Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][COLOR=Purple]Hymn św. Franciszka z Asyżu[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]
[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Blue][FONT=&quot]Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie
na łańcuchu więziony przy budzie
o głodzie i chłodzie i w brudzie
a podczas lata, gdy szukasz ochłody
często bez miski wody.

Siostro kotko, matko nieszczęśliwa
której człowiek kocięta porywa
a ty szukasz z bólu oszalała
gdzie się twoja rodzina podziała.[/FONT][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='deedee77']Ktoś ma kontakt z DT Wacusia? O co chodzi z tą jego agresywnością?Bo aż wierzyć mi się nie chce że ot tak sobie.....[/quote]
no własnie??????????????????

Posted

Kontakt z DT ma Nezzie...niestey miałam telefon, [B]pies musi zniknąć z DT.[/B]
Nie mam gdzie go umieścić, do hoteliku mogę wsadzić, ale po pierwsze nie stać nas na to, a po drugie nikt go tam nie będzie obserwował co do zachowania, jego traumy się pogłębią...no i to jest podwórko i boks...załamka!!! Czy jest ktoś kto pomoże??? Taki okruszek nie zajmie dużo miejsca..błagam:(

Posted

czy nie można zastosowac takich srodków zeby zrozumiał ze gryzienie jest złe?np wsadzenie mordki w kaganiec ? boze przeciez z nie takimi problemami radza sobie ludzie,to jest mały pies,chyba nie trzeba nadludzkiej siły by go ustawić?

"no więc generalnie chodzi o agresję. Wacek potrafi się łasić, machać ogonem, przytulić po czym ni z tego ni z owego rzucić się z wyszczerzonymi zębami i ugryzc. Ostatnio zdarza się to dużo częściej. Asia (pani z DT) zaczęła się ostatnio go bać i poprosiła mnie abym szybko znalazła mu zastępczy dom. Mimo wielkiej troski i naprawdę dobrej opieki okazuje się ze Wacuś nadal jest nieufny wobec ludzi. DOdatkowo załatwia się na dywany (ale to nie byłby problem gdyby nie ta agresja)"

Posted

ja myślę, że ta przeogromna agresja Wacusia jest tylko pretekstem. DT już się boi, że zostawimy im go na zawsze, że podrzuciłyśmy psa i pozbyłyśmy się kłopotu. tu chyba nie ma co dyskutować... trzeba go zabrać, tylko gdzie?? sytuacja jest znowu tragiczna :( to jest starszy piesek... i tak będzie mu ciężko znieść kolejną zmianę miejsca, a co dopiero do boksu w hotelu... może osoby, które wcześniej oferowały pomoc mają jeszcze wolny tymczas?...
Kaja, zmień tytuł że znowu potrzebujemy DT czy coś takiego, bo ludzie jak widzą ten sam, to może nie wchodzą i nie wiedzą co się dzieje :(

Posted

[quote name='agula']a może wiecie jak Wacuś reaguje na inne psy, czy może mieszkać z innymi małym?[/quote]

Dostałam takiego smsa od DT

[B]"w miare normalnie, niektore ignoruje zupelnie, z niektorymi sie bawi a na niektore warczy. Boi sie niektorych duzych psow""
[/B]

Posted

[quote name='Moriaaa']Dostałam takiego smsa od DT

[B]"w miare normalnie, niektore ignoruje zupelnie, z niektorymi sie bawi a na niektore warczy. Boi sie niektorych duzych psow""[/B]
[/quote]
cały czas o nim myślę. Ja mam dwa małe ale bardzo złośliwe a w roku szkolnym siostra przywozi swoje dwie małe suczki. One sa jeszcze gorsze, bardzo małe ale nabzdyczaja sie na moich chłopaków.