yewcia1 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Proszę o pomoc dla Starachowic aby oni mogli pomagać. Łaćka na alegratak:lol: Quote
klusek04 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ta suczyna pilnie potrzebuje ludzkiego dobrego serca. Quote
yewcia1 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Łaćka zapadła mi w serce , tak jak ten duży psiak u księdza ( zapomniałam imienia):oops: Quote
klusek04 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Doświadczona przez życie sunia prosi o pomoc:shake: Quote
Majaa Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 No i niespodzianka ! :crazyeye: Laćka dzisiaj została wysterylizowana ! :multi: Przy okazji miała usuniętą przepuklinę ! Niestety psina miała dzisiaj wiele stresów ! Samo zabranie jej do samochodu wzbudziło u niej panikę, jakiej jeszcze nie widzieliśmy nigdy :-( Ślady swych nerwów zostawiła oczywiście w samochodzie :cool3: Do tej pory się wietrzy :evil_lol: ale to pikuś ....w porównaniu z tym jak koszmarnie się wybudzała .... Jeden wielki przeogromny wrzask ... moje serce wyło razem z nią Teraz już jest dobrze .... Śpi po lekach ..... A poza tym z suni wyciągnęliśmy jakąs koszmarną ilość kleszczy ze wsząd skąd się dało Przed sterylką trochę też umyliśmy smrodziucha ;) na ile warunki na to pozwalały .... Do tego Laćka ma straszne ubytki w sierści .... ale wygląda to na braki witaminowe Quote
yewcia1 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Łaćka ale nadostarczałaś emocji:crazyeye: Tak się zapytam a gdzie Łaćka przebywa po sterylce? Quote
KamaG Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Laćka szybciutko zdrowiej po zabiegu i marsz po domek.. Quote
klusek04 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Sunia ogłoszona na: http://swietokrzyskie.schronisko.net Quote
yewcia1 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 [quote name='klusek04']Sunia ogłoszona na: http://swietokrzyskie.schronisko.net Klusek się wczoraj napracowała:lol: Quote
Majaa Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 yewcia1 napisał(a):Tak się zapytam a gdzie Łaćka przebywa po sterylce? Wróciła do DT. Dziwny to DT. Niby kochają zwierzaki, niby lubią, ale ponieważ kopie, to może trzeba ją uśpić, ale krzywdy suni nie zrobią napewno! Obiecać musieliśmy, że zniknie przed jesienią - w sumie nie mieliśmy wyboru ..... No chyba ze przestanie kopać ..... to moze na stałe mogłaby zostać ? Dzisiaj Betamox się suni musiał ukłonić, więc pojechaliśmy! Jak tylko nas zobaczyła to w długą i się zaszyła w najciemniejszym kącie swojej komóreczki .... Dała sie jednak opiekunom przekonać do wyjścia na zewnątrz ..... Nawet czarno biały szczenior z opuszczonej działki, zwany Maxem, nie potrafi się tak usztywnić jak Laćka dzisiaj przed zastrzykiem, ale zniosła go dzielnie ! Poza tym sunia dzielnie się trzyma po zabiegu ! A poza tym starszej Pani, która się nią opiekuje, nie odstępuje na krok! A teraz po zabiegu, kiedy zobaczyła że się obudziła, w tym samym miejscu chodzi za nią i liże Ją cały czas po rękach ........ Quote
yewcia1 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Dzięki Maju za odpowiedz. Marzy mi się dla Łaćki kochany domek, kanapa , miska brita i kochający ludzie. Quote
Majaa Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 yewcia1 napisał(a):Dzięki Maju za odpowiedz. Marzy mi się dla Łaćki kochany domek, kanapa , miska brita i kochający ludzie. Miskę Brita będzie miała zapewnioną i to od zaraz - umówiliśmy się z opiekunami, ze worek karmy (Brita właśnie) przy następnej dostawie zostawimy u nich ! Quote
yewcia1 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Byłam wczoraj wirtualnie u Łaćki ale mój post wcieło:placz: Quote
klusek04 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Biedna ta Laćka. Może zostanie jednak w tym domu? Następna zmiana dla psinki po przejścaich to stres niesamowity. Ona już chyba pokochała ta opiekunkę to może i Pani zmięknie i zakocha się w Laci? Quote
Majaa Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 klusek04 napisał(a):Biedna ta Laćka. Może zostanie jednak w tym domu? Następna zmiana dla psinki po przejścaich to stres niesamowity. Ona już chyba pokochała ta opiekunkę to może i Pani zmięknie i zakocha się w Laci? Może .... choć nie wiem, czy tego dla Laćki bym chciała .... raczej nie :shake: Quote
Majaa Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Biedna Laćka Jak widzi mój samochód to ucieka Dzisiaj znowu było siłowanie się z sunią, zęby ją wyciągnąć z komórki na zastrzyk . A jest tak sztywna przy tym że skóry jej nawet nie mogę unieść :-( Quote
yewcia1 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Łaćka ślicznoto pokaż się na pierwszej stronie i nie uciekaj od Maji. Quote
KamaG Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Czytałam kiedyś na dogo, że dobrym sposobem jest zakopywanie psich odchodów w miejscu, gdzie psiak kopie. To taka trochę goowniana robota, ale u mnie względnie zadziałało - Baster nie kopie pod różami (tam zakopałam smroda), ale kopie pod jednym krzaczkiem-tu nic nie ma. Nie wiem czy metoda działa, czy poprostu zmienił miejsce, ale może na Laćkę by zadziałało? Skoro może to zaważyć na jej dalszych losach... Quote
Majaa Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Kamkam napisał(a):Czytałam kiedyś na dogo, że dobrym sposobem jest zakopywanie psich odchodów w miejscu, gdzie psiak kopie. Przekażemy pomysł w DT Chociaż nie jestem pewna czy się sprawdzi ! Laćka kopie bo chce się wydostać, po to żeby za moment wrócić Quote
yewcia1 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Łaćka - ogrodnik:cool3: Pewnie jak się Łaćce by poświęciło dużo czasu przestanie kopać - więc Łacka leć szukać domku. Quote
Recommended Posts