Ulka18 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Rzeczywiscie - Inspekcja Weterynaryjna. W Mielcu byli ostatnio. Czepiali sie, ze za duzo psow :shake: Wiadomo, ze za duzo, jak co chwile trafiaja nowe biedaki, nie nadazamy z adopcjami. Pani inspektor bardzo czepiala sie sposobu przygotowania jedzenia dla psow. Ze musza byc spelnione ostre normy produkcyjne jak w zakladach produkujacych zywnosc dla zwierzat. Mysle, ze mialaby co robic ta pani inspektor w Orzechowcach. Quote
ewatr Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 http://209.85.129.104/search?q=cache:iqSR8c6AnEkJ:www.wetgiw.gov.pl/2/files/struktura/piw/18.xls+powiatowy+inspektorat+weterynarii+Przemy%C5%9Bl&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl jakby co ;) nie wiem tylko czy aktualne ........ Quote
g_o_n_i_a Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Biedne te psiaki w Orzechowcach echh :( :( Hop Dobrunia! Quote
Ulka18 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Nie wiadomo tylko komu podlegaja Orzechowce : pod Przemysl czy Przeworsk? Quote
paros Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 albiemu, jeżeli potrzebne ogłoszenia w necie to podajcie, na kogo namiary?? :roll: Quote
albiemu Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 paros dam znać, zastanawiam się, gdzie jeszcze Dobrunie wystawić ... allegro już jest, dumam nad rzeszowiakiem, chociaż nigdy nie było z niego odzewu - masakra i totalna bezsilnośc już czasem. Co do jedzenia, psiaki są tam faktycznie biedne, ja wzięłam trzylatka do siebie z orzechowców i cały czas mam problemy z jedzeniem dla niego. Nie potrafi nic zjeść co jest gotowane, sucha karma be, nawet szynka nie pasuje, ser biały niedobry ... Nie potrafi nic normalnego zjeść, jedyne co go bawi i zawsze smakuje to sucha bułka. Ręce mi opadają, z tego co tam jadł konndycji brak, ma bardzo mało sierści, daje mu witaminy. Minie troche czasu zanim sie nauczy, miał nawet problem z sikaniem, miał normalnie blokadę psychiczną i sikał raz na 24h. Kochany pies, sporo przeszedł. Oby kolejne udało się nam wyciągnąc jak najszybciej. Co do kontroli - wiedzą jak tam jest wszyscy w Przemyślu, interweniowałyśmy to efekt taki, że nic się nie zmieniło a my mamy problemy z wejściem, robieniem zdjęć itd - szkoda słów. Quote
albiemu Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 martwi mnie to, że jakiekolwiek interwencje z naszej strony, próby rozmów itp oddalaja nas od możliwości adopcji psów, wchodzenia na teren schroniska - a przecież nikt z nas nie chce źle. Można by było tyle zrobić, gdyby tylko chcieli - mamy naprawdę możliwość pomocy i to sporej pomocy. Myslałam skąd takie podejście do wolontariatu, przecież to nie jedyny schron w którym tak jest - w Milecu kierownik jest konkretny schronikso nie ZOO, mamy tego świadomość i ma racje, w Orzechowcach jednak nie mają tak do końca wytłumaczenia dlaczego nas nie chcą - a według mnie za wiele reczy dzieje się nie tak i czego oko nie widzi ... KWADRATOWE KOŁO! Quote
agagumi Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 wziełabym ją od razu, jesli akceptuje inne zwierzaczki!!!!!! TYLKO ja mieszkam pod Toruniem...co robic....????????? Quote
Becia66 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Jesssu, czemu tak daleko ? :placz: No właśnie, co robić? :-o Quote
Sabina02 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Trzeba by bylo szukac na dogo transportu... Quote
agagumi Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 jestem za dobrusia calym sercem, tym bardziej, ze mieszkam w domu z ogodem 1350 m2! i mam juz 3 koty, psiulke mojego ukochanego i koniorka, wiec nie czulaby sie samotnie, tylko, co ja mam zrobic?????????????to taka odleglosc, ona taka slabiutka...... Quote
Sabina02 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 agagumi napisał(a):jestem za dobrusia calym sercem, tym bardziej, ze mieszkam w domu z ogodem 1350 m2! i mam juz 3 koty, psiulke mojego ukochanego i koniorka, wiec nie czulaby sie samotnie, tylko, co ja mam zrobic?????????????to taka odleglosc, ona taka slabiutka...... Kupic bilet na pociag pierwsza klasa i ja zabrac... jesli ma zle zniesc jazde pociagiem, to schroniskowa rzeczywistosc zniesie jeszcze gorzej... Quote
