RudaPaskuda Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 22.12 po 8 godzinnym porodzie Dublisia szczęśliwie urodziła 6 zdrowych, pierwszych Red Radimusów ( 4 chłopaki i 2 dziewczynki). Wagi urodzeniowe od malutkiej gwiazdki 219g po wielkiego klocka 405g. Dzieciaczki rosną, śpią, jedzą. Są przesłodkie a mamusia opiekuje się nimi bardzo, bardzo starannie. Od dzisiaj zaczeliśmy wczesną stymulację neurologiczną. Większość szczeniąt zarezerwowanych, 2 chłopaczki czekają na przyszłych właścicieli. Quote
Itske Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 WOW! Gratki dla mamusi i dla babci :lol: Super wieści! a jak poród klocka bez problemu? i kiedy zdjęcia maluchów? Quote
RudaPaskuda Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 wszystkie rodziły się bezproblemowo, ale z długimi przerwami. Zdjęcia są na FB i część na stronie [url]www.redradimus.eu[/url] Quote
Itske Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 No pięknoty! i te noski, mniam mniam! :) Quote
Itske Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='RudaPaskuda']Irske - padaj na mizianie :)[/QUOTE] Kochana, mam co miziać, 11 mi dzisiaj obrodziło, dźizys :) Jak tam Wasze domki? sportowe? Mnie 4 brakuje :), i się nacięłam w zeszłym roku, miało być super sportowo, jest super kanapowo :) Quote
RudaPaskuda Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 na razie raczej kanapowo, ale może kelpiki ich zmotywują do działania...Jeszcze mam 2 wolnych chłopców :) Klocki już wielkie,paczają paczałkami. Dzisiaj zapodałam pierwsze odrobaczanie :) Widziałam Itske Twoje maluchy - super! Tylko jak mamusia da sobie rade z taką gromadką? Quote
Itske Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Mamusia ma babcię do wsparcia ;), oj łatwo nie jest! A Twoje zostają gdzieś blisko Ciebie, czy rozłażą się po całej Polsce? Ciężko będzie oddawać, co? :) Quote
RudaPaskuda Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 No to pierwsze Red Radimusy z miotu "I" śmiało już poczynają sobie w świecie. Trenują agility, frisbee, pasienie, SAR, obedience i od czasu do czasu pokazują się na wystawach (jeden nawet wybiegał we Wrocławiu III lokatę na BOG!!!!) Jestem z nich bardzo zadowolona i dumna z właścicieli, że ogarniają te diabły tasmańskie. Czas na kolejne, ambitne krycie. Kolejny miot będzie po psie Callicoma MAHER " Tacker" pochodzącym i mieszkającym w ojczyźnie rasy czyli w Australii . W chwili obecnej ma już 11 lat i jest ojcem 5 miotów. Szczeniaki zdrowe i piękne ( tak na prawe zakochałam się w jego synku). Po tym skojarzeniu spodziewam się mocnych, kompaktowych psów o nienagannej budowie. Podejrzewam, że powinny być bardziej zrównoważone i lekko spokojniejsze niż pierwszy miot.Ale mimo wszystko to kelpie, więc na zbyt duży spokój nie liczę.Zakładam,że będą wykazywać się też nienagannym zdrowiem. W związku z tym, że krycie będzie w formie inseminacji mrożonym nasieniem, szczeniąt może być niewiele. Na część z nich już czekają niecierpliwie przyszli właściciele. Jednak jakby ktoś chciał szczeniaczka z takiego elitarnego skojarzenia ( bo uważam, ze Dublinka też jest wyjątkowa) zapraszam do kontaktu.Być może najlepszy położnik i "ojciec" inseminacji mrożonym nasieniem wyczaruje większą niż przeciętnie gromadkę czekoladowych australijczyków. zapraszam na stronę www.redradimus.eu lub do kontaktu na FB Quote
maxishine. Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Tak szukam, i muszę się spytać. Nie ma galerii owczarków australijskich kelpie? :) Quote
Recommended Posts