Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ze chcialaby zapisac sie do Związku i tyle ;) Podaje dane, płaci wpisowe i składkę i za jakiś czas przychodzi po odbiór legitymacji członkowskiej :)

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonia123']Miałam się przedstawić więc:Mam na imię Sonya Kaczmarczyk, mam dwa psy:Vigo-prawie sznaucer średni, i rottweilera-Ramzesa.
Ćwiczę w klubie "Psie ranczo" (szczecin)od jakiegoś roku.
Poprzednio ćwiczyłam w klubie "HOP",aż do czasu kiedy to mój terierowaty kundelek wpadł pod samochód :-(
To chyba koniec.
(Jak pani Aneta zobaczy to forum to chyba mnie zabije:smhair2:,będe wąchać kwiatki od spodu)[/quote]

Tak gwoli scisłości:
O kartach pracy i książeczkach mówiłam ci osobiście na 100%, bo twoim pierwszym pytaniem u mnie było " kiedy możesz startować i co trzeba na zawody mieć".

Odnośnie twojego odejścia - odeszłaś bez żadnego "papa", czy "siema" w lipcu. A Niko odszedł w listopadzie o ile sie nie mylę.

Jak już piszesz, to proszę o dokładność
Do zobaczenia na zawodach

Aluna - ja też dziś dzwoniłam i podobno idą :)

Posted

ok! mam legitymacje:multi: teraz co dalej?ma się zgłosić na te zawody?
Acha i jeszcze jedno-czy moge zrobić tak, że bedą miała zgodę mamy na wyjazd na zawody a opiekunem bedzie pani Aneta?:cool1:

Posted

[quote name='sonia123']właśnie tam w formularzu zgłoszeniowym jest taka rubryka: "Numer rejestracyjny w O/ZKwP"
co mam tam wpisać?[/quote]

Gdzieś już o tym pisaliśmy - nie wpisuj jeśli to pies nierasowy. Postaw kreskę.
Jak będziesz miała w przyszlości ksiązeczkę startową wpiszesz Nr tej książeczki i nie będzie potrzebny ten nr. rej. który jest przynależny tylko psom zarejestrowanym w ZKwP.

Pozdrawiam
Dorota

Posted

Takiego pytania chyba nie było. Jak było, to pozwalam mnie bić:lol:
Jak wystawiam książeczkę, jeżeli biegam z cudzym psem? Książeczka jest na mnie? I czy przy wystawianiu książeczki potrzebny jest pies? Albo w przypadku rodowodowego jego papiery?

Posted

Dzięki. Czy w takim razie wystarczy tylko moja legitymacja jako przewodnika, a właściciela psa tylko dane?:roll: Dodam jeszcze, że właściciel jest w o/W-wa, a ja w o/L-wo. Nie mam pewności, czy będę z tym psem biegać na zawodach(zwłaszcza oficjalnych), ale jak się zgadamy, to szansa jest spora. I chciałabym jednym rzutem zabrać obydwie książeczki.

Posted

Książeczka dotyczy pary - pies + przewdnik.
Trzeba wypełnić te dane, które dotyczą przewdnika, właściciela oraz psa. Myslę, że pies (fizycznie) nie jest do tego potrzebny w momencie rejestracji książeczki. Wystarczy rodowód lub tylko legitymacja, jesli jest to pies nierasowy. U mnie w Oddziale jest ogromny porządek, bo wszystko znajduje sie w komputerku na zawołanie.

Poza tym należy od razu potwierdzić wpłatę składki członkowskiej za bieżący rok w książeczce. Poprosić o nadanie numeru ewidencyjnego książeczce i będzie koniec "klopotów" z książeczkowa rejestracją" A potem zbierać wpisy:) Na zawodach:)!
Pozdrawiam
Dorota

Posted

[quote name='sonia123']tak tylko, nie wiem czy Magda już mnie wykreśliła z listy bo chyba widziałaśposta na temat tego co zrobiła moja była koleżanka[/quote]
[COLOR=red]A ja mam prosbe do Ciebie (kojejna juz z reszta):mad: [/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=red]Zacznij uzywac edytora jesli chcesz cos dopisac, bo zaczne Cie podejrzewac o nabijanie bezsensowne postow![/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=red]A Magdzie mialas wyslac priwa.[/COLOR]
[COLOR=red]Nie sadze, zeby czytala wszystkie Twoje posty z uwaga, wiec jest szansa, ze tego tez nie przeczyta.[/COLOR]

Posted

A ja powtórzę się... ;) Co, jeżeli mi oddział nie załatwi książeczki do 2 maja..? :( Nie będę mogła wystartować? :/ W ZKwP jestem [opłacone], tylko czekam na te książeczki, miały już dawno być, teraz słyszę, że po 24... Co, jeżeli nie dotrą na czas..?

Posted

[quote name='dog_master']A ja powtórzę się... ;) Co, jeżeli mi oddział nie załatwi książeczki do 2 maja..? :( Nie będę mogła wystartować? :/ W ZKwP jestem [opłacone], tylko czekam na te książeczki, miały już dawno być, teraz słyszę, że po 24... Co, jeżeli nie dotrą na czas..?[/quote]
Nic się nie stanie. Będziesz biegać w zerówkach, czy w openach?
Przez tyle lat nikt nikomu zerówek nigdzie nie wpisywał, jeśli więc potrwa to jeszcze trochę, to świat się nie zawali. A jeśli zamierzasz biegać w openach, to kolejne starty będą dopisywane do Twojej karty, a jeśli karty jeszcze nie masz, to dostaniesz ją na pierwszych oficjalnych zawodach. Tak praktykowało się przez wiele lat i tak będzie, dopóki wszystkie oddziały nie zaopatrzą się w książeczki i dopóki wszyscy zawodnicy ich nie będą mieli.
We Wrocławiu odbyły się już eliminacje do MŚ i kto nie miał książeczki starej czy nowej, biegał z kartą.

Posted

I bardzo dobrze. Nam tez raczej nie dojda, zwiazek nie jest w ogole zainteresowany naszymi ksiazeczkami.
Na szczescie my sobie biegamy rekreacyjnie < czyt. tylko u siebie :lol: > i bardzo do takich ksiazeczek sie nie przywiazemy ;-)

Posted

A ja dopiero dzisiaj idę do swojego oddziału...ciekawe czy znów usłyszę.."tyyy znowu przyszła ta od tego "agiliti" weź z nią pogadaj.."
:diabloti: :diabloti: :diabloti:
heh