Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak biega po podwórku Kawunia ( sunia mniejsza niż Misia), to Miszat jest wystraszony, co oznacza, że z nią musiała się ściąć przy tym płocie. Ale jak Kawunię zamknę, to Miszat już bardzo chętnie wychodzi sama na dwór. Myślę, że za jakiś niezadługi czas Miszat zapomni, że miała zatarg z Kawunią. Myślę, że gdyby nie miała wcześniej takich doświadczeń, to to jedno ścięcie z kawunią nie zrobiłoby na niej większego wrażenia, a tak to cały czas pamięta. Na smyczy chętnie ze mną idzie ale mi chodzi o to, że jak już wrócę z pracy i drzwi od domu mamy otwarte na werandę to żeby Miszat siedział sobie na dworze a nie w chacie.
Co do adopcji, to na razie cisza, ale pani Ewie też zależało, żeby to była spokojna zrównoważona sunia, która by sobie z jej pieskiem pobyła w ogrodzie, niekoniecznie razem z panią Ewą. Dlatego płot ma tu pierwszorzędne znaczenie. Piesek jest starszy, więc sunia też nie miała być jakaś młodziutka

Posted

A widzialas to spiecie misi z kawunia? miska byla pogryziona, miala rany? musialo ją zabolec, skoro ma taki uraz psychiczny.

kizi, masz tekst napisany? oglaszasz???????????

Posted

Nie widziałam, bo byłam w domu a one przy płocie. Miała draśnięcie na udzie, ale już prawie nie widać. Teraz już wychodzi sama na dwór, ale z Kawunią są na dystans. Co dziwne, to Kawunia też omija Miśkę. Ogólnie Miśka do jednego płotu lata a do drugiego już nie. I wolałabym, żeby już tak zostało.

Posted

Ano oglaszam, ten z przymrożeniem oka:

Misia to okolo 7 letni psi lobuz, ktory uwielbia uciac sobie niezapowiedziana przechadzke ;) Suczka jest nieduza, bardzo wysportowana i ciekawa swiata tudziez zdaza jej sie "wyskoczyc na miasto". Misia jest psem spokojnym, z latwoscia dogada sie z innymi psami o ile nie maja wobec niej pokojowe zamiary. Z poczatku jest troche nieufna, zanim trafila do schroniska musiala byc psem skrzywdzonym, gdyz potrzebuje czasu by poznac swoich opiekunów. W domu zachowuje sie grzecznie, uwielbia spacery i wylegiwanie sie.
Ze wzgledu na fakt, ze Miska lubi uciekac odradzamy adopcje do domow z niskim ogrodzeniem. Suczka idealnie nada sie do mieszkania gdzie jej aktywnosc bedzie kontrolowana przez szelki i opiekonow - boimy sie by sunia nie wpadla pod samochod lub zostala pogryziona przez inne psiaki.

Misia jest psem wysterylizowanym i zaszczepionym.

Kontakt w sprawie adopcji:

[email][email protected]@wp.pl[/email]
668- 836- 964

Posted

I troche na smutniej/powazniej:

Szukamy troskliwego domu dla skrzywdzonej przez czlowieka Misi. Sunia ma 7 lat, w schronisku byla od 2009 roku, kompletnie wystraszona otoczeniem, ciasnym boksem i licha buda, ktora trzeba dzielic z innymi 4 psiakami. Suczka poczatkowo spala na golej ziemi zanim reszta stada ja zaakceptowala.
Obecnie Misia zostala wydana do tymczasowego domu gdzie uczy sie ufac ludziom i innym zwierzętom. Okazala sie byc psem spokojnym, nieco lekliwym wobec obcych, dogadujacym sie z innymi zwierzetami o ile maja wobec niej przyjacielskie zamiary. Misia uwielbia czlowieka, kocha byc glaskana i kiedy sie do niej mowi jednak jak kazda kobieta, potrzebuje odrobine spokoju, czasu dla siebie.

Ponadto, Misia pokazala nam swoje uciekinierskie talenty i umiejetnosc przeskakiwania przez prawie 2 metrowe ogrodzenie - sama siega w klebie do kolan!
Misia swietnie czulaby sie w mieszkaniu, gdzie opiekonowi kontrolowaliby jej spacery i mobilnosc - boimy sie by suczka nie uciekla i wpadla pod samochod lub zgubila sie.

Kontakt w sprawie adopcji:
[COLOR=#3E3E3E][email protected]
[email][email protected][/email][/COLOR]
[COLOR=#3E3E3E]
tel po 17. 668- 836- 964[/COLOR]

Posted

bardzo dobry ten drugi tekst :) tylko literowki popraw, dopisz te *******y o sterylce, ksiazeczce zdrowia, itp i napisz, ze jest nieduza, wazy 11kg. mozesz cos na litosc dodac o postrzepionym uchu falujacym na wietrze, jak choragiewka. ze ja biedna tak psy gryzly.

Posted

[quote name='kora78']mozesz cos na litosc dodac o postrzepionym uchu falujacym na wietrze, jak choragiewka. ze ja biedna tak psy gryzly.[/QUOTE]

heheh no to tworz artysto ;)
Z liter. to ciezko bo ja nie mam PL klawiatury i jak mnei samo nie poprawi to ja sie nie poprawie :(

Posted

Mnie się podobają oba teksty, tylko oprócz literówek w 1 tekście trzeba poprawić ".... ,że o ile mają wobec niej pokojowe zamiary", bo teraz jest, że o ile nie mają pokojowych zamiarów, co rzecz jasna jest i nieprawdziwe i nielogiczne. Te uszy to dobra rzecz. I o płocie też koniecznie musi być, bo jak ktoś ma ogrodzenie, to myśli, że może spokojnie spać, hi hi. A tu pamiętacie i Miśka i Frulka takie skoczne.
Teraz już troszkę przytyła i żeberek jej nie widać i ma taką mięciutką sierść.

