Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorosłych suczek teraz dostatek, pseudo się likwidują, czas przerzucić się na inne bardziej chodliwe rasy.

proszę, jaka piękna zadbana yoreczka, za 300zł, komu komu? widać że sunia szczęsliwa i zadbana..

nr 1662945747

a tu suczki i pieski, po 350zł, zobaczcie jakie mają super warunki jak tak sobie wygodnie siedzą wszystkie w jednej klatce dla chomika:

nr 1676571246

a tutaj można sobie wybrac, jakiego "biewera" się chce, za 300zł:

1671872244

czy może za 3000zł? co z tego że to jedno i to samo, to i to kundel, ale słodki i napewno znajdą się amatorzy takich zabawek dla dzieci:

1672350062

...i co z tego że biewer- kundelek bez rodowodu, kosztuje 3000zł, i co z tego że są ładne RODOWODOWE yorki, przeciez biewerek modniejszy i dziecku się bardzie podoba!
a tu przykład pięknej rasowej yoreczki, i to po jakich rodzicach! ale to tylko "zwykły" york, co z tego że rodzice championy, ludzie wolą kupić po rodzicach "matka 1,5kg ojciec 1kg" - to chyba nalepszy chwyt reklamowy na yorki...

sunia rodowodowa połowę tansza od kundelków- biewerów: nr 1662716653

Posted

mówisz ze ta pierwsza zadbana... może się zorientowali ze urodą nie grzeszy.
parka, może w klatce do zdjec ale widać podjazd ładnie zrobiony.
złote były jeszcze nie dawno jak dobrze pamiętam po 700 widać cena spadła.
szczyle za 3 tyś. i opis JAKO HODOWCA ZASTRZEGAM SOBIE PRAWO WYBORU PRZYSZŁEGO WŁAŚCICIELA
porostu brak slow, bez papieru kto wie co to urośnie i jeszcze będzie wybierać jakby za darmo rozdawała.

kiedyś chcialam kopić yorasa z allegratki gdzieś pod Gdynia, pani mnie strasznie namawiała na samca, jego atut to krycie 10 suczek dziennie
poza tym cale jej rancho utrzymuje się z psów oraz też je kupiła za psy .

1666495794 od tej pani kupilam maklera, ponoć wyjezdzala i dlatego wysprzedawala psy, pa-ttti na pewno pamiętasz jak pisałam w jakim on był stanie gdy go wzięłam, a tu zadbane i szczepione, coś czego mój nie miał.
biewierow nigdy nie ogłaszała ale w domu tez one były, tz. same szczyle matki ponoć posprzedawane.

[quote name='pa-ttti']dorosłych suczek teraz dostatek, pseudo się likwidują, czas przerzucić się na inne bardziej chodliwe rasy.

proszę, jaka piękna zadbana yoreczka, za 300zł, komu komu? widać że sunia szczęsliwa i zadbana..

nr 1662945747

a tu suczki i pieski, po 350zł, zobaczcie jakie mają super warunki jak tak sobie wygodnie siedzą wszystkie w jednej klatce dla chomika:

nr 1676571246

a tutaj można sobie wybrac, jakiego "biewera" się chce, za 300zł:

1671872244

czy może za 3000zł? co z tego że to jedno i to samo, to i to kundel, ale słodki i napewno znajdą się amatorzy takich zabawek dla dzieci:

1672350062

...i co z tego że biewer- kundelek bez rodowodu, kosztuje 3000zł, i co z tego że są ładne RODOWODOWE yorki, przeciez biewerek modniejszy i dziecku się bardzie podoba!
a tu przykład pięknej rasowej yoreczki, i to po jakich rodzicach! ale to tylko "zwykły" york, co z tego że rodzice championy, ludzie wolą kupić po rodzicach "matka 1,5kg ojciec 1kg" - to chyba nalepszy chwyt reklamowy na yorki...

sunia rodowodowa połowę tansza od kundelków- biewerów: nr 1662716653[/QUOTE]

