*Agnieszka* Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Anastazja&Aleksander']1428577801 -- [B] MICRO REPRODUKTOR[/B] Aktualna cena [B]2 900,00 zł[/B][/QUOTE] ręce mi opadły jak to przeczytałam!!!! Quote
pa-ttti Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 jaka kalkulacja........pies o wadze 900gram(zdrowy? ciekawe czy miał robione badania na rzepki,stawy, tchawicę, oczy, ciemiączko, że właściciel stwierdza że zdrowy...) swoją drogą, reproduktor bez rodowodu to też dosyć ciekawe zestawienie słów......takich oksymoronów od groma na allegro... Quote
*Agnieszka* Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='pa-ttti']jaka kalkulacja........pies o wadze 900gram(zdrowy? ciekawe czy miał robione badania na rzepki,stawy, tchawicę, oczy, ciemiączko, że właściciel stwierdza że zdrowy...) swoją drogą, reproduktor bez rodowodu to też dosyć ciekawe zestawienie słów......takich oksymoronów od groma na allegro...[/QUOTE] No tak reproduktor......chyba reproduktor pseudo:shake: Quote
Katasza Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 pa-ttti widzę że są zadbane, te oczka jednak zwróciły moja uwagę. Nie wiem, może ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie ;) Quote
pa-ttti Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 tzn wiesz Katasza, jednemu psu łzawią bardziej, innemu mniej. jedna moja yorczka nie ma nigdy załzawionych oczu, nie miała też nigdy kamienia na zębach, druga ma non stop załzawione a na zębach kamień niesamowicie szybko jej sie robi, a jedzą to samo... i to nie wynika z tego że o jedną dbam, o drugą nie, po prostu chyba takie ma skłonności. dodam że jedna ma figurę ok, a ta z super zębami jest spasiona i od wiosny zmieniam jej karmę na light:) ale ogólnie po psie widać czy zadbany jest czy nie, a szczególnie po yorkach to widać. Quote
Yorkomanka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 1411210298 tanio:lol: 1422886729 i jeszcze jedno 1426209309 i reproduktor 1426537961 a to to już wogóle super 1426537961 Quote
ksenka1 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 1419983350 chyba stąd jest to zdjęcie lub tez ściągnięte, bo raczej trudno zrobic identyczne w Krakowie i Szczecinku ;) Quote
paulina200 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [url]http://nk.pl/#profile/36682849/gallery/album/2/46[/url] Quote
pa-ttti Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Balbina12']1428006809 Myślałam,że padnę...SZOK![/QUOTE] napisałam maila do tego pana, z pytaniem czy pies jest przebadany,skoro stwierdza że jest zdrowy. i wiecie co? przed chwilą ten pan do mnie dzwonił, nie udzielił mi odpowiedzi na moje pytania odnośnie zdrowia psa, był za to bardzo niemiły...widocznie oburzył go fakt, że pytam o sprawy które dla niego są chyba drażliwym tematem Quote
Litterka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Tak tu sobie pokazujemy różne aukcje allegro nt. nierasowych yorków. A mi przyszedł do głowy pewien pomysł. Czy na FB jest jakaś osoba, bądź grupa o nazwie np. Rasowy = Rodowodowy, albo "Nie kupuj psa z pseudo"? Bo jeśli nie, to warto coś takiego założyć i rozsyłać po znajomych. Quote
ksenka1 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 1410606492 czy te białe odmiany są normalne? Quote
Yorkomanka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 jeśli chodzi ci o białe znaczenia to tak mogą u szczeniaczków występować potem przebarwiają się na normalny kolor:p Quote
vikiii Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='pa-ttti']napisałam maila do tego pana, z pytaniem czy pies jest przebadany,skoro stwierdza że jest zdrowy. i wiecie co? przed chwilą ten pan do mnie dzwonił, nie udzielił mi odpowiedzi na moje pytania odnośnie zdrowia psa, był za to bardzo niemiły...widocznie oburzył go fakt, że pytam o sprawy które dla niego są chyba drażliwym tematem[/QUOTE] Nie dziwi mnie to. Dla niego najważniejsze że ma "mikrusa" i może ładną kasę za niego wyciągnąć. Ta jego kalkulacja: [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Przykładowo, cena krycia takim mikrusem wynosi [COLOR=#b10000]250-300 złotych[/COLOR], więc wystarczy [COLOR=#b10000]10-12 [/COLOR]kryć aby koszt zakupu pieska zwrócił się całkowicie.[/SIZE][/FONT] Dużo ludzi się na to może chwycić. Przeciętny "Kowalski" nie pomyśli że to może być psiak z problemami. "Kowalski" nie pomyśli też, że za tą samą cenę może kupić ładnego psiaka z papierami, zrobić mu hodowlankę i jeśli chce by psiak "się zwrócił" wystarczy pokryć 2-3 suczki hodowlane (a nie 10-12 kryć) Przecież cena za krycie to co najmniej 1.000zł - nie słyszałam żeby ktokolwiek krył za niższą cenę. Quote
