Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ariss']oczywiście że z gasską:loveu:dzięki za info:pkurcze pozwiedzałabym troszke,a tam mówiłaś że z psami można więc to pewnik,a jechać i nie wejść:shake:[/quote]
Z tego co czytałam gdzieś, to po stronie Czeskiej i Słowackiej można chodzić z psem po górach, tylko w Polsce jest ten zakaz.
Ale jeszcze poszukaj info w podróżach, bo może coś się ostatnio zmieniło, nie wiem. :roll:

Do Skalnego Miasteczka można z psami na 100 %, tylko zimą nie można pływać łódką po jeziorku, bo woda jest spuszczana, żeby nie rozsadziło skał jak zamarznie, bo to jeziorko jest na dużej wysokości, idzie się do niego schodami.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam przepraszam ze dopiero teraz:oops:
poprostu calkowicie wylecialo mi to z glowy:shake:

przepis na pierniczki z Kasi (my z niego korzystaliśmy)
tylko my wszystko wzielismy razy 2

Skladniki:
50 g kasi
200g miodu
200g cukru
450g maki pszennej
1 jajko
40g kakao
1 lyzeczka proszuku do pieczenia
przyprawa do piernikow
lukry do dekoracji

Miod, cukier i kasie rozpuscic na patelni z lyzka wody. Dodaj przyprawe do piernikow.
calosc zagotowac, a nastepnie ostudzic. Make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i mase z patelni
Skladniki zagnies na elastyczne ciasto, posypac maka, zawinac w folie almuminiowa
i odstwaic na pare godzin do lodowki
Po tym czasie wyjac ciasto z lodowki, a nastepnie rozwalkowac na placek o grubosci ok5mm, w ktorym foremkami wycinamy pierniczki.

Piec je ok 10- 15 minut w temp 190stopni. Ostudzone pierniki dekorowac polewa

Posted

[quote name='Estera']Pewnie, że ją kocham :loveu: Nie to co ona mnie :shake:[/quote]
A ja Was obie kocham, goopecki. :eviltong: :loveu:

[quote name='gordonowa'][URL]http://i43.tinypic.com/a4u8o3.jpg[/URL]
świetne :lol:.[/quote]
A jakie pysznościowe. :cool3: :evil_lol:

[quote name='Marta_Ares']witam przepraszam ze dopiero teraz:oops:
poprostu calkowicie wylecialo mi to z glowy:shake:

przepis na pierniczki z Kasi (my z niego korzystaliśmy)
tylko my wszystko wzielismy razy 2

Skladniki:
50 g kasi
200g miodu
200g cukru
450g maki pszennej
1 jajko
40g kakao
1 lyzeczka proszuku do pieczenia
przyprawa do piernikow
lukry do dekoracji

Miod, cukier i kasie rozpuscic na patelni z lyzka wody. Dodaj przyprawe do piernikow.
calosc zagotowac, a nastepnie ostudzic. Make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i mase z patelni
Skladniki zagnies na elastyczne ciasto, posypac maka, zawinac w folie almuminiowa
i odstwaic na pare godzin do lodowki
Po tym czasie wyjac ciasto z lodowki, a nastepnie rozwalkowac na placek o grubosci ok5mm, w ktorym foremkami wycinamy pierniczki.

Piec je ok 10- 15 minut w temp 190stopni. Ostudzone pierniki dekorowac polewa[/quote]
Dzięki za przepis. :Rose:
Jak zdążę jutro to upiekę, bo dzisiaj mam już dość pieczenia, gotowania, pichcenia, sprzątania... :cool1:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Ma się rozumieć. Na Sylwka akurat byłyby dobre. :lol: :evil_lol:[/QUOTE]
Myślałam, że na święta chcesz upiec ;)

Posted

[quote name='BBeta']Myślałam, że na święta chcesz upiec ;)[/quote]
Taki miałam początkowy zamiar, ale nie wiem czy się wyrobię, a poza tym mamy już dużo ciast napieczonych i kupionych. Kto to będzie jadł, skoro ja w niedziele wyjeżdżam? :-o

O i jeszcze muszę upiec jakieś ciacha dla Gingerki. :cool3:

[quote name='Marta_Ares']ja slyszalam ze jeszcze powinny lezec w zamknietym pudelku z obierkami od jablek[/quote]
Nie za duże mają wymagania? :-o :evil_lol:

[B]Karteczka dla wszystkich odwiedzających galerię Gingerki: :x-mas:[/B]

[IMG]http://i39.tinypic.com/34rg20w.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='rose']Wszędzie musisz się wstawić z tą swoja mordą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: rób rób pierniczki na sylwka:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote]
A Ty co mnie szpiegujesz? :mad:
Spać idź albo jakieś ciasto upichć lepiej, a nie łazisz za mną jak cień. :cool1:

Posted

[quote name='rose']Wszędzie musisz się wstawić z tą swoja mordą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: rób rób pierniczki na sylwka:eviltong::eviltong::eviltong:[/quote]
Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol::evil_lol:
Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz:

Posted

[quote name='basia bonnie']Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol::evil_lol:
Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz:[/quote]
nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu:

Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='rose']nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu:

Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol::evil_lol:[/quote]
foch:diabloti:

:saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol:

Posted

[quote name='basia bonnie']foch:diabloti:

:saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol:[/quote]

Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad::mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad::mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='rose']Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad::mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad::mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol::evil_lol:[/quote]
Boje sie Ciebie starucho:loveu: Twoją Asie, która przed chwilą 'wszędzie się wciskała z tą mordą, zoperowała nos' itd:evil_lol: Jesteś pedagogiem, no pokaż co Cię tam nauczyli, okiełznaj mnie! hahah:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='basia bonnie']Przynajmniej ma co pokazywać...:diabloti::evil_lol:
Twoja porcja zamiast Estery mojego słit słitaśnego ciasta Ci juz nie wystarcza?:placz:[/quote]
Bo Anka to taki żarłok jest. :shake:

[quote name='rose']nie:diabloti: bo ja lubię rozmaitości:loveu:

Asiu ja pilnuję, żeby Ci się krzywda nie stała:evil_lol:[/quote]
Powiedzmy, że Ci wierzę. :cool1:

[quote name='basia bonnie']foch:diabloti:

:saint1::snipersm: już się Asi krzywda stała!!!!:evil_lol:[/quote]
Basia nie trafiłaś. :eviltong:

[quote name='rose']Zaraz w morde dostaniesz małolato:mad: moją Asie na moich oczach rozszczelać?? :mad: Ty, y.. melepeto:evil_lol:[/quote]
Jakaś Ty miła teraz do mnie. :-o
Czego chcesz? Bo wiem, że to nie tak bezinteresownie. :evil_lol:

[quote name='basia bonnie']Boje sie Ciebie starucho:loveu: Twoją Asie, która przed chwilą 'wszędzie się wciskała z tą mordą, zoperowała nos' itd:evil_lol: Jesteś pedagogiem, no pokaż co Cię tam nauczyli, okiełznaj mnie! hahah:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
I jeszcze mnie od swoich Aś wyzwała. :placz:

[quote name='Kasia&Rika']no cóż:evil_lol:

ja tu wchodzę subskrypcję, a pierwsze dwadzieścia pozycji w katalogu to wiadomości ostatnie od Asia&Gringer :evil_lol::evil_lol:

a później mówisz, że cię sledzę:siara:[/quote]
A bo ten tego no.... powysyłało się trochę karteczek. :eviltong:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A bo ten tego no.... powysyłało się trochę karteczek. :eviltong:[/QUOTE]
:mad:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/11432064-post1.html[/url]