madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka']Chcesz, żebym tez popytała?[/quote] No jak możesz to popytaj.Tylko jak znajdziesz osoby na forum z okolicy to najpierw sprawdx posty bo moze bedzie ktos ,kto akurat juz się zajmował podobnymi adopcjami czy kontrolami bo to nie ma byc oficjalna kontrola tylko spotkanie po to aby tej Pani wytłumaczyc jak postepowac z psem zabranym ze schroniska i jakie moga byc jegozachowania ,a tym samym osoba ta może ja skontrolowac.TaPani ma myslec,że to włansie takie spotkanie. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [quote name='madziara1983']No jak możesz to popytaj.Tylko jak znajdziesz osoby na forum z okolicy to najpierw sprawdx posty bo moze bedzie ktos ,kto akurat juz się zajmował podobnymi adopcjami czy kontrolami bo to nie ma byc oficjalna kontrola tylko spotkanie po to aby tej Pani wytłumaczyc jak postepowac z psem zabranym ze schroniska i jakie moga byc jegozachowania ,a tym samym osoba ta może ja skontrolowac.TaPani ma myslec,że to włansie takie spotkanie.[/quote] Oczywiście, szukamy doświadczonych:lol: Jak kogoś znajdę to dam znać, w końcu to Ty tu dowodzisz..;) Quote
madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka']Oczywiście, szukamy doświadczonych:lol: Jak kogoś znajdę to dam znać, w końcu to Ty tu dowodzisz..;)[/quote] A póxniej wszystko na mnie będzie heheheh:lol: :lol: :lol: Nie no wiadomo,że dobrze by było gdyby zrobił to ktos kto juz to robił, no i żeby nie urazić tej kobiety...ze z góry ją oskarżamy o coś...ehh Idem do pracy teraz.... Quote
Ula_czarnuszka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Przeczytajcie: [URL="http://http//miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4007911.html"]http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4007911.html[/URL] To miało miejsce na Śląsku:angryy: [U]Edit:[/U] link już działa;) Dodatkowo wątki o tym procederze na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54936&highlight=u%C5%BCywane+do+walk[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=55017&highlight=u%C5%BCywane+do+walk[/URL] Quote
madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Nie moge tego linka otworzyć. Co do tajfuna to dostałam maila ,ze chyba do końca tygodnia zostanie wykastrowany. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='madziara1983']Nie moge tego linka otworzyć.[/quote] Edytowałam post. Link juz działa:oops: Dodałam też link do dyskusji na temat psów ze schronisk uzywanych do walk:angryy: [quote name='madziara1983'] Co do tajfuna to dostałam maila ,ze chyba do końca tygodnia zostanie wykastrowany.[/quote] Wspaniale! Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Witam ludki jujz nawet nic nie komentuje, wklejam tylko maila od P.Wiesławy, kobieta jest nie powazna: Witam Pania adopcja w sprawie Tajfunka sie zmieniła , ale wyłacznie dlatego ze ja znalazłam ogłoszenie ze jest tez w schronisku niedaleko Tychow a w Gliwicach zaledwie trzydziesci km odemnie jest to tez pies ma zaledwie dwa lata po szkoleniach kopiowany uszy i ogonek, jest oddany przez własciceli z tego powodu ze maja roczne dziecko zaczeło chodzic spotyka sie z psem po mieszkaniu ma uczulenie na sersc i dlatego jest oddany jest podany tez nr letefonu do własciciela rozmawiałam z nimy bardzo go opłakuja ale powiedzieli ze wazniejsze jest dziecko a zarazem byli by bardzo szczesliwi ze ich piesek był by niedaleko mogi by go nieraz odwiedzic i zobaczyc, jest blisko wiec nawet mam taka propozycje ze przywioza go na prube na dwa tygodnie jesli by sie nie sprawdził to go zabiora, co tez jest troszkie młodszy ale najwazniejsze ze blsko mojego mniejsca zamieszkania a zarazem bardzo mi jest szkoda za nieco juz starszegi Tajfunka, co tez trzeba przyznac ze to odległosc jest spora i transport wrazie by zajstnialy jakies problemy jest daleko, bardzo Pani dziekuje ze Pani