puma08 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Witam serdecznie wszystkich Rottweileromaniaków :multi: Fajnie byłoby stworzyć swój własny wątek. Udzielać rad wychowawczych i nie tylko. Zapraszam wszystkich chętnych :) Od soboty po południu jest z nami mały lejek. Jakim cudem? Wnukowie mojej babci wpadli na niesamowity pomysł... ponieważ czuła się samotna - sprawili jej Rottweilera. No co prawda nie trafiony troszku prezent, ale cuż.. wiele mówić nie będę. Oczywiście szczenior chyba z jakiejś pseudo albo po znajomości. Z tego co dokładnie wiem to wczoraj skonczył 8 tyg. Jakim cudem go przygarnęłam? bo mamy niestety z moim dobre serce i przygarniamy wszystko co potrzebujące, a się rusza. Takim też cudem trafiła do nas kotka w dzień porodu z 4 kociakami :crazyeye:... nadal jest, a kotki mają po 4 tyg. Jesteśmy na etapie rezerwacji nowych domów :) Na szczęście... Maluszek ma na imię Hugo. Ma głowę większą od całego tułowia i jak się śmiejemy - kwadratowy brzuchol. Jest nieziemsko rozpieszczany, śpi z nami w łóżku, ale nie zapominamy o konsekwencjach, a także idealnym podejściu do szczeniaka tej rasy. Dlaczego ja go przygarnęłam? Jakoś nie było chętnych na psa "zabójcę", a babusia płakała mi w ramię:shake:. Podjeliśmy się wychowania we dwoje. Co narazie mogę powiedzieć.. piesek idealny. Bardzo żywy, śpiący, dużo jedzący.... tak,tak - kocha jeść. Za mną 3 książki, porady hodowczyni Veckarott, artykuły internetowe itd. Nie jestem zdania, że to pies zabójca.. amstaff, pitbull czy inne zabijaki* stereotypowe mnie nie ruszają. Bardzo miłe psiaki. Wystarczy tylko dużo miłości i konsekwentne wychowanie. Hugo jest na etapie nauki co to obroża i szelki.. ze smyczą i spacerami w teren czekamy. Wybieramy się też do psiego przedszkola w wieku 3,5 miesiąca. Aktualnie jest zabierany wszędzie, bo serce mi pęka jak mam go samego w dużym domu zostawić. Mieszkamy na wsi, mamy 2h działki i mały zwierzyniec łącznie z kaszkami, gołąbkami i kurami. Jak to powiedziała Pani hodowczyni; mały ma ciekawy charakter. Nie boi się niczego, ani nikogo. Żadnych strzałów, klaśnięć i już kolejnego dnia zaczął szczekać. Wystarczy tylko, że ktoś zapuka...... lub przyjdzie sms... lub widzi, że jedzonka się robi:evil_lol:... Jest dominatorem, ale ja lekko to tłamszę w nim, nadal utrzymywując stosunki partnerskie. Jestem nad nim Alfą i przyjacielem. Gdy gryzie lekko po rękach - zabieram je i powtarzam ''nie''. Stosuję tą samą komendę - zawsze. Mamy ciągły kontakt z dziećmi, ponieważ mam w rodzinie dzieci x3 i częste odwiedziny ( 6 mcy, 3 lata i 6 lat). Za chwilkę z maluszkiem lecimy na dworek, na kupkę i siku ;) W nocy grzecznie śpi i dzięki temu rano nie mam maseczki odżywczej na stopach. Troszku się rozpisałam.. napewno jutro podzielę się z wami zdjęciami ;) Czekam teraz na jakiś choć maleńki odzew z Waszej strony. Pozdrawiam serdecznie! Quote
Delph Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Zapiszę i będę sobie zaglądać, niedawno też miałam pomysł na szczyla rottka, na szczęście na razie mi przeszedł :diabloti: Quote
puma08 Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 [quote name='Delph']Zapiszę i będę sobie zaglądać, niedawno też miałam pomysł na szczyla rottka, na szczęście na razie mi przeszedł :diabloti:[/QUOTE] To i ja zapisuję Cię w pamięci ;) wiesz... do mnie malec trafił niespodziewanie, bez przygotowania, ale strasznie się cieszę, że jest :) napewno to nie pies dla każdego. Mimo wszystko przyniósł tyle radości do domu, że nawet nie masz pojęcia... aktualnie obgryza kurzą (wapniową?) łapkę i ma uśmiech od ucha do ucha. Włożę w niego wiele wysiłku, aby był choć trochę - *idealnym* :evil_lol: psim przyjacielem. Quote
Besti Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 To się łączymy rottomaniaki razem z moją Besti!:) Quote
Oscar Patric Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 witamy się:) Ja choć nie mam Rottka,chętnie się z Wami łączę,bardzo lubię tę rasę:) pozdrawiam z Księciuniem:) Quote
puma08 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Cześć ;) Nasz maluch rośnie jak na drożdżach ;) a jak tam Wasze olbrzymy? [url]http://tinypic.com/view.php?pic=19tlzo&s=6[/url] Quote
Besti Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Ojeju:loveu: Moja jak była malutka też miała łapki jak niedźwiadek:loveu: Załóż mu galerie i rób duuuuuużo zdjęć bo maluszki szybki rosną:) Quote
puma08 Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 (edited) Dziękuję ;) zapewne założę jak tylko odnajdę mój zaginiony w tajemniczych okolicznościach (?):roll: aparat. Maleństwo rośnie... 3 tyg temu zmieściłyby mi się takie 3 na kolanach, a dziś.. - dosyć, że nie mogę go poradzić to nie mam co marzyć nawet, aby położył mi się *cały* na kolanach. Lecę teraz zrobić jedzonko, bo ryż ugotowany. Czekam na Wasze historie, rady i wskazówki. Pozdrawiam rottweileromamy :loveu: Właśnie malec nauczył się chodzić na smyczy:) zajęło mu to 1,5 minuty - jest bardzo bystry. Mam mały problem... Zbiera każdą kupkę z podwórka po kaczkach i kurach, nie wiem za bardzo co z tym zrobić, tzn. czy coś da radę. Kupiłam mu jogurt naturalny niesłodzony i dostał jedzonko z 1 łyżką, a jutro o ile znajdę to zakupię żwacz wołowy. Bo troszku już nie mam na to siły. Był odrobaczany... jeść dostaję poprawnie i bogato. Edited November 13, 2012 by puma08 Quote
Oscar Patric Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 hej sliczny maluszek:loveu: Mam taki artykul,gdzie pisza ze jak dieta pas jest albo za uboga albo za bardzo urozmaicona:-o to piesek moze wlasnie zjadac zwierzece odchody,Oscarka musialam oduczyc,jest to wiadomo nie zdrowe. Gratulacje postepow w nauce:multi: buziaczki slemy:p Quote
Oscar Patric Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 witamy się:) co tam u Was słychać? pozdrawiamy cieplutko:) Quote
Besti Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Wielbicieli rottków zapraszam na wątek zabiedzonej suni Blanki którą udało się uratować kilka dni temu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240911-BLANKA-rottka-rozpoczyna-nowe-%C5%BCycie-Potrzebne-wsparcie-na-leczenie[/url]! Quote
Recommended Posts