pa-ttti Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 nieee nooo ręce opadają... i jeszcze ciekawostka, to jest "york z rasy stalowo/złotej" :crazyeye: Quote
Abrakadabra Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Princess_York']Poprostu jakiś dzieciak się bawi w internecie .. Naprawdę nie mają co robić . wrr ..[/QUOTE] Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras.. Mam pytanie. [B]Jaki jest sens istnienia tego watku? [/B] Czy on niesie za soba jakies szczegolne przeslanie? Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro? Quote
Yorkomanka Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Abrakadabra']Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras.. Mam pytanie. [B]Jaki jest sens istnienia tego watku? [/B] Czy on niesie za soba jakies szczegolne przeslanie? Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro?[/QUOTE] A przepraszam bardzo jaki jest cel jechania po wszystkim i po wszystkich jak już pojawisz się na jakimś wątku? I jeszcze jaki jest sens robienia odstępów co jedną linijke? Quote
vikiii Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Abrakadabra']Detektywem to Ty nie bedziesz.... Facet handluje psami roznych ras.. Mam pytanie. [B]Jaki jest sens istnienia tego watku? [/B] Czy on niesie za soba jakies szczegolne przeslanie? Czy sluzy jedynie do tego, aby jakies egzaltowane panienki wzdychaly nad niedola biednych yoreczkow z allegro?[/QUOTE] Może niektórzy "wzdychają"..... ale i bez tego wątku "wzdychać" będą.... Wg mnie ten wątek jest bardzo przydatny dla ludzi którzy chcą kupić psiaka, a za bardzo nie znają się na rasie. Tutaj czytając komentarze do danych aukcji dowiadują się jak nie powinien wyglądać szczeniaczek, na co zwracać uwagę itd Quote
pa-ttti Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Wg mnie ten wątek jest bardzo przydatny dla ludzi którzy chcą kupić psiaka, a za bardzo nie znają się na rasie. Tutaj czytając komentarze do danych aukcji dowiadują się jak nie powinien wyglądać szczeniaczek, na co zwracać uwagę itd[/QUOTE] zgadzam się:) abrakadabra- gratuluję kultury osobistej. zastanów się raczej nad sensem swoich wypowiedzi, zanim zaczniesz rozmyślać nad sensem czegokolwiek. Quote
pa-ttti Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 kocham ogłoszenia tego typu: nr 1007735895 ojciec 1kg, matka 2kg, a szczenięta wyglądają na 5kg..... jakby tego było mało: cytuję: "szczenieta o idealnym wzorcu; krutkie lapki" Śmieszne to stwierdzenie biorąc pod uwagę fakt że we wzorcu nic nie ma o długości łap, a powiem więcej BARDZIEJ porządane są yorki na dłuższych łapach (w "kwadracie"). Quote
*kleo* Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='pa-ttti']kocham ogłoszenia tego typu: nr 1007735895 ojciec 1kg, matka 2kg, a szczenięta wyglądają na 5kg..... jakby tego było mało: cytuję: "szczenieta o idealnym wzorcu; krutkie lapki" Śmieszne to stwierdzenie biorąc pod uwagę fakt że we wzorcu nic nie ma o długości łap, a powiem więcej BARDZIEJ porządane są yorki na dłuższych łapach (w "kwadracie").[/QUOTE] O matko... faktycznie na tych zdjęciach te szczeniaki wyglądają na strasznie duże. Swoją drogą ciekawa jestem jak wygląda ten ojciec 1 kg, tyle to mają moje szczeniaki 6-tygodniowe... Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ostatnio na przystanku spotkałam panią z suczką w typie yorka, sunia miała może nawet nie 1 kg. Była wielkości królika miniaturki a miała 6 lat bo spytałam. Taka kruszynka z wyłupiastymi oczkami. [URL=http://img341.imageshack.us/i/60292282.jpg/][IMG]http://img341.imageshack.us/img341/7373/60292282.jpg[/IMG][/URL] Quote
*kleo* Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Kurde nadal nie mogę sobie tego wyobrazić, jestem przyzwyczajona do moich, starsza ma 2,6 kg, młoda pewnie też koło tego będzie miała w przyszłości. A jak widzę różnicę w wielkości matki i szczeniaków to nie wiem jak taka dorosła 1-kilówka by wyglądała przy moich :eviltong: Quote
Yorkomanka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 miniaturki a są wielkości mojego prawie dorosłego już nie rosnącego psa:eviltong: [QUOTE]Ostatnio na przystanku spotkałam panią z suczką w typie yorka, sunia miała może nawet nie 1 kg. Była wielkości królika miniaturki a miała 6 lat bo spytałam. Taka kruszynka z wyłupiastymi oczkami.[/QUOTE] w bloku obok mieszka sunia jeszcze mniejsza od tej, mojemu kurdupelkowi sięga nie sięga nawet do końca łapki:-( w ogóle jakaś dziwna ta sunia chomik jest już bardziej kontaktowy. Nie umiała się nawet bawić z D:placz: sunia ma już 3 latka i chyba nikt się z nią nigdy nie bawił. Jedyne co chciała robić z moim psem to no wiecie co;) cieczkę akurat miała. Młody chciał się z nią bawić a ona nic tylko stała i doopke wystawiała. Męczy mnie cały czas jej właścicielka żebym została babcią:evil_lol:. Jedną sunią się nie potrafi odpowiednio zająć a co dopiero szczylkami:shake: Sunia nawet imienia nie ma:-( Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 a jak mam takie pytanie czy osoby znające się na rasie polecają ? [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5053881_yorkshire_terrier_przepiekny_rodowodowy.html[/url] Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 W zależności-czy szukasz psa do kochania czy na wystawy??????? Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 raczej wystaw nie planuje, skoro pytasz czy na kolanka to znaczy ze coś jest z nim nie tak ? chciałam podrośniętego pieska lub suczkę. Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']raczej wystaw nie planuje, skoro pytasz czy na kolanka to znaczy ze coś jest z nim nie tak ? chciałam podrośniętego pieska lub suczkę.[/QUOTE] Nie nic z tych rzeczy,na kolanka jest super ale na wystawy hmmm..moim zdaniem nie ma czegoś co wyróżniało by go z pośród innych psiaków:)Uważam że bardzo dobry pies na wystawy nie sprzedaje się w tej cenie,psy z dobrych linni zaczynają się od innej stawki:) Ale do kochania jest super w 100%,ale mówię to moje zdanie. Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Obejrzałam go jeszcze raz-nie no on jest SŁODKI:)Możesz zapytać o szczegóły.....:) powodzenia...... Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 tak szczerze mówiąc, widziałam pieski z rodowodem za 800 zł tyle ze w tamtym czasie wcale mnie nie interesowały. Wiec na kolanka nie jest to mała kwota, na dzień dzisiejszy sa fundusze i 72 h na znalezienie małego cuda, stad pytam a wystawy to watpie aby kiedykolwiek mnie zainteresowały. Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='agamewa']Obejrzałam go jeszcze raz-nie no on jest SŁODKI:)Możesz zapytać o szczegóły.....:) powodzenia......[/QUOTE] jutro będę dzwonić a nawet już dziś, zobaczę co i jak na pewno nikt mnie nie pogryzie. Poza dojazdem i cena wszystko mi w nim pasuje :-) Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Umów się z hodowcą,jedz i go obejrzyj na żywo:)zobaczysz Twoje pierwsze spotkanie z nim i będziesz wiedziała czy to ten:)zdjęcia czasami nie oddają tego uroku co na żywo:)ogólnie bliżej przyglądając się psiak jest ładny:),zapytaj o szczególy i się umów na spotkanie:) Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Tylko nam tu napisz i zdaj relację jak było:)ok?:) Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jakby to było bliżej to na pewno bym pojechała oglądać lecz mieszkając 350 m dalej mogę umówić się już na sztywno, widzę ze mi się podoba, przyznam się ze mam poza nim na oku jeszcze dwa inne lecz bez rodowodu ( numer aukcji 1015123123 i 1018490749), choć ten jednak najbardziej mi się widzi. Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jak już co to uważam że lepiej wziąć psa z rodowodem,tak jest pewniej:) Quote
*Agnieszka* Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Obejrzałam sobie te z allegro ZDECYDOWANIE ten z rodowodem!!!-najbardziej mi się podoba:) Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 zadzwonię, porozmawiam i zobaczę, chyba ze nic nie kupie, mam już psy ale jakoś tak zawsze chciałam z rodowodem, mimo ze koleżanka mówiła a po co ci rodowód zobacz jakie nasze są piękne bez rodowodu. a miałam jeszcze te w obserwowanych [URL]http://www.allegro.pl/item1012453956_yorki_yorkshire_terier_pieski_rodowodowe.html[/URL] ale tu nie wiem co wyrośnie, w zasadzie mam je pod nosem.Ale teraz tak popatrzyłam sa one jakieś jasne matka z 1 zdjęcia jak platyna wygląda. Quote
*Agnieszka* Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']zadzwonię, porozmawiam i zobaczę, chyba ze nic nie kupie, mam już psy ale jakoś tak zawsze chciałam z rodowodem, mimo ze koleżanka mówiła a po co ci rodowód zobacz jakie nasze są piękne bez rodowodu. a miałam jeszcze te w obserwowanych [URL]http://www.allegro.pl/item1012453956_yorki_yorkshire_terier_pieski_rodowodowe.html[/URL] ale tu nie wiem co wyrośnie, w zasadzie mam je pod nosem.Ale teraz tak popatrzyłam sa one jakieś jasne matka z 1 zdjęcia jak platyna wygląda.[/QUOTE] Witaj:)Matka szczeniąt nie podoba mi się,ojciec jeśli to jest Coco to bardzo ładny reproduktor.Ale jak już pisałam to kwestia gustu:)Jeśli ja miałabym wybierać to osobiście wybrałabym tego 7 miesięcznego o którym wcześniej pisałaś:)....z rodowodem psa jest lepiej wziąć z tego powodu że nie ryzykujesz co z niego wyrośnie,nie twierdzę że psiaki bez rodowodu są gorsze ale pozostaje....no właśnie to ale. Z drugiej strony kupując psiaka z rodowodem może kiedyś zachęci Cię wystawianie.....?może teraz mówisz nie,ale jak zobaczysz jak Twój piesek z tygodnia na tydzień robi się coraz ładniejszy i wyrasta na pięknego psa to nie wiem czy nie będziesz chciała go pokazać i dowiedzieć się jak inni go oceniają:)???????tak nawet dla rozrywki zabawy:)Ja kiedyś też mówiłam nie co do wystaw!a teraz to stało się moją obsesją:)Bardzo bym chciała stanąć na ringu ze swoim bakaracikiem:) Quote
rafantynka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Witam, również popieram 7 miesięcznego . Śliczniutki , tylko nieuczesany. Popieram :)) Quote
Recommended Posts