tyle dlamnie zrobiła ale jak pisze znalazłam ogłoszenie jest pies niedaleko mnie , bardzo Pana przepraszam ze tak sie sprawa potoczyła , bardzo prosze o przekazanie tej sprawy w schronisku gdzie jest Tajfunek , nie ulega to zadnej watpliwosci i tak biore psa ze schroniska tylko ze blizej mojego miasta,chyba ze by taka sprawa zajstniała ze ten ktory mam go zabrac był by agresywny czy cos w tym to wteczas zwroce sie dopiero oczywiscie jesli jeszcze bedzie byc moze zostanie za adoptowany, bede tez bardzo Pani wdzieczna jesli Pani napisze od czasu do czasu na temat Tajfunka czy dalej jest czy jest zdrowy czy moze ktos go zabrał , bardzo mi szkoda zarazem Tajfunka ze cała sprawa tak sie potoczyła, jeszcze raz bardzo przepraszam , czekam na Pani odpowiedz na ten tema , pozdrawiam Wieslawa. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Bez komentarza.:shake: Tak więc szukamy innego domu. Odwołam w takim razie prośbę do wizytę przedadopcyjną...:cool1: Ale mam nadzieję, że kastracja jednak będzie? Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Nie wiem co będzie z ta astracja. ja napisłam maila do kierownika jaka jest sytuacja bo jak widze P. W. sie nie pali żeby choc zadzwonic. Najbardziej,mi się podoba jak napisała ,ze weźmie sobie tamtego napróbe a jak sie nie sprawdzi to wtedy Tajfuna .Niezła jest , jakaś parodia.Ale dobzre ,ze teraz niż póxniej by do schronu miał trafic bo sika podnosząc lewą noge ,a nie prawa. ehhh szlak człowieka może trafić, wczoraj mielismy taka sama historie z amstaffka, ale w tym wypadku prawdopodobnie rezygnacja była po dowiedzeniu się ,ze sucz po sterylce... Quote
Ula_czarnuszka Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Jasne, że lepiej teraz... Oszczędziło to psu stresu.:angryy: [SIZE=2]A ludziom -bezsensownie wydanej kasy na transport. Poprosze o banerek z Tajfunem i może o Allegro? W przypadku Allegro kontakt do Ciebie? [/SIZE] Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka']Jasne, że lepiej teraz... Oszczędziło to psu stresu.:angryy: [SIZE=2]A ludziom -bezsensownie wydanej kasy na transport.[/SIZE] [SIZE=2]Poprosze o banerek z Tajfunem i może o Allegro? [/SIZE] [SIZE=2]W przypadku Allegro kontakt do Ciebie?[/SIZE] [/quote] Co do banerka to ja nie wiem jak się robi takie rzeczy he trzeba kogoś poprosic...A co do allegro to Ty chcesz wystawic tajfuna na allegro??Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam?? Jak by co to możesz podac kontakt i do mnie i do schronu ale jakoś nie mam przekonania bo jesli chodzi o adopcje przez allegro to wtedy koniecznosc kastracji mamy, a teraz nie wiem czy kierownik go będzie kastrował.Nie wiem wstrzymajmy sie może z tym allegro. Wiecie to rasowy i ładny pies.Stresuje mnie to jakoś. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 OK. zostwiamy allegro.:razz: Poproszę kogoś zdolnego o banerek:p Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 własnie maila dostałam, to mój mail do niej z wczoraj i jej do mnie:Choc ja juz wczoraj napisałam kierownikowi ,że jest taka sprawa ale napisałam jej ,żeby powiadomiła tez osobiście w końcu dlaczego ma miec raczki umyte ,jest tez odpowiedzialna za to całe zamieszanie. Tzreba ludzi uswiadamiac. madziara1983 napisał(a): > Witam.Mam do pani proĹbe prosze Ĺźeby pani osobiĹcie przekazaĹa > wiadomosc do schroniska ja wczoraj dopiero co napisaĹam kierownikowi Ĺźe > Pani siÄ zgadza na 100% i ,Ĺź e mozna juĹź go kastrowaÄ. WiÄc prosze o > wykonanie telefonu z Pani strony jesli jest to mozliwe. > > Witam Pania przed chwila zadzwoniłam to o godzinie 9.40 i przekazała cała sprawe z sprawie psa Tajfunka , jeszcze raz bardzo dziekuje , pozdrawiam .Wieslawa. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Taaa, gładko to p.Wiesi poszło..:mad: Madziara, wytnij tą prośbę o transport do Tychów z podpisu... P. Wiesi go chyba nie oddamy, nawet jakby zmieniła zdanie?:shake: Quote
