Asia & Ginger Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='ariss']oczywiście że z gasską:loveu:dzięki za info:pkurcze pozwiedzałabym troszke,a tam mówiłaś że z psami można więc to pewnik,a jechać i nie wejść:shake:[/quote] Z tego co czytałam gdzieś, to po stronie Czeskiej i Słowackiej można chodzić z psem po górach, tylko w Polsce jest ten zakaz. Ale jeszcze poszukaj info w podróżach, bo może coś się ostatnio zmieniło, nie wiem. :roll: Do Skalnego Miasteczka można z psami na 100 %, tylko zimą nie można pływać łódką po jeziorku, bo woda jest spuszczana, żeby nie rozsadziło skał jak zamarznie, bo to jeziorko jest na dużej wysokości, idzie się do niego schodami. Quote
Estera Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Asia & Ginger'] Jak Wy się kochacie. :loveu:[/quote]Pewnie, że ją kocham :loveu: Nie to co ona mnie :shake: Quote
Rahl Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [url]http://i43.tinypic.com/a4u8o3.jpg[/url] świetne :lol:. Quote
Marta_Ares Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 witam przepraszam ze dopiero teraz:oops: poprostu calkowicie wylecialo mi to z glowy:shake: przepis na pierniczki z Kasi (my z niego korzystaliśmy) tylko my wszystko wzielismy razy 2 Skladniki: 50 g kasi 200g miodu 200g cukru 450g maki pszennej 1 jajko 40g kakao 1 lyzeczka proszuku do pieczenia przyprawa do piernikow lukry do dekoracji Miod, cukier i kasie rozpuscic na patelni z lyzka wody. Dodaj przyprawe do piernikow. calosc zagotowac, a nastepnie ostudzic. Make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i mase z patelni Skladniki zagnies na elastyczne ciasto, posypac maka, zawinac w folie almuminiowa i odstwaic na pare godzin do lodowki Po tym czasie wyjac ciasto z lodowki, a nastepnie rozwalkowac na placek o grubosci ok5mm, w ktorym foremkami wycinamy pierniczki. Piec je ok 10- 15 minut w temp 190stopni. Ostudzone pierniki dekorowac polewa Quote
Asia & Ginger Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='Estera']Pewnie, że ją kocham :loveu: Nie to co ona mnie :shake:[/quote] A ja Was obie kocham, goopecki. :eviltong: :loveu: [quote name='gordonowa'][URL]http://i43.tinypic.com/a4u8o3.jpg[/URL] świetne :lol:.[/quote] A jakie pysznościowe. :cool3: :evil_lol: [quote name='Marta_Ares']witam przepraszam ze dopiero teraz:oops: poprostu calkowicie wylecialo mi to z glowy:shake: przepis na pierniczki z Kasi (my z niego korzystaliśmy) tylko my wszystko wzielismy razy 2 Skladniki: 50 g kasi 200g miodu 200g cukru 450g maki pszennej 1 jajko 40g kakao 1 lyzeczka proszuku do pieczenia przyprawa do piernikow lukry do dekoracji Miod, cukier i kasie rozpuscic na patelni z lyzka wody. Dodaj przyprawe do piernikow. calosc zagotowac, a nastepnie ostudzic. Make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i mase z patelni Skladniki zagnies na elastyczne ciasto, posypac maka, zawinac w folie almuminiowa i odstwaic na pare godzin do lodowki Po tym czasie wyjac ciasto z lodowki, a nastepnie rozwalkowac na placek o grubosci ok5mm, w ktorym foremkami wycinamy pierniczki. Piec je ok 10- 15 minut w temp 190stopni. Ostudzone pierniki dekorowac polewa[/quote] Dzięki za przepis. :Rose: Jak zdążę jutro to upiekę, bo dzisiaj mam już dość pieczenia, gotowania, pichcenia, sprzątania... :cool1: Quote
BBeta Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Pierniki muszą poleżeć kilka dni zanim zmiękną ;) Quote
Asia & Ginger Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='BBeta']Pierniki muszą poleżeć kilka dni zanim zmiękną ;)[/quote] Ma się rozumieć. Na Sylwka akurat byłyby dobre. :lol: :evil_lol: Quote
BBeta Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Ma się rozumieć. Na Sylwka akurat byłyby dobre. :lol: :evil_lol:[/QUOTE] Myślałam, że na święta chcesz upiec ;) Quote
Marta_Ares Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 ja slyszalam ze jeszcze powinny lezec w zamknietym pudelku z obierkami od jablek Quote
Asia & Ginger Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='BBeta']Myślałam, że na święta chcesz upiec ;)[/quote] Taki miałam początkowy zamiar, ale nie wiem czy się wyrobię, a poza tym mamy już dużo ciast napieczonych i kupionych. Kto to będzie jadł, skoro ja w niedziele wyjeżdżam? :-o O i jeszcze muszę upiec jakieś ciacha dla Gingerki. :cool3: [quote name='Marta_Ares']ja slyszalam ze jeszcze powinny lezec w zamknietym pudelku z obierkami od jablek[/quote] Nie za duże mają wymagania? :-o :evil_lol: [B]Karteczka dla wszystkich odwiedzających galerię Gingerki: :x-mas:[/B] [IMG]http://i39.tinypic.com/34rg20w.jpg[/IMG] Quote
rose Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Wszędzie musisz się wstawić z tą swoja mordą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: rób rób pierniczki na sylwka:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Asia & Ginger Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='rose']Wszędzie musisz się wstawić z tą swoja mordą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: rób rób pierniczki na sylwka:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote] A Ty co mnie szpiegujesz? :mad: Spać idź albo jakieś ciasto upichć lepiej, a nie łazisz za mną jak cień. :cool1: Quote
