bela51 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Trzymam kciuki za Miska. Niech Ci sie uda chłopaku ! Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='bela51']Trzymam kciuki za Miska. Niech Ci sie uda chłopaku ![/QUOTE] Przyłączam się :thumbs: Jeśli SKARPETA OWCZARKOWA ma się dołożyć do operacji Misia to przypominam o fakturce przelewowej na 200 zł wystawionej na SMON (dokładne dane podałam chyba na PW AleksandrzeF). Wersję elektroniczną i papierową fakturki proszę wysłać do mnie :) Jak trzeba adresiki podam :) Quote
Rubik Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='DONnka']Przyłączam się :thumbs: Jeśli SKARPETA OWCZARKOWA ma się dołożyć do operacji Misia to przypominam o fakturce przelewowej na 200 zł wystawionej na SMON (dokładne dane podałam chyba na PW AleksandrzeF). Wersję elektroniczną i papierową fakturki proszę wysłać do mnie :) Jak trzeba adresiki podam :)[/QUOTE] Z tego co wiem AleksandraF wszystko już przekazała LILIUtosi, ale jutro się jeszcze zagadam z nią Quote
LILUtosi Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='DONnka']Przyłączam się :thumbs: Jeśli SKARPETA OWCZARKOWA ma się dołożyć do operacji Misia to przypominam o fakturce przelewowej na 200 zł wystawionej na SMON (dokładne dane podałam chyba na PW AleksandrzeF). Wersję elektroniczną i papierową fakturki proszę wysłać do mnie :) Jak trzeba adresiki podam :)[/QUOTE] Wszystko wiem i mam. Tyle że mam pytanie czy całej kwoty na owczarki nie mogę wziąć? A najwyżej dziewczyny wpłacą resztę. Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='LILUtosi']Wszystko wiem i mam. Tyle że mam pytanie czy całej kwoty na owczarki nie mogę wziąć? A najwyżej dziewczyny wpłacą resztę.[/QUOTE] Myślę, że możesz, ale to musiałoby wtedy wyglądać tak, że różnicę dziewczyny wpłacają na konto SKARPETY, a potem ja całą kwotę przelewam do lecznicy Quote
LILUtosi Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='DONnka']Myślę, że możesz, ale to musiałoby wtedy wyglądać tak, że różnicę dziewczyny wpłacają na konto SKARPETY, a potem ja całą kwotę przelewam do lecznicy[/QUOTE]O Obawiam się że będe musiała zapłacić od razu. Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='LILUtosi'] Obawiam się że będe musiała zapłacić od razu.[/QUOTE] A to będzie problem jak poprosisz o rozbicie na dwie faktury ? Tak byłoby chyba najlepiej :roll: Jak dostanę fakturę na 200 zł wystawioną na SMON, to będę mogła zwrócić taką kwotę temu, kto wyłoży kasę :) Quote
Rubik Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='LILUtosi']O Obawiam się że będe musiała zapłacić od razu.[/QUOTE] Całą kwotę? Bo wówczas opcja ze wsparciem operacji ze Skarpety Owczarkowej odpada... Quote
LILUtosi Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Dlaczego? Przecież biorę fakturę, płacę, przesyłam fakturę a skarpeta mi na konto przesyła. Opisuje się fakturę z tyłu i już. Chodzi o to że ja nie znam tego dr, dlaczego on ma mi uwierzyć że ja pod przykrywką jakieś tam skarpety przeleje te pieniądze. To tak jakbym weszła do jakiejś firmy, nabrała towaru na jakąś tam firmę i wzięła na przelew. Ja mogę na przelew wziąć ale u mojego lekarza. To chyba jest jasne. Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='Rubik']Całą kwotę? Bo wówczas opcja ze wsparciem operacji ze Skarpety Owczarkowej odpada...[/QUOTE] Nie odpada ;) Jeśli ktoś opłaci fakturę wystawioną na SMON czyli SKARPETĘ, to zwrócimy mu tą kwotę nawet na prywatne konto. Tyle, że faktura nie może raczej opiewać na więcej niż możemy wydać, czyli 200 zł :roll: Quote
