Justa i zwierzaki Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Coraz bardziej sie martwię czy Sara znajdzie dom , bo mimo tak wielu ogłoszeń nikt nie dzwoni , nie pyta :( Zresztą na watek tez już nikt nie zagląda , nie podnosi a może by tu ktoś ją wypatrzył ... Quote
__Lara Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Coraz bardziej sie martwię czy Sara znajdzie dom , bo mimo tak wielu ogłoszeń nikt nie dzwoni , nie pyta :( Zresztą na watek tez już nikt nie zagląda , nie podnosi a może by tu ktoś ją wypatrzył ...[/QUOTE] Podniosę ;) Quote
Justa i zwierzaki Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='Olena84']Rozumiem, że nikt nie dzwonił?[/QUOTE] Nie , nikt nie dzwoni , nie pyta a Sarcia już u mnie siedzi na DT 9 miesięcy a jej wiek to juz rok , oj ciężko będzie jej dom znaleźć :( A jak by ktoś mógł pomóc w jej wyżywieniu , Sara nie toleruje suchych karm , ewentualnie jedną z droższych która karmie alergiczna Laryse , ale i tak mi po niej mi ostatnio wymiotowała . A teraz jest na gotowanym mięsie z ryżem , może ktoś by mógł wspomóc grosikiem na mięsko lub na ryż , bo oprócz Sary mam jeszcze wiele innych zwierząt i jest ciężko ... Quote
Avilia Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Nie , nikt nie dzwoni , nie pyta a Sarcia już u mnie siedzi na DT 9 miesięcy a jej wiek to juz rok , oj ciężko będzie jej dom znaleźć :( A jak by ktoś mógł pomóc w jej wyżywieniu , Sara nie toleruje suchych karm , ewentualnie jedną z droższych która karmie alergiczna Laryse , ale i tak mi po niej mi ostatnio wymiotowała . A teraz jest na gotowanym mięsie z ryżem , może ktoś by mógł wspomóc grosikiem na mięsko lub na ryż , bo oprócz Sary mam jeszcze wiele innych zwierząt i jest ciężko ...[/QUOTE] Justa, a dlaczego się do nas nie zgłaszasz w tej sprawie? Nie wiemy, że nie toleruje suchych karm. Quote
Justa i zwierzaki Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='Avilia']Justa, a dlaczego się do nas nie zgłaszasz w tej sprawie? Nie wiemy, że nie toleruje suchych karm.[/QUOTE] A mało macie zwierząt do żywienia ... Od samego początku był problem z jedzeniem suchej karmy u Sary , na początku wątku też już pisałam ... Ona zdecydowanie lepiej trawi miecho a nawet kości , co dla niektórych psów jest problemem , oj specyficzna ta dama :evil_lol: Teraz właśnie zajada sie kością surowa jak ja gotuje im ( dla całego stada za wyjątkiem chorych , mam na myśli Lare i niektóre koty ) A gotuje im wielki gar kości z mięsem wołowym , udało mi sie taniej kupić a być może będę miała wołowinę jeszcze taniej :lol:, ale Sara tez chętnie zjada kurczaki ( udka i podroby ale gotowane bez skóry bo za tłuste i ma czasami biegunki ) Quote
Justa i zwierzaki Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='__Lara']A jak z jej ogłoszeniami?[/QUOTE] Olena84 równy miesiąc temu za sponsorowała jej pakiet ogłoszeniowy a Ewu też jakiś czas temu a tez i dziewczyny z miau.pl jej robiły ogłoszenia , ma tez plakaty na mieście , myśle nad daniem ogłoszenia do tyskiego ''ECHO'' , ale czy to ma sens ? Quote
__Lara Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Olena84 równy miesiąc temu za sponsorowała jej pakiet ogłoszeniowy a Ewu też jakiś czas temu a tez i dziewczyny z miau.pl jej robiły ogłoszenia , ma tez plakaty na mieście , myśle nad daniem ogłoszenia do tyskiego ''ECHO'' , ale czy to ma sens ?[/QUOTE] Myślę, że ma, tak dotrze się do ludzi nieskomputeryzowanych. Quote
Justa i zwierzaki Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Miałam dziś tel w sprawie Sary , no i spotkałyśmy sie w parku, pani przyjechała ze swym 7 letnim synem , dwoma swymi pieskami i dwiema koleżankami . Spotkanie było dość krótkie bo około 30 minut , Sara sie pani bardzo spodobała , ale gorzej z jej pieskami , York to jeszcze jako tako , choć też sie troszkę bał energii Sary , ale Shitzu to sie jej bardzo bał i kłapał zębami [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_sad.gif[/IMG] i był trzymany na rekach bo Sara jest bardzo żywiołowa . Pani mieszka na Szeregowcach koło Tychów , miała podać adres do wizyty przed adopcyjnej , ale chyba sie rozmyśliła , pewnie ją przeraziła energia Sary , choć tez była zaskoczona posłuszeństwem Sary , bo pozwoliłam sie jej oddalić za psem bardzo daleko , a na moje przywołanie przyszła i to szybko . zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ... Quote
Olena84 Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Hmmm, jeśli psiaki nie bardzo sie polubił to nie wiem:( Quote
