Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam pewien problem, zauważyłam u mojej 4 miesięcznej suni opuchnięty pysk. Poza tym wokół oczu, szczególnie prawego pojawiła się różowa otoczka, oko sprawia wrażenie również lekko opuchniętego. Sunia drapie się po pysku, jest apatyczna i cały czas "wącha", tak jakby miała coś w nosie i chciała się tego pozbyć. Co jej może być?

Edit:
Do tego dochodzi jeszcze machanie głową, jakby chciała coś strzepnąć. Wiem, z opisem u mnie bieda, ale jestem trochę zdenerwowana, a z wetem też krucho...

Edited by Rinn
Posted

Mogło ją coś ugryźć, lub coś ma w nosie, co ją podrażnia lub to problem alergiczny. Jedyne co możesz zrobić, by pomóc psu, to szybko udać się do weta.

Posted

Albo alergia albo ugryzienie, ale wet konieczny. Jeżeli opuchlizna będzie coraz większa to może też spuchnąć gardło,a co wtedy będzie to lepiej nie pisać. Pisałaś to po południu, a jak jest teraz?

Posted

podobną sytuację miałam tydzień temu jaki obłąkany zimnem owad urżnął moją psicę w okolicach oka, najpierw obrzęk wokół oka później zeszło na cały pychol :(, pojechałyśmy do weta - 2 zastrzyki - koszt 50 zł - pies jak nowy.