gajos1977 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Witam.Mam 7 tygodniowego szczeniaczka Akity i gdy przybyla do mojego domu zmienilismy jej karme z gotowanej na puszki dla szczeniaczkow.Sui zaczela jesc bez problemu ale zaczela miec rozwolnienie i zaczela obficie krwawic wiec postanowilismy ja zawiesc do vetsa i zostala tam pod fachowa opieka.Zostala podlaczona pod kroplowke i dostaje antybiotyki. mija juz tydzien jak tam jest i wydaje sie byc lepiej ale nic nie chce jesc co mnie bardzo martwi.Prosze napiszcze czy mieliscie lub slyszeliscie o takich przypadkach i co robic. DZIEKI WIELKIE Quote
Koszmaria Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 co o tym myśli hodowca? na jakiej był wcześniej karmie? Quote
gajos1977 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 byla na gotowanym kurczaczku i ryzu a ja zmienilem na puszke bo chcialem by moja sunia miala wszystko co najlepsze jednak mysle ze zle zrobilem i teraz jest w szpitalu i nadal nic nieje co mnie bardzo martwi Quote
Koszmaria Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 rodzice szczeniaka byli przebadani przed rozrodem?pod katem chorób dziedzicznych,charakterystycznych dla rasy. nie wiem jakie robili badania Twojemu psu,pomyślałabym o usg brzucha i krwi pod katem OB. Quote
filodendron Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Pies jest u weta na kroplówkach, opieka "szpitalna" już od tygodnia - jak brzmi diagnoza lekarzy? Przecież muszą mieć jakąś koncepcję. Quote
Sukóru Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Skąd masz psiaka? Jeśli dobrze rozumie to suczka ma teraz 7 tygodni a od tygodnia przebywa u weta więc wzięliście ją jak miała 6 tygodni, tak? To za wcześnie. Jaka jest diagnoza weta? Nie sądzę aby zmiana diety wywołała obfite krwawienia. Czy suczka była u hodowcy odrobaczana i szczepiona? Ile czasu od zabrania od hodowcy suczka zachorowała? Quote
Recommended Posts