dorotan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ja bym za darmo nie wzięła tego psa, właśnie ze względu na tą jego mikroskopijność, a co dopiero żeby takie pieniądze wydawać. Chomiki to są w sklepach zoologicznych po 15 zł. Quote
*Agnieszka* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='dorotan']Ja bym za darmo nie wzięła tego psa, właśnie ze względu na tą jego mikroskopijność, a co dopiero żeby takie pieniądze wydawać. Chomiki to są w sklepach zoologicznych po 15 zł.[/QUOTE] No widzisz Ty byś nie wzięła nawet i za darmo takiego mikrusa,ale większość ludzi patrzy właśnie niestety na wagę,jak już pisałam u mnie pierwsze pytanie brzmi nie o anatomię i inne sprawy ani nawet o cenę krycia..ale ile mój pies waży????? Quote
dorotan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agamewa']No widzisz Ty byś nie wzięła nawet i za darmo takiego mikrusa,ale większość ludzi patrzy właśnie niestety na wagę,jak już pisałam u mnie pierwsze pytanie brzmi nie o anatomię i inne sprawy ani nawet o cenę krycia..ale ile mój pies waży?????[/QUOTE] Bo głupie i ciemne ludziska nie szukają yorków tylko długowłosych chomików. Naprodukują karzełków z problemami zdrowotnymi i potem się dziwicie jak ludzie mówią, że york to żyje 3-5 lat. Tak żyją niestety te mikrusy, tyle co chomik albo świnka morska. Quote
*Agnieszka* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='dorotan']Bo głupie i ciemne ludziska nie szukają yorków tylko długowłosych chomików. Naprodukują karzełków z problemami zdrowotnymi i potem się dziwicie jak ludzie mówią, że york to żyje 3-5 lat. Tak żyją niestety te mikrusy, tyle co chomik albo świnka morska.[/QUOTE] Niestety....:( Edit:I jeszcze propozycje kryć na lewo suk bez hodowlanki:shake: Quote
Katasza Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Świnki morskie żyją nawet do 12 lat - tak na marginesie :P Quote
dorotan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agamewa']Niestety....:( Edit:I jeszcze propozycje kryć na lewo suk bez hodowlanki:shake:[/QUOTE] A potem by pisali w ogłoszeniach, że u szczeniaków to same Bakaraty we krwi płyną. [quote name='Katasza']Świnki morskie żyją nawet do 12 lat - tak na marginesie :P[/QUOTE] uuuuuuułaaaaa to dłużej niż mikroyorki. Quote
*Agnieszka* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='dorotan']A potem by pisali w ogłoszeniach, że u szczeniaków to same Bakaraty we krwi płyną. [/QUOTE] No właśnie,to był by chwyt reklamowy..po Bakaracie... Quote
dorotan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agamewa']No właśnie,to był by chwyt reklamowy..po Bakaracie...[/QUOTE] Ale ile byś zarobiła na tych lewych kryciach! Piorunem by Ci się zwróciło za kupno repa. Ty normalnie nie wiesz co tracisz. Idiota kupi długowłosą mysz za 2900 i będzie trzepał forsę aż miło, żeby mu się szybko zwróciło, a Ty czekasz na ładną zdrową suczkę, żeby potomstwo było udane i tracisz. Nie umiesz robić interesów.;)) Quote
*Agnieszka* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 No pewnie że nie heh..tracimy tyyyyle kasy ojej:( No niestety taka jest rzeczywistość,nie którym zależy na szybkiej kasie a nie którym na ładnym potomstwie,które mogło by prezentować tą piękną rasę... Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 1425284237 niby nie powinnam ale się uśmiałam. Quote
Katasza Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Toż to zwykły kundelek. Nie wierzę, żeby ktoś kupił tego psa... chociaż ludzie mnie ostatnio coraz bardziej zadziwiają :roll: Quote
dorotan Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 1416557263 Miniaturka. Mole ją wygryzły czy co? Quote
Recommended Posts