Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucia znalazła BDT. Weźmie ją kaja69, w niedzielę ją zawieziemy razem z kkasiiiar, bo to jest 100 km.
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.415697801822441&type=1#!/photo.php?fbid=394873493916511&set=oa.415697801822441&type=1&theater

Krótko mówiąc powiedziałam kaji69, że wyadoptuję jej Brydzię, jak weźmie ode mnie inną tymczaskę ;).
Miałam z ogłoszeń jeden fajny dom dla suczki (dom został sprawdzony przez ludwę) i jutro Brydzia jedzie do Warszawy.

Wolę wydawać suki wysterylizowane, więc dlatego pojechała Brydzia od kaji69.

Lucia oczywiście również zostanie wysterylizowana w BDT.

Posted

Zdjecia Frani bardzo grzeczna jak na szczeniaka, ja juz odwykłam od szczeniaków w domu ;) Jeszcze zdarza jej sie płakać jak wszyscy znikaja ale nie ma wiekszych problemów juz jak chce sie załatwić do wskakuje do kennelówki i robi ladnie na gazety :)

Kocia Mama ;)

• 2 weeks later...
Posted

Soniu, zgłoś proszę Lucię do Skarpety:

Gabinet weterynaryjny "Chiron"
lek.wet. Julita Kopeć -Nowakowska
87-800 Włocławek

cena zabiegu- ok. 180 zł

Dziękuję !

Ps. Ja zgłoszę Helę, jak będzie jej kolej.

Posted

Po sterylce- była wczoraj, ale trzeba zgłosić, bo nie ma z czego zapłacić ;). Nie było na co czekać, trzeba jak najszybciej Luci znaleźć dom, ledwo ją wcisnęłam na ten tymczas ;).

A Hela biedna siedzi w kojcu w Punkcie :(.

Posted

toyota napisał(a):
Po sterylce- była wczoraj, ale trzeba zgłosić, bo nie ma z czego zapłacić ;). Nie było na co czekać, trzeba jak najszybciej Luci znaleźć dom, ledwo ją wcisnęłam na ten tymczas ;).

A Hela biedna siedzi w kojcu w Punkcie :(.

Tak biedna Hela staje sie jeszcze bardziej wycofana tez potrzebuje tymczasu najlepiej , ja niestety mam u siebie dwa szczeniaki , dwa kojcowe i nie dam rady na razie wziaść nowego tymczasa, moze jak sie juz troszke polizniu , dzis ktoś przyjezdza zobaczyć Harrego wiec jest jakaś tam nadzieja.

Posted

Biedna Hela , u nas w gminie jest " wyżeł" też strasznie znosi kojec

Cioteczki możecie załatwiać papierologie związaną ze sterylką Luci , mamy błogosławieństwo akcji sterylizacji :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Niestety Frania wraca za adopcji , po wizycie PA jaka robiła martik b brałyśmy taka opcje pod uwage bo Pani oprócz tego ze nie lubi walki z problemami nie miała innych wad , po konsultacji z martik b postanowiłysmy Franie dać Pani , niestety dzis Pani do mnie zadzwoniła ze jej były maz wyjezdza za granice a ona musi wziaść labradorke meza i nie wyobraza sobie dwóch psów w bloku w mieszkaniu , jak to Pani powiedziała Frania jest cudownym pieseczkiem ale poprostu nie da rady...martik b odbierze Franie w niedziele po obiedzie a ja po nie przyjade w poniedziałek wieczorem inaczej nie mam jak dotrzec do Bydgoszczy. Dziękuje martik b za pomoc.

• 2 months later...
Posted

Soniu1974, potrzebuję Twoje dane jako osoby zgłaszającej Lucię do Sterylkowej Skarbonki, bo DT przesłał mi fakturę i muszę ją wreszcie wysłać do Fundacji Ostatnia Szansa. Teraz się jeszcze jakiś formularz wypenia, kto zgłosił, itd.

• 2 weeks later...
Posted

Lucia została adoptowana i wróciła na drugi dzień. Pani stwierdziła, że Lucia jest smutna i tęskni i to był powód zwrotu. A dom wydawał się taki idealny :(.

• 3 weeks later...
Posted

Dane do formularza wysłane na pw przepraszam że dopiero dziś ale rzadko na dogo bywam , gdyby jeszcze coś potrzebne było to piszcie na pw

bidulka Lusia tyle przeszła i jeszcze przerzucana jak jak worek kartofli , głupie ludziska

Posted

Jest BDT dla Heli we Włocławku. W najbliższym czasie postaramy się z kkasiiiar ją tam zawieźć.

Hela w punkcie nie ma szans na adopcję. Na widok człowieka chowa się do budy. Niestety zakupienie dla niej obroży przeze mnie chyba nie było najlepszym pomysłem :roll:. Pod obrożą pojawiły się ropne zmany. Podejrzewamy, że zamokła obroża i od tego się to porobiło.

Wet w punkcie jest kiepski, więc nie ma diagnozy.

• 1 month later...
Posted (edited)

Hela od dwóch dni jest w BDT we Włocławku. Zawiozłyśmy ją z kkasiiiar w sobotę. W domu jest wesoły golden i 3 koty. Hela jest na razie sparaliżowana strachem :(.

Jeśli ktoś chciałby wspomóc Helę karmą, to taka pomoc bardzo by się przydała. Jeszcze ważniejszy byłby zakup szeleczek i adresatki. Hela dostała od mnie tylko obrożę, a z chodzeniem na smyczy bardzo kiepsko, usiłuje wpełznąć pod samochody, szelki byłyby bezpieczniejsze.

Edited by toyota