aisaK Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 O jej, ale babsko! Co za typy są...:( Wybacz, Madzia, bo to ja dałam ci namiary na te babinę... Szukamy wiec dlaje, tym razem musimy bacznie patrzec kto pisze.... Wiecie co? zaczynam miec dosc takich ludzi....albo muszę sie przywyczaić :( Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 No akurat z a nim napisałaś to usuwałampodpis he. Kurcze nie mam narazie zadnego pomysłu ,a jeszce tyle psów czeka na pomoc.Musze po zakładac nowe tematy bo u nas jest przepelnienie wilków w schronie normlanie tragedia same wielki psy.ehh Quote
karusiap Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 "nie ulega watpliwosci ze i tak biore psa ze schroniska":angryy::angryy::angryy:pewnie nie kastrowanego i takiego ktorego mozna zwrocic po 2 tygodniach!!!!!!to sa jaja po prostu!!!ta kobieta nie powinna dostac zadnego psa....jak tak mozna??:angryy::angryy::angryy: Quote
daga_27 Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 toz to sa istne jaja :-( dziewczyny, psa i tak trzeba ciachac i tak. z psem to nie ma na co czekac. i oglaszac wszedzie gdzie sie da, na allegro rowniez. ja mam u siebie na tymczasie takiego samego amanta i nie wyobrazam sobie, by mial przekroczyc prog nowego domu z jajonami. w przypadku psa, to jest chwila kiedy moze byc urzyty do rozmnozenia. a o kobiecie zapomniec jak najszybciej trzeba i skupic sie na szukoniu nowego domu. Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 [quote name='aisaK']O jej, ale babsko! Co za typy są...:( Wybacz, Madzia, bo to ja dałam ci namiary na te babinę... Szukamy wiec dlaje, tym razem musimy bacznie patrzec kto pisze.... Wiecie co? zaczynam miec dosc takich ludzi....albo muszę sie przywyczaić :([/quote] Ano ,zdaza się nie możemy przewidziec tego...o czyminni mysla...Ehh babka poszła na niezła łatwizne poprostu tylko nie wiem jaka to dla niej różnica skoro i tak niby gdzies tam wyjeźdza to wczesniej jak 15 psa nie chce...wiec sory ale pewnie już sie zmartwiła ,ze jak pies nie bedzie jej odpowiadał ,a podpisze umowe to jak go potem oddac tam spowrotem albo co innego zrobic.zrestza sama nie wiem ale co moge myslec po tym mailu. I akurat się zbiegło,że dzien po decyzji o kastracji.Nic szukamy dalej. Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 [quote name='daga_27']toz to sa istne jaja :-( dziewczyny, psa i tak trzeba ciachac i tak. z psem to nie ma na co czekac. i oglaszac wszedzie gdzie sie da, na allegro rowniez. ja mam u siebie na tymczasie takiego samego amanta i nie wyobrazam sobie, by mial przekroczyc prog nowego domu z jajonami. w przypadku psa, to jest chwila kiedy moze byc urzyty do rozmnozenia. a o kobiecie zapomniec jak najszybciej trzeba i skupic sie na szukoniu nowego domu.[/quote] OOO jaki post motywujący~!!! Heh :evil_lol: zaraz napisze do kierownika maila, żeby tam juz go kastrowali tylko kurde on juz pewnie jakwidzi maila odemnie to pewnie zastanawia się czy go otwierać:evil_lol: Quote
daga_27 Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 napisz w tytule "prosze sie nie bac i otwierac":evil_lol: a ten Wasz Tajfun to mi jakos wczesniej umknal normalnie. i co jeszcze dorzuce, to z wlasnego doswiadczenia wiem, ze pies, ktory ma tymczas, to podwaja swoje szanse na adopcje. ale w tym przypadku to chyba nie ma szans, co. bo niemamy juz DT dla dobka. chyba, ze ktos sie skusi na takie cudo na tymczasie??:cool3: Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 No Tymczas to mi się również marzy dla niego!! Dlatego zmienilam tytuł dziś. Zaraz pisze otej kastracji do kierownika. Quote
madziara1983 Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Dobra mail poszedł. Dobrze ,że dziewczyny z niemieckiej fundacji za deklarowały się ,że opłaca ta kastracje to chociaz jedna kwestia odpada finansowa. Quote
Recommended Posts