgodę mam. Wolałabym jednak zrobić jedną aukcję dla dwóch i było by ok :) jak sie nie uda to po prostu zrobię prywatną aukcję i jak znajdę jakieś pierdoły do sprzedania to wystawie i z tego będą pieniążki :) póki co przedzieram się przez posty w tym wątku :) właśnie obejrzałam kilka sekund z filmu o mordowaniu psów przez chińczyków przed olimpiada. Boże.... kręci mi się w głowie... o łzach nie wspominając. Jak mogą... Mam już karton "szmat"... Quote
Rawa Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Postanowiłam pochwalić się czymś za naszą koleżankę, Olę, bo sama by tego nie zrobiła. Ola wygrała konkurs literacki, w którym ja, Mada i Ola brałyśmy udział. Jej wiersz okazał się najlepszy! [SIZE="3"][B][COLOR="Red"]WYGRAŁA![/COLOR][/B][/SIZE] [url=http://pies.pl/index.php?strona=strona&kat=368](Więcej tutaj).[/url] [CENTER]A oto jej konkursowy wiersz [I][B]"Przywróć mi nadzieję"[/B][/I] dedykowany Monie, o której wszyscy pamiętamy i nie zapomnimy. :candle: [I]Jedno mam marzenie, jeden ciągle sen, Lecz jego spełnienie zasnuwa wciąż cień... Kryształem płaczę, bez ustanku czekam, Nie potrafię przestać szukać człowieka, Który nie zważa na przeciwność losu. Czekam tak długo, brakuje już czasu. Gdy ktoś przechodzi, proszę z całej siły, Lecz łapy zapał do skoków straciły, Już jedynie ogon macha bez przerwy, Jakby nie zatracił młodzieńczej werwy. Oczy moje patrzą najszczerzej na świecie, Staram się cieszyć, choć serce ból gniecie. Myślę: "Raduj się jak szczenię w swawoli, Nie zważaj, że samotność wielce boli, Jeśli będziesz piękna, żwawa, szczęśliwa, Nie będzie nikt uczuć przed tobą skrywał! Może ktoś pogłaszcze, może przytuli, Może znów ludzie okażą się czuli, Może ktoś uchwyci smutne spojrzenie Spełni się twoje największe marzenie!" Mimo nadziei nic się nie udaje. Ludzie sierść głaszczą, świat się pięknym staje, Lecz odchodzą i szept słyszeć się daje. Nadzieja odchodzi, ból pozostaje...[/I][/CENTER] Quote
Mada:) Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 [CENTER][B][SIZE=4]Właśnie, właśnie!! Mamy poetkę w naszej ekipie! Gratulacje, Ola!! :loveu: :multi:[/SIZE][/B][/CENTER] Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=blue]Ola ogromne gratulacje![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=blue]Brawo!!![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B]Ja jednocześnie przypomnę naszą MONKĘ, [/B] [B]która nie doczakała się domku. [/B] [B]To dla niej Ola napisała ten wyjątkowy wiersz.[/B] [IMG]http://images24.fotosik.pl/121/c8ba1f198cce62b3.jpg[/IMG] [IMG]http://123havefun.com/!/!/punkty/obr/punkty_123bloger_com_54.gif[/IMG][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6341838#post6341838"][IMG]http://img223.imageshack.us/img223/1089/monasn2.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 [quote name='guleczek']Wiem dlatego jeszcze nic nie robię. Co najwyżej mogę zrobić dla tej pierwszej organizacji bo na to zgodę mam. Wolałabym jednak zrobić jedną aukcję dla dwóch i było by ok :) jak sie nie uda to po prostu zrobię prywatną aukcję i jak znajdę jakieś pierdoły do sprzedania to wystawie i z tego będą pieniążki :) póki co przedzieram się przez posty w tym wątku :) właśnie obejrzałam kilka sekund z filmu o mordowaniu psów przez chińczyków przed olimpiada. Boże.... kręci mi się w głowie... o łzach nie wspominając. Jak mogą... Mam już karton "szmat"...[/quote] gulaczek ogromne dzięki za zaiteresowanie. Na temat zbiórki pieniędzy muszę spytać się Pani kierownik. Niestety będę się widzieć z nią za tydzień, a nie chciałabym się ją o to pytać telefonicznie. Quote
guleczek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 nie ma za co dziękować. Ja też wybieram się niedługo do schroniska żeby zawieźć przynajmniej te koce itp które udało się uzbierać. Tylko serce mi się kraje jak pomyślę o tych psiakach które będą patrzyły z nadzieją w ślepkach na kolejnego człowieka... gdyby można było je tak wszystkie zabrać... Ostatni raz byłam w naszym schronisku jak jeszcze było w starej siedzibie bodaj na przemysłowej i tylko pamiętam (miałam 10 lat) jak te psiaki cisnęły się do krat a jeden biegający luźno (zwiał czy co?) próbował zapakować się do auta... Oczywiście małej guleczek spodobał się psiak z guzem na głowie... skończyło się na tym że rodzice załatwili psiaka od sąsiadki (oczywiście szczeniak) zamiast pozwolić mi wziąć jakiegoś ze schronu... no ale trudno, mam teraz taką małą zołze w domu :D Quote
