Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rakietę widziałam w niedzielę pierwszy raz nie w kojcu, w całej okazałości.
Jest śliczna, zgrabna, ma piękne czarne futerko, jest nieduża. Ma taki diabelski pyszczek - trochę kudłaty, białe ząbki i błyszczące radosne oczka. Nie boi się kontaktu z człowiekiem. PięknA suczka :loveu:

Posted

Jestem po rozmowie z panią Pusi. na spacerku Pusia podobno zachwuje się przyzwoicie. Załatwia się jak należy :) i jest grzeczna dla innych piesków. W domu natomiast pani powiedziała że to diabeł :( myślę że Pusia skacze i domaga się pieszczot. Dlatego nazywała się Rakieta bo była szybka i ruchliwa. Pusia jak się ją ignoruje to przestaje skakać po człowieku i się wycisza. Trzeba tylko udawać że jej się nie zauważa. Więc mam nadzieję że pani Pusi ją okiełzna . Pusia została już w domku sama. Pani wyszła i po powrocie było wszystko dobrze.
Pani ma serce do zwierząt :) ugotowała Pusi obiadek :)

Posted

podstawową zasadą wychowania psa jest ignorowanie zachowań które nam sie nie podobają a nagradzanie tych dobrych. Jesli Pusia zobaczy ze skakaniem i wariowaniem nie zwraca na siebie uwagi to da sobie spokój.u mnie w domu była 2 godziny przed wyjazdem i to działało.

Posted

Hund napisał(a):
bubu jest znakomitym kierowcą :) ja nieco gorszym nawigatorem :) ale dałyśmy radę. Mam nadzieję że Pani pokochała Pusię :)

Na pewno pokochała :loveu:. To może Pusia powinna powoli przenosić się do galerii szczęśliwców ;)

P.S. Czy Wam też tak kiepsko chodzi dogo bo u mnie strasznie wolno się otwiera :shake:

Posted

Dostałam maila od Pani, która zaadoptowała Pusię.
Pusia jest tak energiczna , że po długim spacerze wystarczą jej 2 godziny na regeneracje i już chce iść na kolejny spacerek :lol:
Jeden z kotków się jej boi , są problemy ale mamy nadzieję, że w końcu sie dogadają. trzymamy kciuki.
Pani ma też obawy , że Pusia za mało je i pije. Suchej karmy nie chce jeść ale za to uwielbia surowe mięso, mleko i zupke :razz: