grazyna9915 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Jestem w trakcie przygotowywania ulotki informacyjnej dla osób które z różnych przyczym muszą oddać swego pupila i szukają dla niego nowego domu. Życie różnie się układa i czasami ludzie (zostawieni sami sobie), którzy nie mogą zatrzymać przy sobie zwierzaka myślą, że jedyne wyjście to uśpienie pupila lub oddanie go do schroniska. Ten wątek oraz moja ulotka ma pomóc takim osobom i naprowadzić ich w jaki sposób znaleźć zwierzakowi nowy dom. Bardzo proszę wszystkich o zgłaszanie pomysłów jak można szybko znaleźć dom dla potrzebującego psa lub kotka. Pierwszą stronę będę na bierząco uzupełniać. Quote
grazyna9915 Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 1. Rozpytanie się znajomych i rodziny 2. Internet (informację można umieścić na internetowym FORUM, na AUKCJACH, lub na stronach z OGŁOSZENIAMI). .... - AUKCJĘ można zamieścić na: ....... * Allegro ....... * Alegratce .... - dostępne FORA: ....... * ....... * .... - OGŁOSZENIA można zamieścić na: ....... * Allegro ....... * Alegratce 3. Plakaty ze zdjęciami można umieści w: .... - sklepach zoologicznych, .... - u weterynarzy, .... - szkołach, przedszkolach, zakładach pracy w klatkach schodowych, .... - w hipermarketach (najczęściej jednak ogłoszenie musi być napisane na druku z hipermarketu i często jest ważne tylko 14 dni) 4. Gazety .... - gazeta wyborcz ("żółte strony"), .... - "Mój Pies" Quote
Mada:) Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Hmmm...:hmmmm: a może... chociaż sama nie wiem... wywieszanie plakatów w szkołach, przedszkolach, w blokach mieszkalnych, w pracy, w autobusach i trolejbusach..., oraz umieszczanie artykułów w czasopisamach właśnie o psach np. ''Mój pies''. Hmmm... nic mi narazie do głowy nie przychodzi :hmmmm:, ale gdy tylko coś wyknuję :knuje: to dam znać :lol: Quote
grazyna9915 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 dziękuję Madziu i wnoszę poprawki Quote
Mada:) Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Heh :cool3: nie sądziłam, że się przydam. Myślę dalej...hmmm...:hmmmm: - w szkołach, przedszkolach, zakładach pracy w klatkach schodowych A w autobusach i trolejbusach jest to możliwe ?, sporo ludzi się nimi przemieszcza, może akurat ktoś się zainteresuje ? Quote
grazyna9915 Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Przydasz się to mało powiedziane! Zastanawiam się nad umieszczaniem ogłoszeń w autobusach, trolejbusach itp. Indywidualna osoba raczej nie będzie mogła sama umieścić takich ogłoszeń ww. miejscach, ale gdyby jakaś organizacja uzgodniła to z firmą przewozową to można by było umieszczać w autobusach np. plakaty psiaków ze schroniska. Quote
Mada:) Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Yhyyy..., a więc na tym to polega :cool3: No to myślę dalej... Zapytałam na innych forach o pomysły i czekam na propozycje :p Quote
jotka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Myślę, a nawet jestem pewna, ze jakaś organizacja:lol: mogłaby uzyskać zgodę umieszczania takich ogłoszeń na specjalnych tablicach w supermarketach. Osoby, które muszą oddać swoje zwierzę musiałyby o takiej organizacji wiedzieć. Może na takiej ulotce można byłoby umieścić i takie informacje. Quote
grazyna9915 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Jotka to jest niezła myśl, oranizacja ma większy dar przekonywania, przynajmniej niektóre psiaki i kociaki nie musiały by być uśpione lub trafić do schroniska. Quote
Mada:) Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Poszperałam troszkę w internecie i natknęłam się na stronę adopcje.org oraz schronisko.net Być może właściciel, który z jakiegoś powodu musi oddać psa, lub kota, mógłby zamieścić na w.w. stronach artykuł, zanim zdecyduje się na schronisko. Przyda się ? Wymęczyłam już rodzinkę i nic nikomu do głowy nie przychodzi :knuje: :cool3: Jeżeli chodzi o plakaty, zamiast w autobusach, może moża je umieszczać na przystankach autobusowych. Heh... ale się uparłam na te autobusy :cool3: Quote
grazyna9915 Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 Wywieszanie ogłoszeń na przystankach grozi mandatem, ale stronki które podałaś to jak najbardziej mogły by zdać egzamin. Jutro poszukam do nich linku, bo dzisiaj to już idę spać. Przecież za jakiś czas trzeba wstać. Madzia, rodzinki nie męcz za bardzo, bo jeszcze oberwę po uszach od Twojej mamy. (Nawiasem mówiąc to masz bardzo fajną i wyrozumiałą mamę). Quote
Rawa Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Myślę, że w przypadku ogłoszeń pomocny będzie ten temat ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859 Quote
Arlene Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Apropos ogłoszeń, ostatnio zastanawiałam się gdzie (i czy w ogóle) można powiesić jakieś ogłoszenie o psie szukającym domu. Na słupach? Na tablicach informacyjnych? Może to też jest karalne? Słyszałam, że trzeba mieć jakieś pozwolenie, żeby wieszać ogłoszenia gdziekolwiek :roll: To prawda? Quote
rotek_ Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 są tablice ogłoszeń gdzie można ogłaszać za darmo...ale na słupach informayjnych musisz mieć pozwolenie. Quote
grazyna9915 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Trochę zaniedbałam ten wątek a tu tyle propozycji. Proszę o wybaczenie, ale próbuję przynajmniej część psów z tyskiego schroniska umieścić na dogomani. Wracając do tematu to jest jeszcze jedne problem z umieszczaniem ogłoszeni na tablicach i słupach. SĄ ZRYWANE. Jedynie na tablicach ogłoszeniowych w hipermarketach można liczyć, że będą przepisowe dwa tygodnie. Quote
Mada:) Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Hmmm...:hmmmm: Właśnie wpadło mi w ręce coś takiego jak ''Tyska gazeta reklamowa''. Na pewno inne miasta również posiadają swoją gazetkę reklamową, w której można zamieszczać ogłoszenia. Może jest szansa, że coś takiego zdałoby egzamin. :cool3: Quote
Arlene Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Może i zdałoby, ale o ile dobrze wiem - to kosztuje. Nie wiem ile, ale raczej nie 5zł :D Przykład: mam w ręce właśnie "reklamową gazetę telewizyjną" (jest bezpłatna), cena za ogłoszenie 5,6x4,8 cm wynosi 37,50zł (1 wydanie, co najmniej 4 emisje) :crazyeye: Trochę dużo :evil_lol: A przy okazji warto wspomnieć, że takie reklamy wykupują najczęściej firmy, apteki, zakłady, hale, sklepy... Myślałam jeszcze nad ogłoszeniem w "PP", ale tam też ceny są niemałe. Quote
Mysia_ Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 u nas w Zabrzu można umieszczać bezpłatne plansze w zabrzańskiej telewizji kablowej :cool3: Zanim psiak trafi do schroniska to doradzamy to i sporo z nich tak znalazło domek ;) Quote
Sawanna Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Można też umieścić na słupach lub drzewach w parku czy koło sklepu...;);) Quote
Recommended Posts