Rawa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [FONT="Century Gothic"][CENTER][COLOR="Red"][SIZE="4"][B]Zapraszam wszystkich na bazarek, z którego zysk zostanie przeznaczony na naszą działalność.[/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR="DarkOrange"][SIZE="3"]Oto i on:[/SIZE][/COLOR] [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10123209#post10123209][COLOR="Red"][FONT="Century Gothic"][SIZE="4"][B]KLIKNIJ![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/url] [COLOR="DarkOrange"][SIZE="3"]Proszę o podnoszenie wątku, aby jak najwięcej osób wzięło udział w licytacji. Jest to typowo dziecięcy bazarek z zabawkami oraz innymi rzeczami dla najmłodszych.[/SIZE][/COLOR] [COLOR="Red"][SIZE="4"][B]ZAPRASZAM![/B][/SIZE][/COLOR] [/CENTER][/FONT] Quote
Arlene Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Rawo, co ja mam z Tobą zrobić :mad::evil_lol: Dziękuję serdecznie za gratulacje i ciepłe słowa. Na prawdę nie spodziewałam się, że mam jakiekolwiek szanse w tym konkursie poetyckim... I nie wiem co jeszcze napisać. Cieszę się, że pamięć o Monie pozostała... [CENTER][SIZE=3][I][COLOR=Purple][B]Dziękuję Wam bardzo! :Rose: [/B][/COLOR][/I][/SIZE][/CENTER] Quote
Mada:) Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [CENTER][B][I][FONT=Georgia][SIZE=5][COLOR=blue][U]APEL DO LUDZI Z TYCHÓW, A DOKŁADNIEJ Z OSIEDLA ''A'':[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia]Dnia 12.V.2008r. o godzinie ok. 8.00 w Tychach na osiedlu ''A'', a dokładniej w parku przy placu zabaw na moich oczach katowano szczeniaczka. [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia]Gdy szłam sobie z moimi psami po parku, usłyszałam przeraźliwy krzyk szczeniaczka i zaraz po tym zobaczyłam mężczyznę kopiącego maluszka, ciągnącego go za smycz, podrzucającego, duszącego, niosącego za obrożę. Facet ewidentnie wyżywał się na bezbronnym czworonogu, był wściekły, wyładowywał swoje emocje.[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia]Krzyknęłam do niego ze sporej odległości: ''co pan robi? Ten pies czuje!'', on mi na to: ''kur**, gó*** cię to obchodzi!''. Facet katował szczeniaczka przez całą drogę - wzdłuż parku, następnie usiadł na ławce. Nie mogłam nic więcej zrobić, bo po prostu bałam się faceta. Wybrałam pierwszy lepszy nr. tel. i dodzwoniłam się do Pani Grażynki. Kilka minut później Pan Grześ był na miejscu, lecz faceta straciłam z oczu. Przeszukiwaliśmy park z myślą, że może pozbył się psiaka, jednak bezskutecznie. Zapewne uciekł do domu. Policja również została powiadomiona i krążyła po osiedlu, wielu mieszkańców również. Nikt jednak nic nie widział...[/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia][COLOR=red]Mężczyzna był wysokiego wzrostu, szczupły, w średnim wieku. Miał włosy koloru blond i bardzo charakterystyczne, czerwone spodnie z dresu. Zarzuconą miał na sobie katanę lub coś w tym stylu.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia]Psiak był 2 - 3 miesięcznym szczeniaczkiem, maleńkim, kudłatym, o szarawo - czarnym ubarwieniu. Był na automatycznej, czarnej smyczy.[/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia][COLOR=blue][U]APEL DO MIESZKAŃCÓW OSIEDLA ''A'':[/U][/COLOR][/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia]Jeżeli podejrzewacie jakąś osobę, wiecie kto to był lub widzieliście to zdarzenie lub podobne o innej porze dnia, prosimy o znak![/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia]Nie wiem, czy pies jeszcze żyje, wiem jednak, że przeraźliwie cierpiał![/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Georgia]PROSIMY O POMOC![/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia][COLOR=blue][U]APEL DO CZŁOWIEKA, KTÓRY SIĘ ZNĘCAŁ NAD SZCZENIAKIEM:[/U][/COLOR][/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia]Jeżeli człowieku w jakiś sposób dotarłeś do tej wiadomości, prosimy, oddaj nam psiaka całego i zdrowego, a nie będziesz miał problemów! Pies to nie jest piłka, to żywe stworzenie, które czuje! Prosimy, oddaj go nam! :placz:[/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia]---------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=red][U]Podziękowania dla Pani Grażynki i Pana Grzesia:[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][FONT=Georgia]Dziękuję Pani Grażynko i Panie Grzesiu za to, że jak zwykle mogłam na Was liczyć w tej szokującej sytuacji!! Dziękuję za wsparcie, fatygę i pomoc! Nie wiedziałam co mam robić podczas tego zdarzenia... DZIĘKUJĘ za czas!! :loveu:[/FONT][/I][/B][/CENTER] Quote
