Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Princess_York']Poprostu jakiś dzieciak się bawi w internecie ..
Naprawdę nie mają co robić . wrr ..[/QUOTE]

Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras..

Mam pytanie.

[B]Jaki jest sens istnienia tego watku? [/B]

Czy on niesie za soba jakies szczegolne przeslanie?

Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras..
Mam pytanie.
Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro?[/QUOTE]
A przepraszam bardzo jaki jest cel jechania po wszystkim i po wszystkich jak już pojawisz się na jakimś wątku? I jeszcze jaki jest sens robienia odstępów co jedną linijke?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras..

Mam pytanie.

Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro?[/QUOTE]

Może niektórzy "wzdychają".....

ale i bez tego wątku "wzdychać" będą....

Wg mnie ten wątek jest bardzo przydatny dla ludzi którzy chcą kupić psiaka, a za bardzo nie znają się na rasie.
Tutaj czytając komentarze do danych aukcji dowiadują się jak nie powinien wyglądać szczeniaczek, na co zwracać uwagę itd

Posted

Wg mnie ten wątek jest bardzo przydatny dla ludzi którzy chcą kupić psiaka, a za bardzo nie znają się na rasie.
Tutaj czytając komentarze do danych aukcji dowiadują się jak nie powinien wyglądać szczeniaczek, na co zwracać uwagę itd[/QUOTE]

zgadzam się:)

abrakadabra- gratuluję kultury osobistej. zastanów się raczej nad sensem swoich wypowiedzi, zanim zaczniesz rozmyślać nad sensem czegokolwiek.

Posted

kocham ogłoszenia tego typu: nr 1007735895
ojciec 1kg, matka 2kg, a szczenięta wyglądają na 5kg..... jakby tego było mało: cytuję: "szczenieta o idealnym wzorcu; krutkie lapki" Śmieszne to stwierdzenie biorąc pod uwagę fakt że we wzorcu nic nie ma o długości łap, a powiem więcej BARDZIEJ porządane są yorki na dłuższych łapach (w "kwadracie").

Posted

[quote name='pa-ttti']kocham ogłoszenia tego typu: nr 1007735895
ojciec 1kg, matka 2kg, a szczenięta wyglądają na 5kg..... jakby tego było mało: cytuję: "szczenieta o idealnym wzorcu; krutkie lapki" Śmieszne to stwierdzenie biorąc pod uwagę fakt że we wzorcu nic nie ma o długości łap, a powiem więcej BARDZIEJ porządane są yorki na dłuższych łapach (w "kwadracie").[/QUOTE]
O matko... faktycznie na tych zdjęciach te szczeniaki wyglądają na strasznie duże.
Swoją drogą ciekawa jestem jak wygląda ten ojciec 1 kg, tyle to mają moje szczeniaki 6-tygodniowe...

Posted

Ostatnio na przystanku spotkałam panią z suczką w typie yorka, sunia miała może nawet nie 1 kg. Była wielkości królika miniaturki a miała 6 lat bo spytałam. Taka kruszynka z wyłupiastymi oczkami.
[URL=http://img341.imageshack.us/i/60292282.jpg/][IMG]http://img341.imageshack.us/img341/7373/60292282.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Kurde nadal nie mogę sobie tego wyobrazić, jestem przyzwyczajona do moich, starsza ma 2,6 kg, młoda pewnie też koło tego będzie miała w przyszłości. A jak widzę różnicę w wielkości matki i szczeniaków to nie wiem jak taka dorosła 1-kilówka by wyglądała przy moich :eviltong:

Posted

miniaturki a są wielkości mojego prawie dorosłego już nie rosnącego psa:eviltong:
[QUOTE]Ostatnio na przystanku spotkałam panią z suczką w typie yorka, sunia miała może nawet nie 1 kg. Była wielkości królika miniaturki a miała 6 lat bo spytałam. Taka kruszynka z wyłupiastymi oczkami.[/QUOTE]
w bloku obok mieszka sunia jeszcze mniejsza od tej, mojemu kurdupelkowi sięga nie sięga nawet do końca łapki:-( w ogóle jakaś dziwna ta sunia chomik jest już bardziej kontaktowy. Nie umiała się nawet bawić z D:placz: sunia ma już 3 latka i chyba nikt się z nią nigdy nie bawił. Jedyne co chciała robić z moim psem to no wiecie co;) cieczkę akurat miała. Młody chciał się z nią bawić a ona nic tylko stała i doopke wystawiała. Męczy mnie cały czas jej właścicielka żebym została babcią:evil_lol:. Jedną sunią się nie potrafi odpowiednio zająć a co dopiero szczylkami:shake: Sunia nawet imienia nie ma:-(

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']raczej wystaw nie planuje, skoro pytasz czy na kolanka to znaczy ze coś jest z nim nie tak ? chciałam podrośniętego pieska lub suczkę.[/QUOTE]

Nie nic z tych rzeczy,na kolanka jest super ale na wystawy hmmm..moim zdaniem nie ma czegoś co wyróżniało by go z pośród innych psiaków:)Uważam że bardzo dobry pies na wystawy nie sprzedaje się w tej cenie,psy z dobrych linni zaczynają się od innej stawki:)
Ale do kochania jest super w 100%,ale mówię to moje zdanie.