Sabina02 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Toruń Główny 11.04.07 07:27 Tanie Linie Kolejowe obowiązek dopłaty, przewóz rowerów, obowiązek rezerwacji - pociąg z dopłatą, wagon barowy, przesyłki konduktorskie za opłatą Warszawa Zachodnia 10:04 Warszawa Zachodnia 10:10 obowiązek dopłaty, obowiązek rezerwacji - pociąg z dopłatą, wagon barowy, w pociągu wagon dla niepełnosprawnych, przesyłki konduktorskie za opłatą Kraków Główny 12:50 Kraków Główny 13:30 Pospieszny przewóz rowerów, wagon barowy, przesyłki konduktorskie za opłatą Przemyśl Główny 17:10 Quote
BeataJ Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Ponizej oferta na transport - platny ale moze warto. Witam. Przeglądając forum widzę, że dla wielu szczęściarzy znajdują się domki ale jest np problem z transportem. W związku z tym oferuję swoją pomoc w zakresie odbierania pieska i dowożenie go do nowego domku na terenie kraju. Dysponuję i czasem i autem - w bagażniku woziłam jednocześnie np. goldaska, husy'iego a i jamik znalazł sobie kącik. Przejdę do konkretów - nie stać mnie na to, by robić wycieczki po kilkaset kilometrów, - może kiedyś będzie. Chodzi mi jedynie o możliwość pokrycia kosztów transportu, mam możliwość wystawienia faktury. I tak proponuję : wyjazd z mojego miejsca zamieszkania, po "szczęściarza", do jego nowego domku i powrót. - koszt z fakturą 0,60 zł za kilometr - koszt bez faktury 0,50 zł za kilometr Tylko proszę mnie nie linczować - mam dobre chęci i dobre serduszko dla zwierzaków, ale jak napisałam nie stać mnie na to, aby pokrywać koszty transportu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. W razie czego można się ze mną kontaktowac gg 42 36 736 - moge byc niewidoczna oraz @ [email protected] Quote
ewatr Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 pomysł dobry z tym transportem :lol: a Dobrusia ma 2 obserwatorów na allegro :kciuki: Quote
BeataJ Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 becia66 napisał(a):A gdzie mieszkasz BeataJ ? Ja w Tczewie ale to nie ja oferuje transport - tylko przekleilam czyjes ogloszenie z innego forum. Beata Quote
Becia66 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 dodzwoniłam się przed chwilką do schroniska i dowiedziałam się że dobermanki już nie ma. Została adoptowana. Nie wiem tylko czy się cieszyć :multi: czy płakać:-( , bo wiem jak tam wygląda większośc ,,adopcji '':shake: Quote
Sabina02 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='BeataJ']Ponizej oferta na transport - platny ale moze warto. Witam. Przeglądając forum widzę, że dla wielu szczęściarzy znajdują się domki ale jest np problem z transportem. W związku z tym oferuję swoją pomoc w zakresie odbierania pieska i dowożenie go do nowego domku na terenie kraju. Dysponuję i czasem i autem - w bagażniku woziłam jednocześnie np. goldaska, husy'iego a i jamik znalazł sobie kącik. Przejdę do konkretów - nie stać mnie na to, by robić wycieczki po kilkaset kilometrów, - może kiedyś będzie. Chodzi mi jedynie o możliwość pokrycia kosztów transportu, mam możliwość wystawienia faktury. I tak proponuję : wyjazd z mojego miejsca zamieszkania, po "szczęściarza", do jego nowego domku i powrót. - koszt z fakturą 0,60 zł za kilometr - koszt bez faktury 0,50 zł za kilometr Tylko proszę mnie nie linczować - mam dobre chęci i dobre serduszko dla zwierzaków, ale jak napisałam nie stać mnie na to, aby pokrywać koszty transportu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. W razie czego można się ze mną kontaktowac gg 42 36 736 - moge byc niewidoczna oraz @ [email protected] Beatko, To ogloszenie juz nie jest aktualne.... Quote
ewatr Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 becia66 napisał(a):dodzwoniłam się przed chwilką do schroniska i dowiedziałam się że dobermanki już nie ma. Została adoptowana. Nie wiem tylko czy się cieszyć :multi: czy płakać:-( , bo wiem jak tam wygląda większośc ,,adopcji '':shake: kurcze :-( czyli ściągamy z allegro ? Quote
Becia66 Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie pani z Krakowa w sprawie adopcji dobermanki. Dom, ogród i te dobre rzeczy. Ufff :cool3: Quote
Recommended Posts