Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

To co widać na dole to jest mała pestka. To co zobaczyłam dziś u dr na górnej szczęce to jest dopiero porażka. Jeden wielki kalafior. Opisze wszystko za pół godziny, bo nie dawno wróciłam z wizyty z Wrocławia. Lecę na spacer.

Operacja Miśka zaplanowana jest na 04.06. na godz. 9. Lekarz porobił zdjęcia dla studentów jako dość rozwinięte stany zapalne, chorobowe. Przed zabiegiem Misiek ma mieć podawane antybiotyki Stomorgyl 20 aby wyciszyć stan zapalny spowodowany resztkami jedzenia. Może się okazać że trzeba będzie wyrwać jakieś trzonowce żeby zaszyć dziury. Po wycięciu zostaną oddane próbki do badania. Koszt zabiegu ma się zamknąć w kwocie 400zł. Dziś zapłaciłam 36 zł plus Vat za sam antybiotyk, dr nie policzył za wizytę. Dziś nie brałam faktury na owczarki bo jest stosunkowa niska kwota. Wezmę za operację.
Misiek waży 24 kg.

Edited by LILUtosi
Posted

[quote name='LILUtosi']To co widać na dole to jest mała pestka. To co zobaczyłam dziś u dr na górnej szczęce to jest dopiero porażka. Jeden wielki kalafior. Opisze wszystko za pół godziny, bo nie dawno wróciłam z wizyty z Wrocławia. Lecę na spacer.

Operacja Miśka zaplanowana jest na 04.06. na godz. 9. Lekarz porobił zdjęcia dla studentów jako dość rozwinięte stany zapalne, chorobowe. Przed zabiegiem Misiek ma mieć podawane antybiotyki Stomorgyl 20 aby wyciszyć stan zapalny spowodowany resztkami jedzenia. Może się okazać że trzeba będzie wyrwać jakieś trzonowce żeby zaszyć dziury. Po wycięciu zostaną oddane próbki do badania. Koszt zabiegu ma się zamknąć w kwocie 400zł. Dziś zapłaciłam 36 zł plus Vat za sam antybiotyk, dr nie policzył za wizytę. Dziś nie brałam faktury na owczarki bo jest stosunkowa niska kwota. Wezmę za operację.
Misiek waży 24 kg.[/QUOTE]

Ok, to prześlemy z kasy Misia za antybiotyk. Vat 23 % ? A czy lekarz pokusił się o jakieś rokowania?

Posted

[quote name='LILUtosi']To co widać na dole to jest mała pestka. To co zobaczyłam dziś u dr na górnej szczęce to jest dopiero porażka. Jeden wielki kalafior. Opisze wszystko za pół godziny, bo nie dawno wróciłam z wizyty z Wrocławia. Lecę na spacer.

[B]Operacja Miśka zaplanowana jest na 04.06. na godz. 9. [/B]Lekarz porobił zdjęcia dla studentów jako dość rozwinięte stany zapalne, chorobowe. Przed zabiegiem Misiek ma mieć podawane antybiotyki Stomorgyl 20 aby wyciszyć stan zapalny spowodowany resztkami jedzenia. Może się okazać że trzeba będzie wyrwać jakieś trzonowce żeby zaszyć dziury. Po wycięciu zostaną oddane próbki do badania. Koszt zabiegu ma się zamknąć w kwocie 400zł. Dziś zapłaciłam 36 zł plus Vat za sam antybiotyk, dr nie policzył za wizytę. [B]Dziś nie brałam faktury na owczarki bo jest stosunkowa niska kwota. Wezmę za operację.[/B]
Misiek waży 24 kg.[/QUOTE]

A zatem czekamy na fakturę za operację i kciuków nie puszczamy :thumbs:
Oby te narośle okazały się niegroźne :modla:

Posted

Vat 8%.
Pokusił się. Powiedział że może się zdarzyc że materiał nie będzie czysty bo są to dość poważne zmiany, no i że z biegiem lat może to ponownie rosnąć. Na szczęście z tyłu nie ma nic.

Aaaa i Misiek chyba nigdy nie chodził po kaflach bo strasznie się spinał a przez to wyciągał pazury i było jeszcze gorzej. Trzeba było go ciągnąć. Za to w poczekalni miód malina, grzecznie leżał. Badanie zęboli też przyjął na klatę bez warkolenia. To na prawdę super grzeczny pies. No i jaki teraz jest piękny. Jutro zrobię mu foty żeby się trochę polansował.

Posted

[quote name='LILUtosi']Vat 8%.
Pokusił się. Powiedział że może się zdarzyc że materiał nie będzie czysty bo są to dość poważne zmiany, no i że z biegiem lat może to ponownie rosnąć. Na szczęście z tyłu nie ma nic.

Aaaa i Misiek chyba nigdy nie chodził po kaflach bo strasznie się spinał a przez to wyciągał pazury i było jeszcze gorzej. Trzeba było go ciągnąć. Za to w poczekalni miód malina, grzecznie leżał. Badanie zęboli też przyjął na klatę bez warkolenia. To na prawdę super grzeczny pies. No i jaki teraz jest piękny. Jutro zrobię mu foty żeby się trochę polansował.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że się nie zdarzy... Piękny był zawsze, a teraz dzięki Twojej pomocy jest super piękny na pewno :)

Posted

Lilutosi, a jak nosek Miśka? Dalej gorący? Bo może 'zwykły" wet też powinien go zobaczyć, pobrać krew do badań, zerknąć na narośl, o której pisałaś? Jak myślicie cioteczki bardziej doświadczone? Czy dawkować chłopakowi wrażenia i poczekać aż będzie po operacji czy hurtowo załatwiać i czy załatwiać? Pomóżcie, bo u mnie wiedzy i doświadczenia brak.

