Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Moja sunia Łajka ma już 6 lat ale postanowiłam ją wysterylizować zgodnie z sugestią lekarza ze względu na ciąże urojone. Wyczytałam, że znieczulenie w tym wieku może być niebezpieczne i najlepiej jest korzystać ze znieczulenia wziewnego.

W internecie znalazłam lecznicę Kalinowa http://kalinowa.pl/, gdzie oferują właśnie takie znieczulenie sewofluranem. Słyszałam całkiem dobre opinie na ich temat, ale im więcej opinii tym lepsze wnioski będę mogła wyciągnąć. Czy ktoś może miał do czynienia albo leczy swoje zwierzaki w tej lecznicy? Albo słyszeliście może gdzie jeszcze w Łodzi oferują wziewkę?

Pozdrawiam, Novum.

Posted

[quote name='Novum']Witam serdecznie.

Moja sunia Łajka ma już 6 lat ale postanowiłam ją wysterylizować zgodnie z sugestią lekarza ze względu na ciąże urojone. Wyczytałam, że znieczulenie w tym wieku może być niebezpieczne i najlepiej jest korzystać ze znieczulenia wziewnego.

W internecie znalazłam lecznicę Kalinowa http://kalinowa.pl/, gdzie oferują właśnie takie znieczulenie sewofluranem. Słyszałam całkiem dobre opinie na ich temat, ale im więcej opinii tym lepsze wnioski będę mogła wyciągnąć. Czy ktoś może miał do czynienia albo leczy swoje zwierzaki w tej lecznicy? Albo słyszeliście może gdzie jeszcze w Łodzi oferują wziewkę?

Pozdrawiam, Novum.
Uwazam ,ze narkoza wziewna jest bardzo wskazana dla psow ,seniorow ,psow ktore maja objawy chorobowe ze strony serca,psow slabych schorowanych ,psow typu np.buldog,czy mops itd
Moje pieski po 10 latach zycia nawet kiedy maja czyszczone zabki dostaja wziewna narkoze.
Pozostale otrzymuja narkoze na bazie morfiny bardzo slaba (kastracje)

Posted

xxxx52 napisał(a):
Uwazam ,ze narkoza wziewna jest bardzo wskazana dla psow ,seniorow ,psow ktore maja objawy chorobowe ze strony serca,psow slabych schorowanych ,psow typu np.buldog,czy mops itd
Moje pieski po 10 latach zycia nawet kiedy maja czyszczone zabki dostaja wziewna narkoze.
Pozostale otrzymuja narkoze na bazie morfiny bardzo slaba (kastracje)

Dzięki za odpowiedź.
Dlatego właśnie chciałabym, żeby to było bezpieczne, bo suńcia ma swoje latka. I właśnie u mnie w mieście Kalinowa ma wziewkę, chciałabym wiedzieć czy ktoś korzystał z ich usług i jak ocenia jakość. Zdrowie mojego psiaka najważniejsze :-)

Posted

Ale właśnie pytanie gdzie mogliby zważyć i zbadać moją sunię? Dzięki za link do tej lecznicy ze Zgierza. Czy ktoś może ma jakieś informacje na temat Kalinowej? Chciałabym oprócz linków właśnie usłyszeć opinię kogoś, kto z doświadczenia miał przyjemność i może opowiedzieć coś z autopsji.

Posted

Jeszcze raz polecam Zgierz , mozna zadzwonic i poprosic o rozmowe z lekarzem wszystko dokładnie wytumaczą :) Ja jeżdżę do dr. J. Szulca z serduszkiem mojego Benjamnika więc na pewno będzie ok jezeli sie zdecydujesz na tą klinke :)

Posted

Novum, jeśli szukasz w Łodzi, to fajni specjaliści są w lecznicy Na Stokach na Janosika, w Sowie na Peitrusińskiego. Oba mją dobre warunki do operacji, Na Stokach była operowana moja wtedy trzynastoletnia suka - miała duży guz na boku, była pół roku po udarze, więc weterynarz bardzo dobrze dobrał jej znieczulenie. Myślę, ze warto się do nich udać, bo mają doświadczenie w takich kwestiach. Sowa ma dobry szpitalik, niezłych lekarzy, ale zdarzało mi się spotkać z negatywnymi opiniami, chociaż ja tam jeździłam z pięcioma psami i trzema szczurami w ciągu ostatnich lat i wszystko zawsze było ok.
Jest też Sfora, to jest gdzieś w centrum (zapomniałam nazwę ulicy). Pani doktor jest fantastyczna, ale warunki znacznie biedniejsze, niż w dwóch poprzednich lecznicach.
Kalinowej nie znam, nigdy o niej nie słyszałam, więc się nie wypowiadam.

• 2 years later...