Beatrx Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='darunia-puma']może źle zrozumiałam ale komfort życia ma na 100% większy niż niejedno dziecko nie tylko w Polsce :lol: [/QUOTE] chodziło mi o to, żeby zrobić tak, żeby psa nie bolało tylko ułożyłam to w ładniejsze słowa:eviltong: Quote
Delph Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Ostrożnie z tym Scanodylem, to nie jest lek, który można sobie podawać "na wszelki wypadek". Jeżeli już zdecydowałaś się podać (jest w ogóle jakaś poprawa? Powinna być od razu), to pamiętaj, że stosując niesterydowe leki p. zapalne najlepiej podawać psu osłonowo np. Ranigast, żeby zapobiec np. krwawieniom z układu pokarmowego. Po leczeniu warto sprawdzić stan wątroby. Spotkałam się z teorią, że psom takim jak ttb (bardzo aktywnym fizycznie) leki przeciwbólowe stosuje się oszczędnie. Sama miałam taki przypadek, że po podaniu przeciwbólówki pies zaczął tak szaleć, że uraził sobie chore miejsce jeszcze bardziej. Ból działa jednak "hamująco" na te zwariowane psy :evil_lol: Decyzja należy do weterynarza i właściciela. Bezpiecznie i bez konsultacji możesz podawać środki wspomagające stawy, nawet nie tyle samą glukozaminę, co najlepiej preparat zawierający glukozaminę, chondroitynę, kwas hialuronowy, czarci pazur. Polecam np. Arthrovet Complex, stosuję u swojego psiaka. Twój pies powinien dostawać te suplementy już od momentu wystąpienia poprzednich problemów, w okresie wzrostu, ale nigdy nie jest za późno. Na Twoim miejscu zabrałabym psa do dobrego ortopedy i wykonała porządną diagnostykę, jak dawno było robione to rtg? Quote
darunia-puma Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 rtg było robione jesienią tamtego roku ... dostawał na stawy artroflex mam nadzieję że dobrze napisałam ten lek mu pomagał do pewnego czasu ale po pewnym czasie przestał działać niestety bo był dobry Quote
Recommended Posts