figbast Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Ojtam ojtam ;) ok trzy godzinki autkiem :) Quote
Kamila_ Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 to mi pozostaje zaciskać kciuki za ten Kraków :diabloti::multi: Quote
figbast Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 kontaktowała się ze mną Pani od Kubusia, znów jej przyjazd się opóźni z przyczyn od niej nezależnych :( Wiem, że zależy jej na obejrzeniu Bazyla ale jednocześnie gdyby to nie był jej pies nie chce wstrzymywać ani opóźniać adopcji Bazia, więc zostało ustalone, że jeśli nie uda się jej do 12.05 dotrzeć do psiaka chłopak pojedzie do nowego domu, a raczej nowy dom przyjedzie po niego :) Quote
figbast Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Ale tu puchy... :/ Zajrzyjcie przynajmniej na wydarzenie Bazyla, tam są najświeższe foteczki :) https://www.facebook.com/events/158310504330194/ Quote
agatka_zagatka Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Ja w weekendy nie bywam raczej na dogo, a tu takie wieści :-) Super, że jest domek dla Bazylego :-) Quote
pomóżpomagać Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 I do góry Bazylku, niech ludzie oglądają i żałują że juz jesteś "za klepany" :) Quote
figbast Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 hrabia Bazyl zmienia kanapę na łóżko i odwrotnie jak tylko nikt inny ich nie zajmuje:evil_lol:: Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Quote
figbast Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 a wczoraj bydlątko kanapowe chciało sobie pochłeptać mleczka z kulkami i w tym celu wskoczyło na fotel przy biurku, żeby dostać się do miseczki, której całą zawartość wylało na ścianę, biurko, monitor, łóżko, fotel, podłogę:nonono2::watpliwy: (wszystko świeżutko posprzątane :mad:) jak został przyłapany na gorącym uczynku bez zbędnych ceregieli walnął skruchę i powędrował na swoje posłanko... Usłyszał parę ciepłych słów na swój temat:zly7::evil_lol: Quote
Olusia88 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [FONT=Calibri]To widać łakomczuch z Bazylka i nie mógł się oprzeć mleczku.Piękny chłopak [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]W górę [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
figbast Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 teraz mały off: Czy zabezpieczyliście już swoje psiaki przed kleszczami? Ja z moich trzech ogonów zdjęłam dziś blisko 20 kleszczy :/ mimo, że są zakroplone. Pytałam weta i powiedziała mi, że najlepiej jednocześnie zakraplać i stosować obroże. Brrr wszystko mnie swędzi od wybierania tego ustrojstwa z moich sierściuchów... Quote
pomóżpomagać Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 U nas to byla masakra. Bejsi tak nałapała że szok, i to jeszcze były w pakiecie 2w1. Najgorzej było na pyszczku z racji ze tam sierść najkrótsza. Nad oczkiem miała 4 malutkie, na nosku też a najgorzej było na powiece... Wyciagniecie ich to byl koszmar, Bejsi stala sie teraz przez to strasznie nerwowa... I popieram Twojego weta, kropelki i obroża to chyba lepsze zabezpieczenie niz sama obroza czy same kropelki... Wow 20 kleszczy, masakra jakas.... Quote
figbast Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 pomóżpomagać napisał(a):U nas to byla masakra. Bejsi tak nałapała że szok, i to jeszcze były w pakiecie 2w1. Najgorzej było na pyszczku z racji ze tam sierść najkrótsza. Nad oczkiem miała 4 malutkie, na nosku też a najgorzej było na powiece... Wyciagniecie ich to byl koszmar, Bejsi stala sie teraz przez to strasznie nerwowa... I popieram Twojego weta, kropelki i obroża to chyba lepsze zabezpieczenie niz sama obroza czy same kropelki... Wow 20 kleszczy, masakra jakas.... Zasięgnęłam jeszcze rady u siły fachowej, która poleca spryskanie psiaka przed wyjściem na spacer Fiprexem w sprayu, ale 100% pewności nigdy nie ma niestety... Quote
figbast Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 pomóżpomagać napisał(a):I do góry Bazylku, niech ludzie oglądają i żałują że juz jesteś "za klepany" :) Dziś dostałam maila od kolejnej osoby, która wypatrzyła naszego futrzaka :) Quote
beta ata Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Pozdrawiam misia puchatka! Do wyciągania kleszczy polecam "Kleszczołapki", maja różne nazwy, jak znajdę link, to wkleję. To jest taki mały plastikowy wichajster, wyglada niepozornie, ale świetnie sie sprawdza, nigdy nie zostaje głowa kleszcza w skórze. Ja zakropiłam Tami Fiprexem, powtarzam to co miesiąc. Obroży nie lubię, bo cuchną, ale podobno takie łączenia obroży i kropli jest rzeczywiście skuteczniejsze. Teraz jest do kupienia nowa generacja kropli, z nową skuteczniejszą substancją. W zimie zakropiłam tym Tami i tymczaski, które akurat u mnie były, bo sunia Delta była bardzo zapchlona. Fakt, pchły padły po 24 godz. i przestała sie drapać, ale zapach tych kropli utrzymuje sie przez kilka dni po podaniu i dla mnie jest wstrętny. Quote
figbast Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 Jutro jedziemy do Bazylka w odwiedziny. mam nadzieje, że pogoda się poprawi, bo u nas leje :( , a chciałam pójść z nim na spacer :/ Quote
figbast Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 Wizyta u Bazyla: Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Więcej zdjęć wrzucę jutro :) Quote
pomóżpomagać Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Sliczny misio! tak sie ciesze, że ma taka wspaniała opiekę :) Przypomnij mi kiedy to on jedzie do nowego domkku bo w sumie mialam na karme przeslac pare groszy a wyplata sie zbliza... :) jak nie to jakas inna bida dostanie.. :) Quote
figbast Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 12.05 Bazyl ma iść do nowego domu. A karmę możesz tam i tak przesłać, na znajdki.pl jest całe grono pysiów do wykarmienia :) Quote
Olusia88 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='figbast']12.05 Bazyl ma iść do nowego domu. Trzymam kciuki za Bazyla ? Figbast czy jest mozliwość zobaczyć i wymiziać chłopaka jeszcze jakoś przed jego podróżą do DS ? Quote
Recommended Posts