kaja555 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 No to oczy szeroko otwarte! Rozglądamy się! Quote
grazyna9915 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 No, to mamy niezły początek roku. [SIZE=4]:angryy: SUPER :angryy: Zwierząt zamiast ubywać, to przybywa w zastraszającym tępię. Przed Nowym Rokiem było [SIZE=6]139. Po nowym roku jest 150, (przy czym były trzy adopcje), ale cóż zrobić kiedy za jednym zamachem przybyło 10 szczeniąt? Ludzie pilnujcie swoich psiaków, a jak Wam się zgubią to szukajcie ich w schronisku!:-( I błagam Was nie rozmnażajcie w bezsensowny sposób czworonogów.:shake: Quote
grazyna9915 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Tobisiowi założyłam nowy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9224461#post9224461 Na razie nie ogłaszam go na alegro i alegratce, czekam aż odezwie się Amikat, która go znalazła, może doda coś od siebie co będzie warto umiścić w ogłoszeniach?! W każdym razie już teraz zapraszam na jego wątek. Quote
kaja555 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Tobiś wygląda tak jak moja Kaja, normalnie umaszczenie, mordka, niesłychane! Żadko się zdarza pies tak podobny... Quote
grazyna9915 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Kaja może niechcący pokażesz fotkę rodzicom? I wzruszająca historia? Bez narzucania się. Quote
kaja555 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Pokaże, ale wiem że mama się psychicznie nie nadaje, zaś mi się rozbeczy... Może przynajmniej coś na schronisko dadzą, dawno nie byłam tam z prezentami! Quote
grazyna9915 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 To znaczy, że Twoja mama ma uczucia. Ludzie bez uczuć nie biorą psiaków, kupują tylko sobie zabawki. Natomiast jeżeli chodzi o rzeczy do schroniska na ZIMĘ to faktycznie przydałyby się jakaś zbiórka. Quote
Arlene Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Oczywiście niedługo zabiorę się za bannerki dla nowo zawątkowanych psiaków- kiedy tylko na "moim" komputerze zakończy się proceder formatowania, instalowania, wgrywania itd., itp.... Dzisiaj byłyśmy rozglądać się za zaginioną jamniczką. Niestety nie dało to żadnych rezultatów... Mała gdzieś się chowa, w dodatku co jakiś czas ktoś dla zabawy odpala po petardzie, a suczka na pewno w takich chwilach ucieka, gdzie pieprz rośnie lub zaszywa się w jeszcze większe zakamarki... :( Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Mam nadzieję, że jamniczka się znajdzie. Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Psiaków jest teraz 145 Jeden szczeniak znalazł dom: Niestety na jej miejsce przybyło 10 maluchów, które jeszcze nie są do wydania. Obowiązuje je dwutygodniowa kwarantanna. Nr ewidencyjne dopiszę później, narazie fotki dziewięciu dziewczynek i jednego chłopaka. [SIZE=3][SIZE=2] Kolejna wyżełkowata sunia, zdąrzyła się już zaprzyjaźnić z pracownikami schroniska. [SIZE=3][SIZE=3] Jej siostra również: [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Biała, wyżełkowata sunia lubi dokazywać. Ta sunia nie jest wyżełkowata, ale za to jest największym łobuzem na świecie, wielki z niej pieszczoch w 100% oddany człowiekowi. [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Ta sunieczka wykorzystał pierwszą okazję by uciec z boksu. [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Kolejna pieszczoszka, która nie lubi pozowania do zdjęć. [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Kudłata piękność: [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Łaciata brawura: [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] Mały rodzynek, jedyny chłopak. [SIZE=2][SIZE=3][SIZE=2] [SIZE=2][SIZE=3] [SIZE=3]Szczeniaki są do wydania za dwa tygodnie. [SIZE=3][SIZE=3] Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Maluchy słodkie i już bezdomne;( co się dzieje z tym narodem? Chyba się cofa.... Faktycznie, pierwsze maluszki jakieś wyżłowate:) Potem chyba owczarkowate? Wszystkie zasługują na domek! Quote
