Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiscie - Inspekcja Weterynaryjna. W Mielcu byli ostatnio. Czepiali sie, ze za duzo psow :shake: Wiadomo, ze za duzo, jak co chwile trafiaja nowe biedaki, nie nadazamy z adopcjami.

Pani inspektor bardzo czepiala sie sposobu przygotowania jedzenia dla psow. Ze musza byc spelnione ostre normy produkcyjne jak w zakladach produkujacych zywnosc dla zwierzat.
Mysle, ze mialaby co robic ta pani inspektor w Orzechowcach.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paros dam znać, zastanawiam się, gdzie jeszcze Dobrunie wystawić ... allegro już jest, dumam nad rzeszowiakiem, chociaż nigdy nie było z niego odzewu - masakra i totalna bezsilnośc już czasem. Co do jedzenia, psiaki są tam faktycznie biedne, ja wzięłam trzylatka do siebie z orzechowców i cały czas mam problemy z jedzeniem dla niego. Nie potrafi nic zjeść co jest gotowane, sucha karma be, nawet szynka nie pasuje, ser biały niedobry ... Nie potrafi nic normalnego zjeść, jedyne co go bawi i zawsze smakuje to sucha bułka. Ręce mi opadają, z tego co tam jadł konndycji brak, ma bardzo mało sierści, daje mu witaminy. Minie troche czasu zanim sie nauczy, miał nawet problem z sikaniem, miał normalnie blokadę psychiczną i sikał raz na 24h. Kochany pies, sporo przeszedł. Oby kolejne udało się nam wyciągnąc jak najszybciej. Co do kontroli - wiedzą jak tam jest wszyscy w Przemyślu, interweniowałyśmy to efekt taki, że nic się nie zmieniło a my mamy problemy z wejściem, robieniem zdjęć itd - szkoda słów.

Posted

martwi mnie to, że jakiekolwiek interwencje z naszej strony, próby rozmów itp oddalaja nas od możliwości adopcji psów, wchodzenia na teren schroniska - a przecież nikt z nas nie chce źle. Można by było tyle zrobić, gdyby tylko chcieli - mamy naprawdę możliwość pomocy i to sporej pomocy. Myslałam skąd takie podejście do wolontariatu, przecież to nie jedyny schron w którym tak jest - w Milecu kierownik jest konkretny schronikso nie ZOO, mamy tego świadomość i ma racje, w Orzechowcach jednak nie mają tak do końca wytłumaczenia dlaczego nas nie chcą - a według mnie za wiele reczy dzieje się nie tak i czego oko nie widzi ...

KWADRATOWE KOŁO!

Posted

jestem za dobrusia calym sercem, tym bardziej, ze mieszkam w domu z ogodem 1350 m2! i mam juz 3 koty, psiulke mojego ukochanego i koniorka, wiec nie czulaby sie samotnie, tylko, co ja mam zrobic?????????????to taka odleglosc, ona taka slabiutka......

Posted

agagumi napisał(a):
jestem za dobrusia calym sercem, tym bardziej, ze mieszkam w domu z ogodem 1350 m2! i mam juz 3 koty, psiulke mojego ukochanego i koniorka, wiec nie czulaby sie samotnie, tylko, co ja mam zrobic?????????????to taka odleglosc, ona taka slabiutka......

Kupic bilet na pociag pierwsza klasa i ja zabrac... jesli ma zle zniesc jazde pociagiem, to schroniskowa rzeczywistosc zniesie jeszcze gorzej...

Posted

Toruń Główny 11.04.07 07:27 Tanie Linie Kolejowe
obowiązek dopłaty, przewóz rowerów, obowiązek rezerwacji - pociąg z dopłatą, wagon barowy, przesyłki konduktorskie za opłatą
Warszawa Zachodnia 10:04 Warszawa Zachodnia 10:10
obowiązek dopłaty, obowiązek rezerwacji - pociąg z dopłatą, wagon barowy, w pociągu wagon dla niepełnosprawnych, przesyłki konduktorskie za opłatą
Kraków Główny 12:50 Kraków Główny 13:30 Pospieszny
przewóz rowerów, wagon barowy, przesyłki konduktorskie za opłatą Przemyśl Główny 17:10

Posted

Ponizej oferta na transport - platny ale moze warto.

Witam.

Przeglądając forum widzę, że dla wielu szczęściarzy znajdują się domki ale jest np problem z transportem.

W związku z tym oferuję swoją pomoc w zakresie odbierania pieska i dowożenie go do nowego domku na terenie kraju.

Dysponuję i czasem i autem - w bagażniku woziłam jednocześnie np. goldaska, husy'iego a i jamik znalazł sobie kącik.

Przejdę do konkretów - nie stać mnie na to, by robić wycieczki po kilkaset kilometrów, - może kiedyś będzie.

Chodzi mi jedynie o możliwość pokrycia kosztów transportu, mam możliwość wystawienia faktury.

I tak proponuję : wyjazd z mojego miejsca zamieszkania, po "szczęściarza", do jego nowego domku i powrót.

- koszt z fakturą 0,60 zł za kilometr

- koszt bez faktury 0,50 zł za kilometr

Tylko proszę mnie nie linczować - mam dobre chęci i dobre serduszko dla zwierzaków, ale jak napisałam nie stać mnie na to, aby pokrywać koszty transportu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.

W razie czego można się ze mną kontaktowac

gg 42 36 736 - moge byc niewidoczna

oraz @ [email protected]

Posted

dodzwoniłam się przed chwilką do schroniska i dowiedziałam się że dobermanki już nie ma. Została adoptowana. Nie wiem tylko czy się cieszyć :multi: czy płakać:-( , bo wiem jak tam wygląda większośc ,,adopcji '':shake:

Posted

[quote name='BeataJ']Ponizej oferta na transport - platny ale moze warto.

Witam.

Przeglądając forum widzę, że dla wielu szczęściarzy znajdują się domki ale jest np problem z transportem.

W związku z tym oferuję swoją pomoc w zakresie odbierania pieska i dowożenie go do nowego domku na terenie kraju.

Dysponuję i czasem i autem - w bagażniku woziłam jednocześnie np. goldaska, husy'iego a i jamik znalazł sobie kącik.

Przejdę do konkretów - nie stać mnie na to, by robić wycieczki po kilkaset kilometrów, - może kiedyś będzie.

Chodzi mi jedynie o możliwość pokrycia kosztów transportu, mam możliwość wystawienia faktury.

I tak proponuję : wyjazd z mojego miejsca zamieszkania, po "szczęściarza", do jego nowego domku i powrót.

- koszt z fakturą 0,60 zł za kilometr

- koszt bez faktury 0,50 zł za kilometr

Tylko proszę mnie nie linczować - mam dobre chęci i dobre serduszko dla zwierzaków, ale jak napisałam nie stać mnie na to, aby pokrywać koszty transportu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.

W razie czego można się ze mną kontaktowac

gg 42 36 736 - moge byc niewidoczna

oraz @ [email protected]

Beatko,

To ogloszenie juz nie jest aktualne....

Posted

becia66 napisał(a):
dodzwoniłam się przed chwilką do schroniska i dowiedziałam się że dobermanki już nie ma. Została adoptowana. Nie wiem tylko czy się cieszyć :multi: czy płakać:-( , bo wiem jak tam wygląda większośc ,,adopcji '':shake:

kurcze :-(

czyli ściągamy z allegro ?