Justa i zwierzaki Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='Olena84']Hmmm, jeśli psiaki nie bardzo sie polubił to nie wiem:([/QUOTE] Wiem , ale one były zbyt krótko ze sobą a Sara była niewybiegana ( biegała kilka godzin wcześniej ) i z tego co zrozumiałam maja wiecej pomieszczeń i ogródek , oczywiście sara miała by legowisko w domu , nie na ogródku . A i tak decyzja była by podjęta dopiero po obserwacji jak by psy sie zachowywały w domu gdzie mieszkają , zdarza sie czasami że pies , mam na myśli shitzu że na terenie całkiem obcym tak reagują , ale to by musiał być proces kilku spotkań i pracy nad psami a bez adresu i wizyty przed adop nie ma na to szans ... Quote
Justa i zwierzaki Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Miałam dziś tel w sprawie Sary , no i spotkałyśmy sie w parku, pani przyjechała ze swym 7 letnim synem , dwoma swymi pieskami i dwiema koleżankami . Spotkanie było dość krótkie bo około 30 minut , Sara sie pani bardzo spodobała , ale gorzej z jej pieskami , York to jeszcze jako tako , choć też sie troszkę bał energii Sary , ale Shitzu to sie jej bardzo bał i kłapał zębami [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_sad.gif[/IMG] i był trzymany na rekach bo Sara jest bardzo żywiołowa . Pani mieszka na Szeregowcach koło Tychów , miała podać adres do wizyty przed adopcyjnej , ale chyba sie rozmyśliła , pewnie ją przeraziła energia Sary , choć tez była zaskoczona posłuszeństwem Sary , bo pozwoliłam sie jej oddalić za psem bardzo daleko , a na moje przywołanie przyszła i to szybko . zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ...[/QUOTE] Godzinę temu rozmawiałam z tą panią i jest nadal zainteresowana adopcja Sary , stanęło na tym że jeszcze sie spotkamy , ale juz w nie tak dużym gronie, pani przyjedzie bez koleżanek , bo było duże zamieszanie , i ekscytacja , no i na dłużej a nie na 30 minut , jeszcze nic nie jest przesadzone , dajmy psom szanse , pani zadeklarowała że jest w stanie ja wybiegać po godzinie rano i wieczorem , zobaczymy co z tego wyniknie ... No i mam jej adres, jeśli fundacja chce osobiście przeprowadzić wizytę przed adopcyjna to juz mogę podać dane , a nawet jeśli by Sara jednak sie nie nadawała to może by inny pies miał by am szanse , taki mniej energiczny ? Quote
__Lara Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Oj, super, super, trzymam mocno kciuki!!!! Quote
Justa i zwierzaki Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Sara, teraz Zoja od soboty juz w DS :):):) [img]http://imageshack.us/a/img13/5218/0skp.jpg[/img] [img]http://imageshack.us/a/img856/238/plhe.jpg[/img] [img]http://imageshack.us/a/img826/6152/73er.jpg[/img] [img]http://imageshack.us/a/img534/228/53d6.jpg[/img] [img]http://imageshack.us/a/img17/4299/mpoy.jpg[/img] [img]http://imageshack.us/a/img20/3339/7ifk.jpg[/img] Quote
Justa i zwierzaki Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 (edited) Więcej szczegółów tu [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=156182&start=480[/URL] od str 33 PS. Mam problem z dogo , jak chciałam w ostatnim czasie coś pisać , miałam komunikat czy czce opuścić str , a jka kliknęłam ze nie to i tak mnie wylogowywało :angryy: Edited November 11, 2013 by Justa i zwierzaki literówka Quote
Olena84 Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 To niestety standard, mam tak od tygodnia :( Super, że Sara ma dom! Quote
Justa i zwierzaki Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Olena84']To niestety standard, mam tak od tygodnia :( Super, że Sara ma dom![/QUOTE] A ja myslałam że to cos nie tak z moim kompem :( Takie cos bardzo zniecheca ludzi do działań na dogo :shake: Quote
__Lara Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']A ja myslałam że to cos nie tak z moim kompem :( Takie cos bardzo zniecheca ludzi do działań na dogo :shake:[/QUOTE] Ja też mam takie coś i też myślałam, że to wina mojego kompa, ehh... Justa - bardzo się cieszę, że Sara ma domek!!!!! :D :D :D BARDZO, BARDZO :D Sara jest w ogóle pięknym psem - na tych ostatnich zdjęciach z ds wyszła kapitalnie :) Bądź szczęśliwa psinko! Quote
Justa i zwierzaki Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Kilka dni temu widziałam sie z Sarą a teraz Zoją , jest wpatrzona w swoich dużych jak w obrazek , lepiej trafic nie mogła :):):) Quote
__Lara Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Super :D :D :D zmieńcie tytuł wątku :) Quote
Recommended Posts