madzia828 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 maluchy słodkie:loveu::loveu:oby szybko domki znalazły Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Pokazywać pycholki. Komu maluszki? No i inne tez! Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 madzia828 napisał(a):maluchy słodkie:loveu::loveu:oby szybko domki znalazły Maluchy chcąc nie chcąc muszą czekać na nowe domki do przyszłej środy (kwarantanna). :shake: Mam nadzieję, że po tym czasie nie zabraknie chętnych. Ja tylko dodam, że jeden maluch jest słodszy od drugiego, tylko zdjęcia im trudno zrobić, bo się na kolana pchają. Quote
Rawa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Piękne Oby było tak jak do tej pory, że ledwo ogłoszone to już w nowych domkach. Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Tylko teraz to jest aż 10 szczeniaków, co najgorsze to, to że dziesięć z nich to suczki. Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Czy ktoś zna te psiaki? Biegają bezpańsko po oś Balbina "B" Założyłam im wątek w zaginione: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103078 Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 I jeszcze taka sunia, czy ktoś ją rozpoznaje? Sunia trafiła do schroniska 03.01.2008r Jej nr ewidencyjny to 2563 Quote
Rawa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [FONT="Palatino Linotype"][SIZE="4"]Przy al. Niepodległości znaleziono dwa bokserki wraz z matką. Mama została potrącona przez samochód i nie udało się jej uratować. Przeżyły szczeniaki- suczka i pies. Mają dwa tygodnie. Sunia jest ciemnobrązowa, a jej brat to uroczy jasnobrązowy kawaler w białe łaty. Prawdopodobnie psiaki były bezdomne, dlatego szukamy im domu docelowego. Obecnie przebywają u znajomych, którzy je znaleźli. [SIZE="3"]Kontakt: gadu-gadu: 9252219 email: [email protected] tel. 791 495 528[/FONT] ________________________________________________ [SIZE="6"][SIZE="5"][FONT="Palatino Linotype"]NIEAKTUALNE!!![/FONT] Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Dianeczka postaraj się o ich zdjęcia. Nie chce mi się wierzyć, że bokserka była bezdomna. BIEDACTWO! Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Kolejny psiak prosi o wątek i ogłoszenia: Ma dopiero rok. Ten łagodny pies trafił do schroniska 02.11.2007r. Może się komuś zagubił, może go ktoś już nie chciał, chociaż trudno uwierzyć w to by tak wspaniały pies komuś się znudził. W każdym razie ten wyjątkowy psiak, średniej wielkości postanowił sam zadbać o nowy dom. Wtargnął na posesję przy ulicy Damrota, ale tam nie mogli go przygarnąć i piesek trafił do schroniska. W schronisku został zaszczepiony i odrobaczony. Jego nr ewidencyjny to 2494 więcej zdjęć na fotosiku Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Kolejny psiak prosi o ogłoszenia i wątek: Maluteńki, beżowy piesek ma ok. trzech lat. Do schroniska trafił 3.12.2007r. Biedaczek koczował przez kilka dni na jednej z tyskich ulic, ostatecznie trafił do schroniska, gdzie został zaszczepiony i odrobaczony. To wspaniałe, łagodne i wesołe maleństwo. Jego nr ewidencyjny to 2521 więcej zdjęć na fotosiku, wystarczy wpisać jego nr ewidencyjny. Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Kolejna sunia prosci o pomoc: Czarnulka ma ok. trzech lat. Do schroniska trafiła 22.11.2007r., po tym jak długo błąkała się po ulicy Budowlanych w Tychach. Ta duża, szczupła sunia w typie wilczurka jest bardzo łagodna i miła. W schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana. Jej nr ewidencyjny to 2513. fotki standartowo na fotosiku Quote
Rawa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Jutro pozakładamy psiakom wątki ;) Zdjęcia bokserków mam, nawet sporo tylko nie chcą się wrzucić na serwer... Będę próbować jak nie dziś to jutro... EDIT: Udało się! Quote
grazyna9915 Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Maluszki są przekochane, zastanawiam się, chyba zrobię mały wpych na wątek bokserkis z tyskiego schroniska i tam o nich wspomnę. Quote
Recommended Posts