LILUtosi Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='DONnka']A to będzie problem jak poprosisz o rozbicie na dwie faktury ? Tak byłoby chyba najlepiej :roll: Jak dostanę fakturę na 200 zł wystawioną na SMON, to będę mogła zwrócić taką kwotę temu, kto wyłoży kasę :)[/QUOTE] No o to mi chodzi. Myślę że da radę rozbić. Nie wiem czy oni są tam poradzą z takim czymś. Bo najczęściej pies jest przypisany do jakiegoś właściciela i na niego idzie faktura, a tak musi być dwóch właścicieli. Chciałabym tylko Wam uzmysłowić że na takich klinikach to jak w PRLU. Nic się nie da, wszyscy pracują do 15 (np laboratoria, rentgen) i kij ich obchodzi że ludzie chodzą do pracy i przed 16 nie kończą. Państwo to sponsoruje więc jest jak w urzędach państwowych a nawet gorzej. Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='LILUtosi']No o to mi chodzi. Myślę że da radę rozbić. Nie wiem czy oni są tam poradzą z takim czymś. Bo najczęściej pies jest przypisany do jakiegoś właściciela i na niego idzie faktura, a tak musi być dwóch właścicieli. Chciałabym tylko Wam uzmysłowić że na takich klinikach to jak w PRLU. Nic się nie da, wszyscy pracują do 15 (np laboratoria, rentgen) i kij ich obchodzi że ludzie chodzą do pracy i przed 16 nie kończą. Państwo to sponsoruje więc jest jak w urzędach państwowych a nawet gorzej.[/QUOTE] Spróbuj, a jeśli się nie da, to SKARPETA przeleje te 200 zł do Ciebie za hotelowanie ;) W sumie na jedno wyjdzie: Miś przecież jest u Ciebie w hotelu, a my nie będziemy wnikać w jaki sposób wykorzystasz te pieniądze: czy zwrócisz sobie za zapłaconą fakturę z lecznicy czy zaliczysz na poczet Misiowego czynszu Quote
AleksandraF Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Mi do tej pory wystawiano faktury na stowarzyszenie z 21 dniami czasu, nawet w zadupiastych sklepach w JG.. gdzie nas wcześniej nigdy nie było. I nie robili problemu, to normalne, że firmy czy organizacje płacą przelewami. Więc może się i tu uda? My w razie czego spokojnie możemy Wam do Skarpety na organizację zrobić darowiznę tej nadwyżki. Tylko się Was poinformuje, albo w przelewie zrobię tytuł odpowiedni, że darowizna na cele statutowe - operacja czy coś.. Z naszej strony wszystko da się zrobić. I wiemy jak, bo prowadzimy NGOsy (ja stow., Rubik fundację). Quote
LILUtosi Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Mam potwierdzenie ze termin nie uległ zmianie. Rozumiem że Skarpeta nie może zapłacić więcej za fakturę niż 200zł? Bo ja to widziałam tak. Biorę na całość fakturę na skarpetę, płacę gotówką, skarpeta mi zwraca a Ola różnicę zwraca skarpecie. Quote
DONnka Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='LILUtosi']Mam potwierdzenie ze termin nie uległ zmianie. [B]Rozumiem że Skarpeta nie może zapłacić więcej za fakturę niż 200zł? [/B] Bo ja to widziałam tak. Biorę na całość fakturę na skarpetę, płacę gotówką, skarpeta mi zwraca a Ola różnicę zwraca skarpecie.[/QUOTE] SKARPETA przyznała 200 zł na leczenie Misia :) Taką kwotę mamy przewidzianą w regulaminie na leczenie Księgową raczej nie interesują nasze "widełki" w regulaminie tylko, aby kasa się zgadzała a przelewy były odpowiednio udokumentowane Tak więc mogę zlecić przelew na większą kwotę, jeśli opiewa na nią faktura Pytanie tylko jaka to ma być kwota i jak szybko moglibyśmy liczyć na zwrot nadpłaty ;) Żeby się nie okazało, że nie mamy tyle na koncie ?:eviltong: Quote