Posted

Szczeniak 'miniaturka', 6 tygodniowy, bez rodowodu za 2000 zł
[url]http://allegro.pl/york-yorki-malenka-miniaturka-i1668464406.html[/url]
Kiedy ludzie przejrzą na oczy :roll:

Posted

[quote name='Yorkomanka']a nie wygląda na aż tak maleńkiego maluszka :evil_lol: mój był podobnej wielkości kiedy miał 6 tygodni:p[/QUOTE]

przecież nie podali wagi malucha...
spójrz na fotki rodziców, widać że mikrusy :roll:

Posted

a wiecie że tak niska waga często eliminuje psa z wystaw, i wtedy tak małe szczenięta są sprzedawane z hodowli (z rodowodami) za niższe ceny?
z tym że pseudohodowcy uważają tą wadę (niską wagę) za zaletę, i sprzedają drożej.
normalny hodowca nie napisze w tytule aukcji że piesek waży 1kg, a więc amatorzy takich karzełków nawet na jego aukcję nie zajrzą.
Niskie łapki też są wadą u yorków, york powinien mieć długie łapki (mieć sylwetkę w kwadracie a nie długą jak jamnik), o czy pseudohodowcy też nie wiedzą, i piszą o tym jak o zalecie (chociażby na powyższej aukcji).
za 2000zł można dziś kupić naprawdę pięknego yorka, o urodzie laleczki, z pięknym włosem, i predyspozycjami wystawowymi- przede wszystkim z rodowodem.

Posted

[quote name='pa-ttti']a wiecie że tak niska waga często eliminuje psa z wystaw, i wtedy tak małe szczenięta są sprzedawane z hodowli (z rodowodami) za niższe ceny?
[/QUOTE]
wiemy wiemy i dlatego dziwię się, że większość ludzi uważa to za zaletę ;/
[quote name='pa-ttti']
za 2000zł można dziś kupić naprawdę pięknego yorka, o urodzie laleczki, z pięknym włosem, i predyspozycjami wystawowymi- przede wszystkim z rodowodem.[/QUOTE]
dokładnie
w życiu nie dałabym tyle za psa bez rodowodu
ale na szczęście moja mama mnie od małego uświadamiała o rodowodach i dlatego mój pies, jak i każdy następny będzie z rodowodem :)

a swoją drogą Ci co kupują psy z pseudo za kilka tysięcy, to jednak muszą być nieźle bogaci, bo tyle kasy za kundelka dawać, w schroniskach ich miliony i niemal za darmo...

Posted

[quote name='kiniaaa']

a swoją drogą Ci co kupują psy z pseudo za kilka tysięcy, to jednak muszą być nieźle bogaci, bo tyle kasy za kundelka dawać, w schroniskach ich miliony i niemal za darmo...[/QUOTE]

myślimy tak samo:)
ja też jak słyszę że kogoś nie stać na rasowego (rodowodowego) psa za 2000zł, a kupuje psa z pseudo, czyli kundelka, za 1000zł, to coś jest nie tak.....Trzeba być bogaczem żeby za kundelka tyle płacić, a tak jak mówisz, można przecież mieć za darmo ze schroniska...

Posted

za 600 zł tez widziałam yorki z papierami, ceny sa jak loteria, piszecie ze pies bez papieru to kundel, a ile osób w rzeczywistym świecie poza dogo jest tym zainteresowany ? pies ma wygląd danej rasy to jest york a nie w typie. kiedyś znajoma mówi do mnie mój pies to nie york jest większy od Twojego, chciała mieć mini a urósł wiec nie jest yorkiem, takie głupie określenie słyszałam tylko raz ale utkwiło mi to w pamięci.
1686864414 pierwsze zdjęcie zmyliło, ze myślałam ze to psy wystawowe..

