jambos Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Frutek- Mój golden retriever rok i 7 miesięcy z rodowodem po małym zabiegu na biodra. Frutek od 2 miesiecy zaczał znów robić w domu pod nasza nie obecność przy nas nic nie narobi. musi być zamykany u mnie w pokoju bo tak to skacze na siostre i mame skacze drapie itd. Co zrobic aby przestał robic kupe i siusiu? robi zawsze w kuchni ale nie przy nas i aby przestał skakać zaczał być posłuszny? Pozdrawiam prosze o kontakt tu albo gg 8614498 Quote
Beatrx Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 a na jak długo jest zostawiany sam? co do skakania: jak pies próbuje skakać to ostre NIE, komenda np. siad i wtedy pochwała i nagroda w postaci np. pogłaskania albo kawałka żarcia. żeby pies był posłuszny to trzeba z nim ćwiczyć codziennie i pokazać, ze współpraca z człowiekiem psu się opłaca. Quote
jambos Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 te skakanie jest juz prawie opanowane gorzej z tym załatwianiem;/ wychodze okolo 7:20 a wracam najwczesniej 13:45 najpozniej 15 ale potrafi sie zalatwic 5 min po wyjsiu jak wróce się np po telefon to juz jest niespodzianka.. Quote
Beatrx Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 widocznie robi to ze stresu. ja bym spróbowała nauczyć psa kennel klatki i w niej go zostawiać na czas nieobecności w domu. Quote
GAJOS Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Ile ruchu ma dziennie? W jaki sposób "pochłaniacie" jego energie? Ma coś do roboty? Tak jak napisała Beatrix, on to robi ze stresu a stres się bierze z nudy. Quote
Recommended Posts