Riven Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Witajcie. Mój AT był najlepszym pływakiem jako szczeniak. Rzucało jej się patyczek i leciała do wody. Teraz niestety nie chce pływać.. do wody wchodzi ale jak traci grunt to zawraca i szczeka z brzegu. Próbowałam różnych metod aportu, patyczków nawet napuściłam ją na kaczkę (oczywiście na lince) i próbowałam się tez topić i nic..... Macie może jakieś pomysły ? Na Siłę jej nie chcę tam wrzucać, bo sie zniechęci.... Quote
lexie_2 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Moja Tequila przełamała się kiedy bawiła się z innym psem, tamten pływał i moja spróbowała. Może sama wejdź do wody i zachęć ją żeby poszła za Tobą. Jeżeli pies nie chce wchodzić do wody to trzeba to uszanować. Siłą nic się nie zdziała, bo jak napisałaś może się zniechęć, a nawet bać wody. Quote
beta ata Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Są psy, które nie lubią pływac i nie ma co sie napinać ;-) Moja sunia nie lubi wody, moczy tylko łapy, głębiej nie wchodzi i już. Bardzo , bardzo lubi zabawę piłką, na lądzie ;-) wszędzie wejdzie po piłkę, ale do wody nigdy, nawet za zaprzyjaźnioną labradorką, która oczywiście uwielbia wodę i wskakuje do wody za aportem :-) Ma to swoje zalety, pies mi sie nie moczy na spacerach i wycieczkach ;-) :-) Quote
kaffka1 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Mój psiak uwielbiał wodę... Znajdował się tylko w pobliżu jakiegoś zalewu i zawsze spuszczany był ze smyczy... a gdy ze mną był w wodzie... zawsze chciał mnie ratować:) Quote
kropi124 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [URL]http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art6707.html[/URL] Wrzucam link z artykułem : Szkolenioweic radzi- jak nauczyć psa pływać? Miłego dnia Quote
knypasek Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Mój pies ma coś wspólnego z Nova Scotia Duck Toller Retrieverem, a pływać nie chce. Do wody bardzo chętnie, tak dla mnie do kolan, dla niej ledwo grzbiet zamoczony, ale dalej nie... bo łapki samopas po wodzie, z dala od dna, Quote
Recommended Posts