Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NAGRODA ZA ODDANIE PSA!
już 11 dni nie ma śladu po psie. Mam o tyle utrudnioną sytuację, że mieszkam pod Warszawą a Batat (w domu - BANAN) zaginął nad morzem. Mam nadzieję, że ktoś z Was może coś wie, widział, albo może ma mojego psa i nie wie, co z nim zrobić...
[IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/oglo_FB_02_zpsf3e08e7e.jpg[/IMG]
[IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/DSC_5944_zpsde65bab6.jpg[/IMG]
[IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/DSCF2828_LO_zps2e1e6cae.jpg[/IMG]

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a dopiero co wczoraj zastanawiałam się, czy wasz pies się odnalazł....kurczę, przykro mi :(
w wejherowie przepadł bez wieści również wielki pies - bernardyn Cezar...
wiem, że to okrutne, ale kontaktowaliście się ze służbami sprzątającymi miasto...? takiego olbrzyma powinni kojarzyć...
a może ktoś go sobie przywłaszczył i trzyma u siebie na podwórku..?
plakaty, rozumiem, porozwieszane w okolicy?

Posted

plakatów niestety tylko 20. Mam wydrukowany spory nakład, ale nie mogę tam pojechać teraz, bo mnie dopadło choróbsko i mam 39 stopni gorączki... Już miałam zarezerwowany nocleg i takie coś :(
Niestety dopiero za tydzień będę mogła tam pojechać :(

Posted

[quote name='martasekret']
wiem, że to okrutne, ale kontaktowaliście się ze służbami sprzątającymi miasto...? takiego olbrzyma powinni kojarzyć...
a może ktoś go sobie przywłaszczył i trzyma u siebie na podwórku..?
plakaty, rozumiem, porozwieszane w okolicy?[/QUOTE]
mam nadzieję że to drugie jednak :/

Posted

ja oczywiście też mam taką nadzieję!
można byłoby poprosić o pomoc w roklejeniu plakatów kogoś z dogomanii, ale szczerze powiedziawszy nie kojarzę ani jednego użytkownika, który mieszkałby w tamtych okolicach....

Posted

[quote name='martasekret']
można byłoby poprosić o pomoc w roklejeniu plakatów kogoś z dogomanii, ale szczerze powiedziawszy nie kojarzę ani jednego użytkownika, który mieszkałby w tamtych okolicach....[/QUOTE]
Jeśliby się ktoś taki znalazł, to ja wyślę pdfy z plakatem e-mailem lub nawet wydrukowane plakaty pocztą - bardzo by to nam pomogło. Zwłaszcza w niedzielę, gdy będą chodzili wolontariusze z WOŚP byłoby fajnie im na plecach przyczepić - taki miałam plan, ale... :(

Posted

Straż miejska w Jastrzębiej Górze wie o nim. Ponadto Batat ma czipa, więc straże innych miast też by się ze mną skontaktowały - czip jest w bazie... Wygląda na to, że do żadnego schroniska ani do straży nie trafił do tej pory, boby zadzwonili.

Posted

Jesteśmy teraz w Jastrzębiej Górze i ponawiamy akcję plakatową. Jeszcze jutro będziemy objeżdżać okoliczne wsie. Bardzo nam pomogła Ania z Husse w trójmieście - pozdrawiam i dziękuję.
Dziękuję również pumci za pomoc, bo w Krokowej już wszyscy wiedzą o zaginionym psie :)
Dam znać co nowego pojutrze, bo jutro raczej nie siądę do komputera

Posted

Byliśmy. Oplakatowalismy okoliczne wsie, ale niestety nie udało nam się zmieścić w czasie odwiedzin w schroniskach :( Po akcji plakatowej było kilka telefonów, ale nie o nim :( Jeśli ktoś z dogomanii bywa w schroniskach w województwie pomorskim - bardzo proszę o czujność, gdy zobaczą psa przypominającego kaukaza lub leonbergera. Zdjęcie byłoby super - można umieścić w tym wątku. Dziękuję za wszelką pomoc.

Posted

tego się właśnie obawiałam - że sygnały nie dotyczą Waszego psa...ludzie nie znają się na rasach, czasem ich opis różni się diametralnie od stanu faktycznego. Ja bywam regularnie w schronisku w Gdańsku, będę go miała rzecz jasna na uwadze.
Szkoda :(

Może koczuje gdzieś w lasach, których tam przecież nie brakuje......?

Posted

mam nadzieję, że gdzieś się przyklepał, bo to już 3 tygodnie... Nie wiem, czy bez jedzenia i w takich temperaturach byłby w stanie przeżyć... Raz nam uciekł przez płot i nie było go dobę (dlatego go wzięłam ze sobą :/) to wrócił z przeziębieniem - pies wychowany w cieplarnianych warunkach - od urodzenia w jednym domu :(

Posted

Już miesiąc minął od ucieczki Batata :( Desperacko przeszukuję wszystkie strony fundacji i schronisk, ale nie ma po nim ani śladu. Wszystkie zgłoszenia były nie o nim. Niemniej dziękuję tym wszystkim, którzy dzwonili za troskę i dobre chęci. Przypominam i tutaj, że nadal go poszukuję...

Posted

ech, przykro mi :( zastanawia mnie, jak taki wielki, charakterystyczny pies mógł pozostać niezauważony.....
wiem, że po takim czasie i braku jakichkolwiek sygnałów trudno mieć jeszcze nadzieję....:(