Posted

tak szczerze mówiąc, widziałam pieski z rodowodem za 800 zł tyle ze w tamtym czasie wcale mnie nie interesowały. Wiec na kolanka nie jest to mała kwota, na dzień dzisiejszy sa fundusze i 72 h na znalezienie małego cuda, stad pytam a wystawy to watpie aby kiedykolwiek mnie zainteresowały.

Posted

[quote name='agamewa']Obejrzałam go jeszcze raz-nie no on jest SŁODKI:)Możesz zapytać o szczegóły.....:)
powodzenia......[/QUOTE]

jutro będę dzwonić a nawet już dziś, zobaczę co i jak na pewno nikt mnie nie pogryzie. Poza dojazdem i cena wszystko mi w nim pasuje :-)

Posted

Umów się z hodowcą,jedz i go obejrzyj na żywo:)zobaczysz Twoje pierwsze spotkanie z nim i będziesz wiedziała czy to ten:)zdjęcia czasami nie oddają tego uroku co na żywo:)ogólnie bliżej przyglądając się psiak jest ładny:),zapytaj o szczególy i się umów na spotkanie:)

Posted

Jakby to było bliżej to na pewno bym pojechała oglądać lecz mieszkając 350 m dalej mogę umówić się już na sztywno, widzę ze mi się podoba, przyznam się ze mam poza nim na oku jeszcze dwa inne lecz bez rodowodu ( numer aukcji 1015123123 i 1018490749), choć ten jednak najbardziej mi się widzi.

Posted

zadzwonię, porozmawiam i zobaczę, chyba ze nic nie kupie, mam już psy ale jakoś tak zawsze chciałam z rodowodem, mimo ze koleżanka mówiła a po co ci rodowód zobacz jakie nasze są piękne bez rodowodu.
a miałam jeszcze te w obserwowanych [URL]http://www.allegro.pl/item1012453956_yorki_yorkshire_terier_pieski_rodowodowe.html[/URL] ale tu nie wiem co wyrośnie, w zasadzie mam je pod nosem.Ale teraz tak popatrzyłam sa one jakieś jasne matka z 1 zdjęcia jak platyna wygląda.

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']zadzwonię, porozmawiam i zobaczę, chyba ze nic nie kupie, mam już psy ale jakoś tak zawsze chciałam z rodowodem, mimo ze koleżanka mówiła a po co ci rodowód zobacz jakie nasze są piękne bez rodowodu.
a miałam jeszcze te w obserwowanych [URL]http://www.allegro.pl/item1012453956_yorki_yorkshire_terier_pieski_rodowodowe.html[/URL] ale tu nie wiem co wyrośnie, w zasadzie mam je pod nosem.Ale teraz tak popatrzyłam sa one jakieś jasne matka z 1 zdjęcia jak platyna wygląda.[/QUOTE]
Witaj:)Matka szczeniąt nie podoba mi się,ojciec jeśli to jest Coco to bardzo ładny reproduktor.Ale jak już pisałam to kwestia gustu:)Jeśli ja miałabym wybierać to osobiście wybrałabym tego 7 miesięcznego o którym wcześniej pisałaś:)....z rodowodem psa jest lepiej wziąć z tego powodu że nie ryzykujesz co z niego wyrośnie,nie twierdzę że psiaki bez rodowodu są gorsze ale pozostaje....no właśnie to ale.
Z drugiej strony kupując psiaka z rodowodem może kiedyś zachęci Cię wystawianie.....?może teraz mówisz nie,ale jak zobaczysz jak Twój piesek z tygodnia na tydzień robi się coraz ładniejszy i wyrasta na pięknego psa to nie wiem czy nie będziesz chciała go pokazać i dowiedzieć się jak inni go oceniają:)???????tak nawet dla rozrywki zabawy:)Ja kiedyś też mówiłam nie co do wystaw!a teraz to stało się moją obsesją:)Bardzo bym chciała stanąć na ringu ze swoim bakaracikiem:)