Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 W maju ubiegłego roku adoptowaliśmy "dzikiego" pieska. Była to trochę szalona decyzja, bo jakkolwiek to nasz czwarty z kolei psiak, ale dotychczasowe były u nas kupione w normalny, tradycyjny sposób. Znały ludzia z jego dobrej strony. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Ten maluch znał tylko stado, a poza tym chłód, krzyki i głód. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 I strach przed tym, który karmił wprawdzie samymi odpadkami, ale to pozwalało przeżyć. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Asia, któregoś dnia ogłosiła: "Dość żałoby! Dom bez psa jest pusty, a dni przesiedziane przed TV stracone. Tym razem szukamy kundelka ze schroniska." Szukała, szukała, szukała, aż wreszcie zakochała się w mordce z tego zdjęcia. i tego Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 A tych zdjęć było ponad 40. I jeszcze relacja z interwencji Fundacji Azylu pod Psim Aniołem. Asia wysłała zdjęcie swojemu TZ : bierzemy tego! I się zaczęło! Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 (edited) Tak wzięliśmy do siebie Bivisa. U nas z różnych powodów otrzymał nowe imię Fidel, między innymi dlatego, że niedługo i tak miał zostać Castro. :evil_lol: Nie było to łatwe, bo początkowo dobrzy ludzie z fundacji mieli obawy, czy zwykli ludzie, których nie znają i którzy mieszkają 170 km dalej, będą umieli pokazać dobre strony świata ludzi psu z lękami. Dwa razy jeździliśmy do Warszawy. Edited January 29, 2013 by Aśka Belkowska Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Zaczęło się oswajanie dzikuska: taki byłem, kiedy wreszcie wyszedłem spod stołu. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Co ona z tymi rękami? Nie patrzę. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/1714/d7b1a66bdbd9bcecmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 A jednak te ręce są smaczne. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 I tak powoli, powoli, Fidek zaczynał pokazywać swoje prawdziwe ja. Quote
Aśka Belkowska Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Super to on jest dopiero u nas, chociaż wciąż nie ufa ludziom. Uwielbia zimę i śnieg. Kica jak zając. Quote
Sonka95 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Hej :D Śliczny piesio i dobrze , ze daliście mu domek :loveu: Moja Sonia została adoptowana ze schroniska ,, Azylu pod Psim Aniołem '' i początkowo też bała się wszystkiego ;) Quote
Aśka Belkowska Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='Sonka95']Hej :D Śliczny piesio i dobrze , ze daliście mu domek :loveu: Moja Sonia została adoptowana ze schroniska ,, Azylu pod Psim Aniołem '' i początkowo też bała się wszystkiego ;)[/QUOTE] Fidel jest u nas już 8 miesięcy, ale nadal nie daje sie obcym dotknąc. Jest jeden wyjątek. Młody właściciel wyżła, który swego czasu zagwizdał na swojego takim myśliwkim gwizdkiem. Od tej pory mój psies jak tylko go widzi, biegnie do niego, siada i czeka na smaka. Przy dobrym humorze daje nawet (!) dotknąć swojej sznupkowej brody. :evil_lol: A mówiłam mężu, żeby go nazwać Filip albo Filutek. :evil_lol: Quote
Aśka Belkowska Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Przez ten ubiegły rok nie szczędziliśmy naszemu sznudelkowi wrażeń. Jak tylko polubił wychodzenie na spacery i towarzyszenie Pańcostwu zaczęliśmy go wyciągać na wycieczki te bliższe i dalsze. Quote
Aśka Belkowska Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 To dalej było fantastyczne!!! Quote
Aśka Belkowska Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Bo pływanie jest fantastyczne, tylko jak tu wskoczyć w to białe? Quote
Ty$ka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Witamy Was :loveu: Decyzja faktyczna odważna, ale cieszę się, że ją podjęliście - Fidel na pewno jest szczęśliwy, że ma taką rodzinkę :) Superaśny jest :loveu: Quote
Aśka Belkowska Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 (edited) Witaj, masz rację to trudna decyzja, ale mieliśmy szczęście, że trafił się nam bardzo pogodny piesek, pozbawiony agresji pomimo diabełka w oczach i charakterze. Doszłam do wniosku, że biorąc pod uwagę częstotliwośc podczytywania watków na dogo, zagoszczę tu na dłużej, więc... dlaczego nie pokazać bąbla. Tym bardziej, że to jeden z tych biedaków, którym trzeba cierpliwej rodziny, żeby podniosły ogonek do góry. :lol: Edited January 31, 2013 by Aśka Belkowska Quote
Aśka Belkowska Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Od dzisiaj Fidek ma kolejną ksywke od jednej z cioteczek cyt. "a co to to w Twoim avatarku i podpisie? ... normalnie sznupodyl!!!" Cudne! Quote
jambi Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 hihihi, no to nie tylko ksywke ma ode mnie ale także kolejnego fana :lol: chłopak jest śliczny - nie dziwię się, że ta mordeczka na zdjęciu Cię urzekła :) Quote
Aśka Belkowska Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Bida taka była, z błyskiem w oku. Teraz ma tylko błysk, hahaha. Zmyślna bestia i osiedlowy szaleniec. Quote
Aśka Belkowska Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 PS. Podczytuje Wasze sznupkowe wątki, bo aż mi zazdrość za te domy pełne psów. Niestety mój mąż nie zgadza się na towarzystwo dla Fidka. A on aż się garnie do psów, w końcu prawie pół roku spędził w sforze. Quote
jambi Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 patrz, a ja myślałam, że Wy macie cztery psy, ale dopiero doczytałam, że Fidek jest czwartym z kolei ;) hehehe, tak to jest, że jak się ma więcej niż jednego zwierzaka, to "czwarty z kolei" odczytuje się nieco inaczej :lol: Quote
Recommended Posts