Posted

jakby ten rodowód nie miał żadnego znaczenia, to pseudohodowcy nie zaznaczaliby w ogłoszeniach że szczenięta są po rodowodowych rodzicach, albo rodowodowych przodkach, i że są nieraz po championach....Jednak jak widać ma to znaczenie, tyle że kupując psa bez rodowodu nie ma się gwarancji jego pochodzenia, a więc nie ma też gwarancji że ci rodzice rzeczywiście są z rodowodem.

Posted

jakby nie patrzeć chwyt reklamowy na który nikt nie zwraca uwagi. A tak przy okazji jak juz tu pisze [url]http://allegro.pl/skatowana-suka-on-osieczany-myslenice-rozpoznajesz-i1698900520.html[/url] z [url]http://www.dogomania.pl/threads/210271-DRASTYCZNE-!-Suka-ON-przebrana-w-sukienk%C4%99-i-skatowana?p=17179303#post17179303[/url]

Posted

Przy pseudohodowlach, zwłaszcza tych małych, jest duża pułapka - ludzie kupują psy na małym terenie, potem kryją swoje suki pieskami które mieszkają blisko - nie ma żadnej kontroli po jakich rodzicach czy dziadkach są psy i bardzo łatwo o chów wsobny. A potem się dziwią skąd rozszczepy podniebienia, duże niezarośnięte ciemiączka, braki łapek, wynicowce itp.

Dodatkowo po dużych rodzicach np 5-6kg może urodzić się taki wypierdek co osiągnie 1,5kg w porywach, potem jest kojarzony z innym wypierdkiem 1,5kg, ale w genach niesie te 6kg, potem ciężkie porody, cesarki itp

Nie tak dawno szczepiłam miot pseudo - 4 szczeniaki, z czego 3 miały niezarośnięte ciemiączka, w tym jeden miał wręcz dziurę w czaszce prawie 1,5x2cm, aż mu się mózg uwypuklał (widać było gołym okiem deformację kształtu głowy). "Chodoffczyni" przez 6 tygodni życia szczeniaka tego nie zauważyła!!!!!
Jak qufa można przez 6tyg nie zauważyć takiej dziury????
I jeszcze chciała tą sukę sobie zostawić, ale jak wytłumaczyłam że jej nie można kryć, to jednak postanowiła ją sprzedać! Bezpapierowy gnom miał iść za 1800zł bo "biała" a poszła chyba za 600zł. I ktoś był na tyle głupi żeby ja kupić!

Jezu, nigdy szczeniaka z pseudohodowli. A ta pani niby ma dobre warunki ;) - trzyma te pieski w mieszkaniu w bloku (nie wychodzą w ogóle), rozpieszcza, bla bla bla.
W zeszłym roku nawet dłużej nie zauważyła że jeden gnom ma rozszczep podniebienia i nie chciała go uśpić, dopiero jak załapał zachłystowe zapalenie płuc. Przykre to.

Posted

[quote name='bluerat']Jezu, nigdy szczeniaka z pseudohodowli. A ta pani niby ma dobre warunki ;) - trzyma te pieski w mieszkaniu w bloku (nie wychodzą w ogóle), rozpieszcza, bla bla bla.[/QUOTE]
Nieeee no to super warunki :D. Te pieski z pewnością są baaaardzo szczęśliwe.:D
A przez okno wolno im popatrzeć jak inne psiaki biegają po trawce?
Najlepiej przez otwarte okno.

• 3 weeks later...
Posted

1732636915

"UWAGA !!! [B]WEEKENDOWA PROMOCJA[/B] !!! ZADZWOŃ A DOWIESZ SIĘ WIĘCEJ !!! NIE ZWLEKAJ !!!!

TAK TANIO JESZCZE NIE BYŁO !!!!!!

stara cena 1299zł
NOWA CENA - 799 zł(piesek)
suczka 950zl"

Brak słów :roll:

Posted

ciekawe czy mają nalepki z napisem SALE

Takich "promocji" psów już widziałam kilka.
weekendowa promocja, czyli po weekendzie ceny wróci do poprzedniej? wyprzedają stary towar żeby zrobić na półkach (w klatkach) miejsce na nowy?? masakra.

• 3 weeks later...