Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O psie wiem od koleżanki, więc zacytuję co mi napisała na jego temat :placz::placz:
"Doberman ma 1,5 roku, ze względu na rasę jest już dość duży. Strasznie chudy, wygląda tak, jakby na szkielet zarzucono tylko skórę. Jest ślepy. Nie wiem, czy tak całkowicie w 100%, ale na pewno w dużym stopniu nie widzi. Idzie, uderzy się w ścianę, potrzepie głową i dopiero wtedy idzie gdzie indziej ( poczuł przeszkodę )
Właściciel jest "niezbyt" normalny- kopie go tak, że pies obija się o ściany (:angryy::angryy::angryy:) Chce się go pozbyć, więc nie powinien się stawiać, jak będą go zabierać.
Z tego co wiem, pies jest miły i spokojny ( pewnie by się odpłacił swojemu panu za te czyny, ale biedaczek nie ma siły :-()
Jakbyś znała kogoś, kto mógłby go przygarnąć, to daj znać.."
Piesek jest "gdzieś" w Opolu. O tym wszystkim dowiedziałyśmy się od brata tej właśnie koleżanki, który się dowiedział o tym, co robi ten "człowiek". Nie wiemy do końca co robić, myślimy nad dzwonieniem do TOZu, ale nie wiem, czy to coś da.. :shake: I jeszcze jedno najgorsze.. pies podobno był.. faszerowany narkotykami!!! :placz::placz:
Trzeba coś z tym zrobić, ja mieszkam 30 km od Opola i w najbliższym czasie mamy zamiar interweniować w tej sprawie w miarę możliwości.
Wolę, by ta psinka trafiła do schronu, niżeli była dalej u tego .. ech, nie wiem nawet jak go nazwać :-(
Proszę o pomoc!!

Posted

Też mieszkam około 30 km od Opola, nie ma samochodu i nie mam możliwości zabrania psa do siebie :shake:
Może poszukać dziewczyn na mapie Dogo, które udzielają się w schronisku w Opolu i zapytać ich???

Posted

Przepraszam, że nie pisałam, ale byłam w szkole jeszcze.
Rozmawiałam z koleżanką, dam jej adres dogomani i wtedy wszystkie informacje będą na bieżąco. Jak narazie wiem, że miała dzisiaj dzwonić do brata, albo bezpośrednio do TOZu. Najlepszy byłby tymczas gdzieś w Opolskim, bo niestety u nas z transportem krucho :-(
Wiem, że takiemu biedakowi to lepiej wszędzie niż u tego .. kogoś ( bo człowiekiem go nie nazwę ), ale szkoda, by taki młody pies siedział w schronie! Zwłaszcza, że jest ślepy .. :-( Niestety i ja i kumpela mamy psy i mieszkamy w blokach, więc nie możemy wziąć dobka do siebie..
Jak tylko będę wiedziała coś więcej, to dam znać. Narazie pilnie chociażby Dom Tymczasowy!!!

Posted

Mam nadzieję. Najgorsze, że w domu jest jeszcze jego żona i małe dziecko. I ona na to nie reaguje :shake::shake: ja nie wiem co to za ludzie.. :-(
Sprawę znam i tak tylko pobieżnie, bo to koleżanki brata kolegi brat :crazyeye: ale jak usłyszałam, to stwierdziłam że COŚ zrobić trzeba. Nie wiem gdzie mieszka ani nic. Koleżanka wie i ma dzisiaj interweniować.

Posted

Słuchajcie: odebrać trzeba delikatnie,ale jak juz pies będzie bezpieczny to wtedy akcję zrobić, nastraszyć dziada!!! Nawet telefonicznie, bo może się boicie! Policją, TOZem, prokuratorem nastraszyć, albo nawet i podac o znęcanie się...
Teraz pies-jutro dziecko, a że żona nie reaguje, taka sama k....
Nic więcej nie powiem, ale ja bym mu petarde w doopę wsadziła i wtedy miałby odlot, idiota-psa-narkotykami!!!

Posted

Koleżanka napisała smsa, że jak dostała adres tego kolesia, to dzwoniła do TOZu, ale niestety nikt nie odbierał :( Jutro mamy mniej lekcji, bo w końcu pierwszy dzień wiosny, to zaraz po szkole zadzwoni.. zobaczymy.
A z tym straszeniem bardzo dobry pomysł, ale zostawimy to raczej jej bratu, albo bratu tego .. debila.
Chociaż wątpię, czy to "coś" cokolwiek zrozumie:shake::shake:

Posted

Dziewczyny co z psem??????
Założono wątek bo psu dzieje sie krzywda...i co - nagle sie mu polepszyło że nic nie piszecie???

Cichociemna napisz coś? Miałyście dzwonić do TOZu..i co?

Posted

Cześć dziewczyny..
Nie pisałam, bo nie miałam żadnych informacji o dobermanku.. Nic nie było wiadomo. Jednak koleżanka dzwoniła do TOZu bodajże w.. piątek. Wiem, że na dniach. Jednak nikt nie odbierał. Zadzwoniła jeszcze gdzieś i Pani która odebrała, powiedziała, że tam można dzwonić tylko w czwartki i o określonej godzinie. Dzisiaj jeszcze koleżanka miała dzwonić. Nie mam z nią niestety stałego kontaktu, dlatego informacje są takie.. rzadkie. Osobiście nie zajmuję się tą sprawą, jestem jakoby "pośredniczką".. Jak na razie chyba sytuacja się poprawiła - brat Oli rozmawiał z tym kolesiem i najprawdopodobniej trochę go postraszył. Jutro z nią porozmawiam, to jak się czegoś dowiem, to napiszę.