Bjuta Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 (edited) Wczoraj Ruto przekroczył samego siebie. Przyniosłam specjalnie żwacze, żeby się wyżyły psy i miały frajdę. Saja z Brutusem, chrupały aż im się uszy trzęsły, a Ruto nie był zainteresowany. Brał do gęby i wypluwał, ale potem mu było żal, że one jedzą, no to mu pokazałam - gdzie leży na śniegu jego kawałek - tylko wskazałam ręką - i już atakował. Chwili namysłu nie było - od razu chciał wbić zęby w rękę. Ale nie zdążył :) Za to potem zrobił coś co mogło mnie kosztować i rękę i 2 tys. On czasem tak ma, że jak idę spokojnie, to Ruto od tyłu podbiega, żeby się dotknąć mojej ręki. To jest taki wyraz sympatii. Ale w ręce miałam aparat. I Ruto jakoś tak wsadził łeb, że założył sobie ten aparat i przerażony skoczył do przodu, oczywiście wyrywając mi sprzęt z ręki. Pędził przede mną, a aparat uderzał w kamienie, pryzmy śniegu i kałuże. W końcu jakoś zwolnił, udało mi się ściągnąć aparat mu z grzbietu (ale że mnie wtedy nie dziabnął...) Niestety to nie był jeszcze koniec tortur Ruta i aparatu, bo zatycznka na obiektyw jest na sznurku (znaczy była) i okręciła mu się wokół ogona... I jeszcze tak biegł z 50 metrów, waląc aparatem po drodze, zanim się ten sznurek nie urwał... Aparat oczyściłam z wierzchniej warstwy śniegu i dałam mu dobę na schnięcie. Dziś dopiero sprawdziłam... Działa. Ufff. A potem Ruto podbiegł do mnie i był łaskaw mnie polizać! Ale tak wogóle, to wczoraj zwątpiłam w szanse szkolenia go w schroniskowych warunkach. Raz na 3 tygodnie. W nerwowej atmosferze, w towarzystwie Saji i Brutusa. No i nie widzę siebie w tej roli. Wczoraj jak mi uciekał z tym aparatem to się go po prostu bałam dotknąć. Nikt inny z tym wariatem nie wychodzi i ja też już nie wezmę innego wolontariusza z sobą, po tym jak dotkliwie pogryzł Artemidę. Edited February 16, 2013 by Bjuta Quote
Bjuta Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Guzik prawda co napisałam, bo wzięłam dwie wolontariuszki i to początkujące, ale prosiłam, żeby w żadnym wypadku nie wyciągały do dziada rąk. No i obeszło się bez draśnięcia. Na filmiku Ruto wyglada jak uciemiężony przez Brutusa. Zresztą jak wróciliśmy do klatki, to Bruts go capnął w łapkę. [video=youtube;5AOisZA0c4Y]http://www.youtube.com/watch?v=5AOisZA0c4Y&feature=youtu.be[/video] Quote
Bjuta Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Znalazłam filmik sprzed roku. [video=youtube;hn4xu-S7KU4]https://www.youtube.com/watch?v=hn4xu-S7KU4[/video] Quote
Bjuta Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Ruto znowu był dosyć grzeczny na spacerze. Ciekawa jestem co by było gdyby gdyby go rozdzielić z Brutusem. Ruto jest b. w porządku w kontaktach z psami. Dogadałby się z innym zestawem psów. Wydaje mi się, że to Brutus jest częściej zarzewiem kłopotów. Tyle, że on nie gryzie, a dla Ruto to naturalna reakcja. Quote
Bjuta Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Ruto ostatnio trochę napędził mi strachu. Byłam z początkującą wolontariuszką i ze świtą z Otta i Łolesa (schroniskowych łazęgów, którzy się pod każdy spacer podpinają. I Otto musiał wyczuć, że Ruto nie jest mocny w stosunku do psów i zaczął się do niego dowalać. Ruto trochę panikował, a on wtedy nakręca się na ludzi. No przyznam, że się bałam. Ale w końcu doszliśmy szczęśliwie do końca. Quote
__Lara Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Schroniskowe łazęgi - spodobało mi się to określenie :D Quote
Bjuta Posted September 29, 2014 Author Posted September 29, 2014 Ruto ciągle w dobrym humorze. Tylko ostatnio wydawał mi się bardzo chudy. Może mu Brutus trochę podkrada żarcia...? Ruto na spacerach smaczki je bardzo delikatnie. Zdumiewające to jest! :) Quote
Recommended Posts