Posted

kizi, wysylaj drugi tekst. a pierwszy bedziemy wysylac za 10 dni do nowych ogloszen. bo trzeba oglaszac czesto.

to ja poprawiam literowki, na tym bazujcie i zmiany dodawajcie. ja dzis i wczoraj mialam straszny dzien, dtowicz zwial, papuga zachorowala, jechalam 100km do weta. praca, dom, dziecko. masakra.

[COLOR=#000000]Szukamy troskliwego domu dla skrzywdzonej przez człowieka Misi. Sunia ma 7 lat, w schronisku była od 2009 roku, kompletnie wystraszona otoczeniem, ciasnym boksem i lichą budą, którą trzeba dzielić z innymi 4 psiakami. Suczka początkowo spała na gołej ziemi, zanim reszta stada ją zaakceptowała.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Obecnie Misia została wydana do tymczasowego domu, gdzie uczy się ufać ludziom i innym zwierzętom. Okazała się być psem spokojnym, nieco lękliwym wobec obcych, dogadującym się z innymi psami. Misia uwielbia człowieka, kocha być głaskana i kiedy się do niej mówi jednak, jak kaąda kobieta, potrzebuje odrobinę spokoju, czasu dla siebie.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Ponadto, Misia pokazała nam swoje uciekinierskie talenty i umiejętność przeskakiwania przez prawie 2 metrowe ogrodzenie - sama sięga w kłębie do kolan![/COLOR]
[COLOR=#000000]Misia świetnie czułaby się w mieszkaniu, gdzie opiekunowie kontrolowaliby jej spacery i mobilność - boimy się, by suczka nie uciekła i wpadła pod samochód lub zgubiła się. [/COLOR]

[COLOR=#000000]Kontakt w sprawie adopcji:[/COLOR]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR]
[COLOR=#3E3E3E]
tel po 16-stej: 668- 836- 964[/COLOR]

Posted

[COLOR=#000000]Szukamy troskliwego domu dla skrzywdzonej przez człowieka Misi. Sunia ma 7 lat, w schronisku była od 2009 roku, kompletnie wystraszona otoczeniem, ciasnym boksem i lichą budą, którą trzeba dzielić z innymi 4 psiakami. Suczka początkowo spała na gołej ziemi, zanim reszta stada ją zaakceptowała.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Obecnie Misia została wydana do tymczasowego domu, gdzie uczy się ufać ludziom i innym zwierzętom. Okazała się być psem spokojnym, nieco lękliwym wobec obcych, dogadującym się z innymi psami. Misia uwielbia człowieka, kocha być głaskana i kiedy się do niej mówi jednak, jak kaąda kobieta, potrzebuje odrobinę spokoju, czasu dla siebie.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Ponadto, Misia pokazała nam swoje uciekinierskie talenty i umiejętność przeskakiwania przez prawie 2 metrowe ogrodzenie - sama sięga w kłębie do kolan![/COLOR]
[COLOR=#000000]Misia świetnie czułaby się w mieszkaniu, gdzie opiekunowie kontrolowaliby jej spacery i mobilność - boimy się, by suczka nie uciekła i wpadła pod samochód lub zgubiła się.
[/COLOR]
Sunia ma 7 lat, jest wysterylizowana oraz posiada komplet sczepien.
Wazy okolo 12kg, w klebie siega do kolan.

[COLOR=#000000]Kontakt w sprawie adopcji:[/COLOR]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[/COLOR]
Warunkiem adopcji Misi jest przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w celu poznania potencjalnego domu.
[COLOR=#3E3E3E]
tel po 16-stej: 668- 836- 964
[/COLOR][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/nDjXsw0N1nN4MVTD1KXGUVHx8iTa8fEb1gTznNbfGKQ=w329-h219-p-no[/IMG]
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/aFSd0uzw4j0bMG-9sjSpN3Q_pcxknx6BeSpaNJ0PfbM=w253-h181-p-no[/IMG][COLOR=#3E3E3E]
[/COLOR][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/4v7gjvMlU9OWSuauqiY4uHN1Qrveq-mOLImjuRpJNWs=w174-h219-p-no[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img849/1617/doprzerobienia032.jpg[/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img832/38/doprzerobienia048.jpg[/IMG]

Posted

ostatnie zdjecie dalabym osobiscie, na tytulowe.

jeszcze tytul wymyslcie.

cos moze dodac o pogryzionych, poszarpanych uszach. ze w schronie ja pogryzli, zanim ja zaakceptowali. tam to wpiąć.

Posted

Marudna jesteś, takie ciągle poprawianie i rzeczywiście ogłoszenia za dwa tygodnie znów pójdą, bo Ty chcesz coś, ktoś poprawi i znów spyta czy dobrze i tak w kółko

Też ostatnie zdjęcie mnie urzekło :)

Posted

chcialam wyslac jawenie meila ale nie moge - jej poczta nie przyjmuje wiadomosci, nie wiem ograniczenie danych?
Wyslalam ci go Kora to moze uda ci sie jej przekazac a jak nie to daj link do bazaru to dodamy w post.

Posted

[quote name='kizimizi']chcialam wyslac jawenie meila ale nie moge - jej poczta nie przyjmuje wiadomosci, nie wiem ograniczenie danych?
Wyslalam ci go Kora to moze uda ci sie jej przekazac a jak nie to daj link do bazaru to dodamy w post.[/QUOTE]

Pomyłkowo podałam meila bez litery "o "poczta...... Czasem jak szybko pisze ,to klawiatura szwankuje. ma być [email][email protected][/email] :)

Czy tekst ma być taki jak wyżej?