Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Nesia znowu chora, niestety ten jej pęcherz jej dokucza co jakiś czas i znowu codzienne wizyty u weterynarza i zastrzyki, takie to delikatne stworzonko, taki jej urok:)

Mam natomiast mały problem z jej agresją jeśli chodzi o inne psy i koty, rzuca się z zębami na wszystko co się rusza, miałam nadzieję że uda się to jakoś opanować ale jest trudno i na osiedlu jest mnóstwo psów które biegają luźno bo właściciele uważają że pies bez smyczy to nic złego, staram się z nią chodzić i omijać inne psy ale czasem jak jakiś podleci to mam problem bo Nesia mimo że nie wygląda jest bardzo silna i skoczna i potrafi mi się odbić od nogi,

może macie jakieś rady jak ogarnąć tego agresora, bo nie zawsze mogę ją ja wyprowadzić i potem boję się ją z kimś zostawić

Posted

Może pogadaj z tą schroniskową behawiorystką?
W schronisku robiła wrażenie ciepłej kluchy! Pewnie czuła się na tyle niepewnie, że nie próbowała, a teraz wie, że w razie czego pańcia ją obroni, czy co...?

• 1 month later...
Posted

U nas wszystko w porządku:) dziewczyny kilka dni temu miały zapalenie spojówek ale na szczęście kilka dni dostały krople i jest już ok:) teraz czekamy na Sylwestra i Ninka już dostaje prochy od kilku dni bo bardzo się boi, na szczęście będziemy w domu to jakoś to ogarniemy. Neska już tak się zadomowiła że nie pamiętam jak to było jak jej nie było u nas, z Niną jakoś się dogadały i nie wchodzą sobie w drogę i obie są bardzo łase na łaskotki, przytulańce, pieszczochy itd.
Cały czas mam nadzieję że Fistaszkowi się w końcu poszczęści i znajdzie dom.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

moja przytulanka:) rano jest rytuał że przychodzą obie na chwilę i są głaski i przytulańce:) a Neska tylko czeka aż oko otworzę:)))

lubię robić zdjęcia jak śpią:) ale Ninka jest czarna jak węgiel i wychodzi zawsze jak czarna plama:)