Rawa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [CENTER]... :angryy: :angryy: :angryy: Uchylam się od komentarza, bo buzują we mnie emocje.[/CENTER] Quote
Arlene Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 I we mnie... Nie mam pojęcia, co napisać. Boże, co teraz może dziać się z tym pieskiem?... Quote
guleczek Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 niedawno byłam w podobnej sytuacji gdy w parku nad torami (dąbrowskiego) facet trzymał psa na krótkiej automatycznej smyczy, kopał go co chwila i darł sie na niego że mu przed nogami idzie... koles nie wpadł na to że można by smycz poluzować. Jak zwróciłam uwagę to zostałam zbluzgana... W ogóle ludzie jacys ostatnio dziwni, siedze na ławce, podchodzi piesek mówię "część śliczny" a właścicielka na cały głos, "gdzie łazisz tępa krowo?!" słów brak, a właściciela szczeniaka, skopać tak samo... Quote
JOMA Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 A czy tyszanie wiedzą, że w [B]Katowicach[/B] w [B]Kinoteatrze[/B] [B]Rialto[/B] mamy imprezę ?! Szczegóły na katowickim wątku (Schronisko w Katowicach -okropne przepełnienie...). Byliście w Silesii to może i tu ktoś zawita :lol:. Myślę, że mogę śmiało napisać: ZAPRASZAMY :sweetCyb: Quote
grazyna9915 Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 [quote name='JOMA']A czy tyszanie wiedzą, że w [B]Katowicach[/B] w [B]Kinoteatrze[/B] [B]Rialto[/B] mamy imprezę ?! Szczegóły na katowickim wątku (Schronisko w Katowicach -okropne przepełnienie...). Byliście w Silesii to może i tu ktoś zawita :lol:. Myślę, że mogę śmiało napisać: ZAPRASZAMY :sweetCyb:[/quote] Czuję się zaproszona i przesyłam link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75461&page=76[/URL] Niestety nie wiem, czy będę, bo my również mamy mieć imprezę tyle, że 21 i 22 czerwca, ale wszystko jeszcze przed nami.:loveu: Quote
grazyna9915 Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Tyszanie, zapraszam w piątek na spotkanie, co prawda chciałam zrobić spotkanie w następny piątek bo mi brak czasu, ale jest wiele rzeczy do zrobienia i chyba nie ma co dłużej odkładać. Tematy które chciałabym poruszyć to: 1) czerwcowy festyn (rozmowa z organizatorami, plakaty zapraszające, przygotowanie psiaków) 2) sterylizacja zwierząt (gł. koty, zakup, wypożyczenie, zrobienie klatki łapki) 3) bazarki (ponieważ ostatnio potrzeba sporo finansów - kotka, Yoko, festy itp. - to zastanawiam się nad zaciągnięciem debetu, może brzmi to niepoważnie, ale chyba jest to jakieś wyjście na dzień dzisiejszy, może później uda się coś odzyskać z bazarków?) 4) niespodzianka Czy macie jakieś propozycje tematyczne na spotkanie? Czy odpowiada Wam najbliższy piątek? Quote
JOMA Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Dziękuję Grażynko za przesłanie linku. Ja też tak chciałam ale ( jeszcze )nie potrafię :oops:. 21-22.06. będę na działce w Tychach. Duże prawdopodobieństwo, że wasza impreza będzie obserwowana :diabloti: Quote
grazyna9915 Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Jeżeli dojdzie do imprezy to się nie czaj tylko wpadaj. ZAPRASZAMY! Quote
Mada:) Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 A co to ta niespodzianka? :razz: Właśnie, nie czaić się, tylko wbijać do nas! :multi: :cool3: Quote
Mada:) Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 ALE JA CHCĘ WIEDZIEĆ!! :evil_lol: :mad: [CENTER]Aaa... Bym zapomniała... :shake: [B][SIZE=5][COLOR=magenta]Pani Kasiu, wielkie dzięki za ulotki o adresowaniu!! :loveu: :loveu: :loveu:[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] Quote
Recommended Posts