Rosanna Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Hej dziewczyny. Nigdzie nie mogę znaleźć jakiejkolwiek informacji - może Wy mi coś poradzicie. Otóż, moja 3 letnia suczka miała już 3 razy cieczkę. Wszystko było jak należy. Normalne fazy, krwawienie itp. Cieczki były co 6 miesięcy. Kolejną powinna mieć w listopadzie 2012 r. Nie dostała. Natomiast dwa dni temu zauwazyłam, że ze sromu "wykapały" dosłownie dwie małe kropelki krwi. To była taka ciemnoczerwona krew. No i od tego momentu już nic. No i teraz zupełnie zdurniałam - co to było? Widzę, że psina jest trochę apatyczna. Ale ma apetyt - i to nawet większy. No i nie ma - jak to było zawsze - powiększonego sromu. Macie jakis pomysł? Rosanna Quote
bejasty Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 U suni mogła wystąpić tzw "cicha ruja"/częsta u zwierząt gospodarskich np krow/.Radziłabym zrobić USG -moga wystąpić guzy na jajnikach -powodują dziwne cieczki a także występujące z zwiekszoną częstotliwościa albo "zatrzymanie" .Czy sunia nie dostawała leków antykoncepcyjnych ? Quote
Rosanna Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='bejasty']U suni mogła wystąpić tzw "cicha ruja"/częsta u zwierząt gospodarskich np krow/.Radziłabym zrobić USG -moga wystąpić guzy na jajnikach -powodują dziwne cieczki a także występujące z zwiekszoną częstotliwościa albo "zatrzymanie" .Czy sunia nie dostawała leków antykoncepcyjnych ?[/QUOTE] Czytałam właśnie o czymś takim jak "cicha ruja". Ale to podobno niezwykle rzadkie zjawisko. Tym bardziej jestem zdziwiona, bo dotychczas było książkowo. Psinka nigdy nie była leczona hormonalnie, nie dostawała żadnych środków antykoncepcyjnych. W ogóle nie była na nic leczona - to okaz zdrowia. A może przyczyną jest to, że chyba trochę za duzo przytyła? Nie jest gruba, ale tu i ówdzie sie zaokrągliła. Czyli radzisz, żeby jednak udać się do weta? Quote
bejasty Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 lekka nadwaga nie jest przyczyną ! idz do weta teraz tak dla "swiętego spokoju" USG nie jest drogie,nie jest bolesne a będziesz spać spokojnie/wykluczysz ropo,sprawdzisz jajniki /. Bez paniki ale ... Quote
bejasty Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 o dopiero zauwazyłam .Witam "sasiadkę "ja też bydgoszczanka. Quote
Rosanna Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='bejasty']o dopiero zauwazyłam .Witam "sasiadkę "ja też bydgoszczanka.[/QUOTE] O miło poznać krajankę :) Z psiną sprawa uległa, że tak powiem wyjaśnieniu. Kranik sie odkręcił i leeeeeciiiiiiiii :) To nastąpiło w sobotę późnym wieczorem. Quote
melon88 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Pewnie, że trzeba odwiedzić lekarza. zawsze gdy cokolwiek Cie niepokoi , weterynarz jest wskazany! :) Pozdrawiam Quote
Pi_Uch Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Mam podobny problem, moja suczka ma cieczkę po raz pierwszy, przez kilka ostatnich dni zauważyłem kilka kropek nic więcej, dzisaj w ogóle, po przeczytaniu powyższego wątku nie mam najmniejszych wątpliwości, że powinienem udać się z nią jutro do weterynarza Quote
Recommended Posts