Rubik Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='DONnka']Nie odpada ;) Jeśli ktoś opłaci fakturę wystawioną na SMON czyli SKARPETĘ, to zwrócimy mu tą kwotę nawet na prywatne konto. Tyle, że faktura nie może raczej opiewać na więcej niż możemy wydać, czyli 200 zł :roll:[/QUOTE] Przepraszam w takim razie, źle zinterpretowałam :) To może umówmy się tak: jeśli nie da się kosztów operacji rozbić, to my zapłacimy całość, a Skarpetę poprosimy o wsparcie czerwcowego czynszu dla Misia. Może być? Quote
Rubik Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='DONnka']SKARPETA przyznała 200 zł na leczenie Misia :) Taką kwotę mamy przewidzianą w regulaminie na leczenie Księgową raczej nie interesują nasze "widełki" w regulaminie tylko, aby kasa się zgadzała a przelewy były odpowiednio udokumentowane Tak więc mogę zlecić przelew na większą kwotę, jeśli opiewa na nią faktura Pytanie tylko jaka to ma być kwota i jak szybko moglibyśmy liczyć na zwrot nadpłaty ;) Żeby się nie okazało, że nie mamy tyle na koncie ?:eviltong:[/QUOTE] Hej :) Ta kwota to 250 zł (na dzień dzisiejszy). Możemy wpłacić darowiznę jutro, czyli wtedy kiedy będziemy wiedzieć czy kwota taka została ostatecznie. Albo przyjąć rozwiązanie z mojego posta powyżej :) Quote
DONnka Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Rubik']Przepraszam w takim razie, źle zinterpretowałam :) To może umówmy się tak: jeśli nie da się kosztów operacji rozbić, to my zapłacimy całość, a Skarpetę poprosimy o wsparcie czerwcowego czynszu dla Misia. Może być?[/QUOTE] Ze mną jak z dzieckiem ;) Może być i tak :) Quote
Rubik Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Ale widzę teraz, że w regulaminie Skarpety jest pomoc w hotelowaniu tylko w przypadku, gdy jej brak grozi znalezieniem się psiaka na ulicy. I nie wiem jak teraz interpretować nasz przypadek Quote
Rubik Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Rubik']Ale widzę teraz, że w regulaminie Skarpety jest pomoc w hotelowaniu tylko w przypadku, gdy jej brak grozi znalezieniem się psiaka na ulicy. I nie wiem jak teraz interpretować nasz przypadek[/QUOTE] Już wiem :) Rezygnacja z hotelu jest równoznaczna z ulicą dla Miśka. Odsypiałam właśnie cztery dni pracy w terenie, teraz piszę szybko póki dogo działa i mieszam... Quote
Rubik Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='DONnka']Ze mną jak z dzieckiem ;) Może być i tak :)[/QUOTE] Czyli ostatecznie taką wersję przyjmujemy - informacja głównie dla LILUtosi :) Quote
DONnka Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Rubik']Już wiem [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [B] Rezygnacja z hotelu jest równoznaczna z ulicą dla Miśka[/B]. Odsypiałam właśnie cztery dni pracy w terenie, teraz piszę szybko póki dogo działa i mieszam...[/QUOTE] A nie jest ? :eviltong: Zawsze trzeba brać pod uwagę takę opcję, no chyba, że ktoś zabierze Misia do siebie ;) [quote name='Rubik']Czyli ostatecznie taką wersję przyjmujemy - informacja głównie dla LILUtosi :)[/QUOTE] Jeśli to ostateczna decyzja, to proszę LILUtosi o dane do wpłaty na konto hoteliku (jeśli jest możliwość wystawienia faktury, to byłoby fajnie, ale w tym przypadku nie jest to niezbędne ) Hotelowanie zwykle także dofinansowujemy kwotą 200 zł Quote
LILUtosi Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Ja już się pogubiłam. Czyli koszt operacji mam na kogo fakture brać? Moja wersja była logiczna. :-) Quote
Recommended Posts