Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agata51']Komary śpią. Idziemy.[/QUOTE]
u mnie nie śpią u mnie żrą - mam Raida na nie - i działa nawet. Tylko na spacery trudno go zabrać.

Posted

A nie ma Raida w spray'u, coby się nim spryskać przed spacerem? Zresztą, jeśli chodzi o komary, nie wierzę w żadne cuda. Komar został stworzony po to, żeby chlał. To i chla.

Posted

Przeżyłam czwartek, teraz już niczego się nie boję. Dzisiaj burza za burzą, ja cała szczęśliwa, ale zamiast podziwiać, muszę z psiorami w łazience siedzieć. Dobrze, że Holka głucha jak pień i nie wie, co się dzieje.

Posted

[quote name='agata51']Przeżyłam czwartek, teraz już niczego się nie boję. Dzisiaj burza za burzą, ja cała szczęśliwa, ale zamiast podziwiać, muszę z psiorami w łazience siedzieć. Dobrze, że Holka głucha jak pień i nie wie, co się dzieje.[/QUOTE]

a ślepa też jest? błyskawic nie widzi? :-P

Posted

[quote name='Yorija']fajnie, śpioch prześpi każdą burzę[/QUOTE]

No tak, ale ona umiera.

Baronie, przetrwałeś dzisiejszą nawałnicę? Wiem, jak wyżły potrafią się bać.

Posted

[quote name='agata51']No tak, ale ona umiera.

Baronie, przetrwałeś dzisiejszą nawałnicę? Wiem, jak wyżły potrafią się bać.[/QUOTE]
Co tak strasznie, że umiera. Każdy to powoli umiera. A burze i nawałnice to nie wszędzie były. U Barona nie było i już.

Posted

Nic strasznie. Ale ona postanowiła umrzeć śmiercią głodową, I jeszcze z mózgiem coś jej się porobiło. Yorijko, spoko, jestem przygotowana.

A w międzyczasie, namierzymy jakiegoś jeża, Baronie.

Posted

[quote name='agata51']Nic strasznie. Ale ona postanowiła umrzeć śmiercią głodową, I jeszcze z mózgiem coś jej się porobiło. Yorijko, spoko, jestem przygotowana.

A w międzyczasie, namierzymy jakiegoś jeża, Baronie.[/QUOTE]
Holka - wymyśl Ty sobie jakiś "przyjemniejszy" sposób. śmierć głodowa to nie najlepszy wybór. Weż Ty po prostu uśnij z uśmiechem... Agato... do tego się chyba nie da przygotować, choćby się chciało. Mnie się nigdy nie udało. A... jeże, jeże są fajne.

Posted

[quote name='Yorija']Holka - wymyśl Ty sobie jakiś "przyjemniejszy" sposób. śmierć głodowa to nie najlepszy wybór. Weż Ty po prostu uśnij z uśmiechem... Agato... [B]do tego się chyba nie da przygotować[/B], choćby się chciało. Mnie się nigdy nie udało. A... jeże, jeże są fajne.[/QUOTE]

Da się, Yorijko.

Holka jest fenomenem. Nie mam na nią pomysłu. Wyniki wszelkich badań- rewelacja. Zęby - pozazdrościć. Ja jej gulasz z wołowinki, a ona pasztetową. Ewentualnie surowa marchewka albo ogórek zielony.

A jeże są rewelacyjne.

Posted

Fenomen wie co najlepsze dla niej i już. U mnie stara 20 letnia ponoć kota. Z chorymi nerkami. I z jednym ząbkiem. I ona je. I śpi. Ale to jedzenie to chyba przez nią przechodzi tylko. Chuda jest i chyba chudnie jeszcze bardziej. Może to już tak na starość jest, że czy je czy nie to i tak znaczenia nie ma.

Posted

Mój pierwszy wyżeł do końca pożerał dziennie paczkę makaranu z dodatkami, a był taki chudy, że ludzie chcieli mnie zlinczować za głodzenie psa.

Holka olała dziś gulasz, zjadła za to kawałek pasztetowej, 1,5 parówki i pół smażonej flądry. I to wszystko odbyło się między 00.30 a 01. 45. Oj, będzie rano rewolucja w przedpokoju! Ale przynajmniej coś zjadła.

Posted

[quote name='agata51']Mój pierwszy wyżeł do końca pożerał dziennie paczkę makaranu z dodatkami, a był taki chudy, że ludzie chcieli mnie zlinczować za głodzenie psa.

Holka olała dziś gulasz, zjadła za to kawałek pasztetowej, 1,5 parówki i pół smażonej flądry. I to wszystko odbyło się między 00.30 a 01. 45. Oj, będzie rano rewolucja w przedpokoju! Ale przynajmniej coś zjadła.[/QUOTE]
I co z rewolucją?

Posted

[quote name='agata51']Była. W moim pokoju. Kupa idealna. I tylko pół litra siku.[/QUOTE]

łoo - u mnie się siku na balkonie znalazło. Ale to z powodu kłopotów z pęcherzem

Posted

[quote name='Yorija']po za starością i samotnością to miejmy nadzieję, że nic - a ktoś jest w stanie to zweryfikować?[/QUOTE]

Teraz to już tylko Collie.

Baron już ma jakieś 12 lat. Wyżły, jak dobrze pójdzie, żyją do ca 14.

A Holka je coraz mniej.

Posted

Wczoraj dostała jakieś zastrzyki (sterydy, witaminy) i pożarła dwa filety z dorsza, kawałek pasztetowej i odrobinę gulaszu wołowego z lanymi kluseczkami. Matko, może jednak nie umrze z głodu tylko ot, tak sobie.

Baronie, ty byś jadł, prawda?

Posted

[quote name='agata51']Wczoraj dostała jakieś zastrzyki (sterydy, witaminy) i pożarła dwa filety z dorsza, kawałek pasztetowej i odrobinę gulaszu wołowego z lanymi kluseczkami. Matko, może jednak nie umrze z głodu tylko ot, tak sobie.

Baronie, ty byś jadł, prawda?[/QUOTE]
Znalazłam trzy czarne kociaki - malutkie. Jakby na miejsce czarnej Pietruchy która odeszła. Agato - może Ty nie trafiasz w gust kulinarny Holki? A Baron... może on ma baronowski gust.

Posted

[quote name='Yorija'][B]Znalazłam trzy czarne kociaki - malutkie[/B]. Jakby na miejsce czarnej Pietruchy która odeszła. Agato - może Ty nie trafiasz w gust kulinarny Holki? A Baron... może on ma baronowski gust.[/QUOTE]

Gratuluję. Co z nimi zrobiłaś?

Yorijko, ja trafiam w [B]każdy[/B] gust kulinarny. Ale jak komuś na rozum padło, to nie ma siły.
Nie mówiłam ci, że jestem najlepszą kucharką w rodzinie? Sprostam nawet baronowskim gustom.

Jadę na wakacje. Zaglądaj do Barona.