Dioranne Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Nie chcę Cię przerażać, ale według większości nauczycieli druga klasa jest najtrudniejsza jeśli chodzi o materiał. ;) Ja nie będę jeszcze oceniać, bo przede mną trzecia. Super inicjatywa! W 'moim' schronisku wolontariuszami mogą być tylko osoby pełnoletnie. Wykluł się nawet pomysł, żeby chętni uczniowie z naszego gimnazjum pomagali - niestety okazało się to niemożliwe. Rozumiem, że dzieciakom z podstawówki się nie pozwala, ale jednak w gimnazjum zdarzają się ludzie w miarę ogarnięci, którzy wolny czas z chęcią poświęciliby na wolontariat w schronisku. Ale doopa. :roll: Jeśli ktoś ma znajomego w schronisku to jeszcze na upartego mógłby być takim 'pół-wolontariuszem', że tak powiem. Natomiast nastolatki z zewnątrz nie. Wszędzie się trąbi, że za mało wolontariuszy, a tu chęci pomocy są odrzucane. Trudno. Muszę się dowiedzieć czy w okolicznych schroniskach (np. Kościan, Gostyń) jest możliwość wolontariatu dla osób nieletnich. Aktualnie nie za bardzo mam możliwości dojazdowych, ale być może w przyszłym roku się to zmieni, więc jeśli mogłabym być tam wolontariuszem to spróbuję pokombinować. ;) Quote
Ever Black Rose Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 :) A teraz tak psio, myślę nad drugim pieskiem,ale mam problem z rasą, nie mogę się zdecydować. Na razie, moimi typami są bearded collie, hiszpański pies dowodny, drentsche patrijshond i aussie, pomożecie wybrać jakąś (może jeszcze inną) fajną rasę do agi, obi i pracy? ;) Co do ras których niepreferuję to bordery, labradory, teriery i rasy <15kg :) Jestem wybredna, wiem XD Quote
Mani2000 Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Szczerze mówiąc, to ja zawsze stanę po stronie schroniskowych kundelków, ale dobrze, jeśli już koniecznie rasowy to Aussie są świetne. ;) Quote
Efflorescence Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Hej, jak tu cicho, co się u was dzieje, jak szkoła, psiaki? :D *tutaj EverBlackRose, od teraz nowa! Quote
Recommended Posts