nati_92 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jakie cudo:evil_lol: U mnie na osiedlu jakiś pan ma takiego samego mzoe go spytac jakbym go spotkala czy ie chcialby drugiego Quote
anula1959 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Wydaje mi się , że w Związku Kynologicznym powinien się najszybciej znależć miłośnik tej rasy. Trzeba tam dać znać i może wywiesić ogłoszenie. W jakim mieście jest pies? Quote
nati_92 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Domyslam sie ze w Olsztynie skoro chcial go do nas do schrona dac Quote
kaerjot Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Witam, przeczytałam wątek i zadzwoniłam do znajomego, który ma psa tej rasy, żeby zapytać, czy nie może pomóc. Okazało się, że on zna tego psa. Niestety powiedział, że pies jest bardzo agresywny w stosunku do ludzi. Wg jego informacji pies w młodości nie szczekał i był "zaostrzany". Podobno pogryzł właściciela. Nie chcę nikogo straszyć, uważam jednak, że potencjalny nowy właściciel powinien wiedzieć, czego może się spodziewać. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Dziękuję, że zasiegnełaś informacji. Teraz wiemy coś więcej na jego temat i wychodzi na to, że właściciel, wciskał mi kity,:angryy: twierdząc że pies jest spokojny i łagodny. Ja widziałam go jedynie przez 30 minut i mogłam napisać tylko to co widziałam przez ten czas. W stosunku do mnie Irtysz był ok. dał się pogłaskać. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Zaostrzany?!:angryy: Biedny Irysz. To nie jego wina, że jego pan to idiota. Quote
olenka_f Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 ja nie jestem pewna ale wydaje mi sie że mój tata ma psa tej rasy( nigdy nie mogłam zapamiętać tej nazwy) tylko Gaja ma dłuższe włosy i grzywkę ale o tej rasie napewno wie i może pomoże Quote
Ania_i_Kropka Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Irtysz ma jeszcze tylko 2 dni i czeka go schron. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 Irtysz jutro trafi do schroniska:placz: Quote
kate89 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Hopamy, domek szybciutko potrzebny...pomóżcie... Quote
Ania_i_Kropka Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Dzisiaj właściciel przywiózł Irtysza do schroniska :placz:. Jutro mój TZ będzie w schronisku to zobaczy jak sobie radzi i jak reaguje na obcych. Jak się uda to wyprowadzi go na spacer. Quote
kate89 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Byłam dzis w schronisku i widziałam Irtysza.Widać ze nie umie zrozumiec nowej sytuacji.Z oczu dobrze mu patrzy,nie był agresywny,ale widać że zupełnie nie może pojąć tej zmiany. Nie chciał nawet podejść do krat,poprostu leżał,żadnego zainteresowania nie wykazywał. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Tak jak pisała Kate nie może zrozumieć co sie stało. Gdzie jest? i dlaczego nie ma jego Pana? Na razie Irtysz unika kontaktu z kim kolwiek. Na próbę zbliżenia się do niego reaguje warczeniem. Quote
Ania_i_Kropka Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Na szczęście Irtysz nie czekał długo w schronisku na nowy dom:multi::multi::multi:. Wczoraj został adoptowany:lol:. Jego nowi Państwo zakochali się w nim od pierwszego wejrzenia. Przed adopcją skontaktowali się z jego byłym właścicielem, który przyjechał do schroniska i przekazał osobiście wszystkie informacje o psiaku. Na zapoznawczym spacerze Irtysz sam zaczął podchodzić do nowych państwa i domagał się od nich głaskania. Cieszę się, że wszystko dobrze sie skończyło i Irtysz praktycznie nie zdążył zaznać schroniskowego życia. Piesku bądź szczęśliwy w nowym domku!!! Quote
kate89 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 HUURAA :sweetCyb: :bigcool: :B-fly: :Cool!: :klacz: :roflt: :cunao: Wszytkiego NAJ dla Irtysza i jego nowych właścicieli na nowej drodze zycia :) Quote
Recommended Posts