Posted

Dostałam dzisiaj odpowiedź od lokalnego weta, którego odkryłam dość nie dawno. Godny polecenia! Napisał mi: Nadziąślaki usuwa się diatermią tj nożem elektrycznym , a potem jeśli właściciel sobie życzy wysyła do histopatologa. Robimy tak od 10 lat. Pozdrawiam.

Spytałam o cenę takiej operacji i czekam na odpowiedź. Tu mam bliżej bo tylko 15 km w jedną stronę a na kliniki 50 km. Czyli 100km w dwie.
Jeśli sobie życzycie to mogę pojechać do tego lokalnego weta i zrobić Miśkowi podstawowe badania i przy okazji pokazać te dziąsła. Nosek wrócił do normy.

Posted

Poczekajmy na informację o cenie. Zastanowimy się, na pewno damy znać.
Dobrze, ze nochalek w porządku :)

[quote name='LILUtosi']Dostałam dzisiaj odpowiedź od lokalnego weta, którego odkryłam dość nie dawno. Godny polecenia! Napisał mi: Nadziąślaki usuwa się diatermią tj nożem elektrycznym , a potem jeśli właściciel sobie życzy wysyła do histopatologa. Robimy tak od 10 lat. Pozdrawiam.

Spytałam o cenę takiej operacji i czekam na odpowiedź. Tu mam bliżej bo tylko 15 km w jedną stronę a na kliniki 50 km. Czyli 100km w dwie.
Jeśli sobie życzycie to mogę pojechać do tego lokalnego weta i zrobić Miśkowi podstawowe badania i przy okazji pokazać te dziąsła. Nosek wrócił do normy.[/QUOTE]

Posted

Tutaj trochę informacji od osób doswiadczonych w walce [URL]http://********.com/forum/archive/index.php?t-726.html[/URL] .... Wg mnie jeśli wet ma w tym doświadczenie, a jest bliżej, to warto skorzystać

Posted

[quote name='kryska77']Tutaj trochę informacji od osób doswiadczonych w walce [URL]http://********.com/forum/archive/index.php?t-726.html[/URL] .... Wg mnie jeśli wet ma w tym doświadczenie, a jest bliżej, to warto skorzystać[/QUOTE]

Link się nie otwiera...

Posted

kurcze :(
tak jak kiedyś wspominałam - nadziąślak Saszki strasznie szybko odrósł :(

z takiego:
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_aKlVqupNGIQ/TEYbbkDye3I/AAAAAAAABgI/sNCb64wv4I8/s720/DSC03531.JPG[/IMG]

zrobił się taki:
[IMG]http://dogo.egonet.pl/allegro/saszka/dziaslak.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='kryska77']Tutaj trochę informacji od osób doswiadczonych w walce [URL]http://********.com/forum/archive/index.php?t-726.html[/URL] .... Wg mnie jeśli wet ma w tym doświadczenie, a jest bliżej, to warto skorzystać[/QUOTE]

[quote name='Rubik']Link się nie otwiera...[/QUOTE]
:] Przy pomocy wujka gugla znalazłam, że w miejsce gwiazdek trzeba wpisać: ********

To chyba jakieś ograniczenia regulaminu dogo zrobiły te gwiazdki...

Posted

Ja obcięłam gwiazdki ale też nie wchodzi.

A co do Sazski to Masakra. Dlatego chyba dr powiedział że trzeba będzie usunąć kawałek dalej od chorych - zdrowe dziąsła.

Posted

[quote name='LILUtosi']Ja obcięłam gwiazdki ale też nie wchodzi.

A co do Sazski to Masakra. Dlatego chyba dr powiedział że trzeba będzie usunąć kawałek dalej od chorych - zdrowe dziąsła.[/QUOTE]
Zamiast gwiazdek wpisz...

cholerka, właśnie zobaczyłam, że nie w adresie też dogo wycieło...!? :angryy:

Dobra, spróbujmy tak: p-s-i-a-k-o-s-c
(trzeba usunąć myślniki i tym słowem zastąpić gwiazdki)

Posted

Czytam o tych nadziąślakach i wygląda na to, że zostawić źle, a wyciąć też nie lepiej.
Brzośka, a jak szybko odrosły u Saszki? Na jakiejś stronie wyczytałam, że "odpowiednia pielęgnacja może opóźnić nawrót do kilkunastu miesięcy" ...

Posted

Poinwigilowałam profil Brzośki i znalazłam wątek Saszki
[*]... :sad:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/183579-SASZA-guz-na-podniebieniu-i-16zł-na-koncie!-Prosimy-o-wsparcie[/URL]

Posted

nie pamiętam dokładnie jak szybko to było :shake:
ale pamiętam, że zszokowało to nas bardzo
spróbuję odszukać na wątku

najlepiej - jeśli by ktoś chciał - spytać o to kikou, Saszeńka była u niej w hoteliku do końca...