Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Tego Amika 1,5 rocznego ktoś ma jutro oglądać , więc zobaczymy , może pójdzie. Czyli chyba jednak szczeniaczek.:lol:
Trzeba tylko rozejrzeć się za transportem.
Trzy szczeniaczki zostały dzisiaj wydane. Nie wiem za bardzo gdzie, bo nie mamy nad tym kontroli.

Erka co z Amikiem? Spodobał się?

A i czekamy na zdjęcia tymczasowej kruszyny sugarr;)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia za moment, jak się psy uspokoją...
Niunia jest cudowna, dałam jej tymczasowe imię Negra.
Niedługo będzie miała swój temat i dużo zdjęć.

Jedyny problem jest taki, że mój Portos u którego jeszcze hormony buzują potraktował ją nie jako koleżanke, tylko małą kukiełkę którą może sobie napastować do woli...
Nie wiem jeszcze co z tym zrobić, ale mam nadzieję, że to minie, bo sunia momentami nie ma spokoju :(

Kruszynka chodzi za mną krok w krok, jest fantastyczna :)
Napewno znajdzie idealny domek

Posted

Czyli sunieczka dojechała:multi: .

Sugarr bardzo Ci dziękujemy za pomoc, nastepny szczeniaczek uratowany ! :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Czyli zostały jeszcze trzy, jedna sunieczka czarna i dwa pieski, czarny i beżowy.

Posted

To jak on przyjmuje damę?:razz: . Mam jednak nadzieję,że to tylko takie pierwsze chwile są trudne. Może trzeba je na razie oddzielić?

Posted

Oddzielam oczwiście cały czas, już od 17 próbuję. Ale się nie poddaję :)

Wygląda to raczej nieciekawie.
Albo ją napastuje, gdzie oczywiście ona ze swoim maleńkim ciałkiem jest 'prześlizgiwana' po całej podłodze przez niego.
Albo podgryza jej łapki, uszy, myślę, że chce się bawić. Ona ucieka, jego to nakręca biegnie za nią i ze swoją siłą doprowadza do tego, że sunia piszczy, albo warczy (dość poważnie jak na jej wiek :))
Do tego oboje są chyba zazdrośni. Kiedy bawiłam się z Portosem piłką (na chwile odwróciłam od niej jego uwagę). Ona nieśmiało chciała podbiec, ale bała się go. W końcu podbiegła, a on cap za łapę, oczywiście bez warczenia, ale dla niej to już wystarczy, aby uciekać... I tak biedna chciała do mnie podejść (bo nie odstępuje mnie na krok) a nie mogła bo się go bała.

Trzymajcie kciuki. Wiem, że samych to ich prędko nie zostawię, mam nadzieję, że chociaż przy mnie będą mogli być razem, bo mój psiak beze mnie strasznie cierpi i płacze :(

Kiedy mój wraca z pokoju gdzie go zamykam, jest dość spokojny, bardziej przy mnie niż przy niej, ale kiedy ją tylko zaczepi ona baaardzo agresywnie jak na szczeniorka reaguje. Musi się go bardzo bać

Posted

Czyli cztery szczeniaczki szukaja domów, jeden w Krakowie i trzy w Kielcach.
Zabrałyśmy te trzy szczeniaczki od pijaka do p.Ani na działkę, bo tam w każdej chwili mógłby je znowu zabrac jakis menel, kumpel tego właściciela, albo zginęłyby pod kołami , bo pod brama wychodziły na bardzo ruchliwą ulicę. Ponadto Irena , która chodziła je karmić jutro wyjeżdża.

Ale sytuacja wcale nie jest na długo rozwiązana, bo na działce u p.Ani jest w tej chwili 9 psów. I znowu zaczną się problemy, bo to jest na terenie ogródków działkowych i sąsiedzi sie awanturują, a sezon juz przecież w pełni. Właśnie za przetrzymywanie psów juz kilkakrotnie chciano p.Ani tą działkę odebrać.
Dlatego sprawa adopcji tych szczeniorków jest dalej bardzo pilna.

W Kielcach są dwa pieski, czarny i beżowy i jedna czarna sunia, a w Krakowie u Sugarr czarna sunia.

Posted

No tak, teraz to już pewnie zostaniemy z tymi szczeniakami. Jak zabrałysmy je na działkę i nie grozi im bezpośrednie niebezpieczeństwo , to już pewnie nikt nie pomoże.:shake:

Posted

Wiem, że to nijaka pomoc, ale jak zrobisz zdjęcia to daj tutaj, damy psiakom jakieś imiona żeby się zorientować, ja pozakładam wspólne, albo każdemu osobno allegro. Będzie bardziej jasne ile jest, jakie są, może znajdą się chętni gdzies poza Kielcami, jak tylko Negra znajdzie dom to postaram się wziąć następnego :)

Posted

Pani chętna na Negrę chyba się rozmyśliła, nie odezwała się, a dziś miała oglądać psiaka :placz: :placz: :placz:

EDIT: Pani dzwoniła, będą o 20! Trzymajcie kciuki, żeby to był odpowiedni domek! :)

Posted

A to szczeniorki od pijaka, są dwa chłopczyki , beżowy i czarny, i czarna sunieczka. Ten beżowy jest mniejszy od braciszka i bardzo spokojny.
Oto on:

A to braciszek, większy i większy rozrabiaka

A to dziewczynka;

Psy i koty z Kielc potrzebują domów:

Bardzo prosimy o wsparcie fin.na leczenie i sterylizację !
http://www.dogomania.pl/forum/showth...highlight=erka
Wpłaty na AFN, z dopiskiem "psy z Kielc", numer konta tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23307

erkaZobacz publiczny profilWyślij prywatną wiadomość (PM) do użytkownika erkaZnajdz więcej postów napisanych przez erkaDodaj erka do listy znajomych

Posted

Dzisiaj szczęśliwy dzień! :loveu: Sugarr wydała Negrunię, a nam też udało się wydać jednego psiaczka.:lol: :multi:

Czyli z tych szczeniaczków zostały tylko dwa, beżowy piesek i czarna sunieczka.