basia bonnie Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='rose']Wszędzie musisz się wstawić z tą swoja mordą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: rób rób pierniczki na sylwka:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote] Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol::evil_lol: Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz: Quote
rose Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='basia bonnie']Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol::evil_lol: Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz:[/quote] nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu: Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol::evil_lol: Quote
basia bonnie Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='rose']nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu: Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol::evil_lol:[/quote] foch:diabloti: :saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol: Quote
rose Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='basia bonnie']foch:diabloti: :saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol:[/quote] Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad::mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad::mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol::evil_lol: Quote
basia bonnie Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='rose']Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad::mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad::mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol::evil_lol:[/quote] Boje sie Ciebie starucho:loveu: Twoją Asie, która przed chwilą 'wszędzie się wciskała z tą mordą, zoperowała nos' itd:evil_lol: Jesteś pedagogiem, no pokaż co Cię tam nauczyli, okiełznaj mnie! hahah:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kasia&Rika Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 no cóż:evil_lol: ja tu wchodzę subskrypcję, a pierwsze dwadzieścia pozycji w katalogu to wiadomości ostatnie od Asia&Gringer :evil_lol::evil_lol: a później mówisz, że cię sledzę:siara: Quote
basia bonnie Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='Kasia&Rika'] pierwsze dwadzieścia pozycji w katalogu to wiadomości ostatnie od Asia&Gringer :evil_lol::evil_lol: [/quote] SPAM,SPAM! Zbananować tą panią!!:diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 [quote name='basia bonnie']Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol: Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz:[/quote] Bo Anka to taki żarłok jest. :shake: [quote name='rose']nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu: Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol:[/quote] Powiedzmy, że Ci wierzę. :cool1: [quote name='basia bonnie']foch:diabloti: :saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol:[/quote] Basia nie trafiłaś. :eviltong: [quote name='rose']Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol:[/quote] Jakaś Ty miła teraz do mnie. :-o Czego chcesz? Bo wiem, że to nie tak bezinteresownie. :evil_lol: [quote name='basia bonnie']Boje sie Ciebie starucho:loveu: Twoją Asie, która przed chwilą 'wszędzie się wciskała z tą mordą, zoperowała nos' itd:evil_lol: Jesteś pedagogiem, no pokaż co Cię tam nauczyli, okiełznaj mnie! hahah:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] I jeszcze mnie od swoich Aś wyzwała. :placz: [quote name='Kasia&Rika']no cóż:evil_lol: ja tu wchodzę subskrypcję, a pierwsze dwadzieścia pozycji w katalogu to wiadomości ostatnie od Asia&Gringer :evil_lol::evil_lol: a później mówisz, że cię sledzę:siara:[/quote] A bo ten tego no.... powysyłało się trochę karteczek. :eviltong: Quote
Asia & Ginger Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 [quote name='BBeta']:mad: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/11432064-post1.html[/URL][/quote] Ćśśśśśśśśśśśśśśśśśś...... A same linki można? :roll: Quote
BBeta Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [quote name='Asia & Ginger']A bo ten tego no.... powysyłało się trochę karteczek. :eviltong:[/QUOTE] :mad: [url]http://www.dogomania.pl/forum/11432064-post1.html[/url] Quote
rose Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 SPAM, SPAM, SPAM :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Izuuus Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Kiedy nowe fotki ? :cool3::cool3: ii .. Wesołych świąt ;)) ;* Quote
Cockermaniaczka Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Mikolajkowy Negro sklada Wam zyczenia:loveu: [url=http://www.dancingsantacard.com/?santa=2868774]Santa Yourself - Turn yourself into a dancing Santa[/url] Quote
Recommended Posts