zerduszko Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Wczoraj miał być ktoś, dziś też... obejrzeć maluchy i nic. Jestem specjalistka od odstraszania domków :evil_lol: Quote
zerduszko Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Uzupełniłam rozliczenie :crazyeye: Kto da grosza na sterylki? :eviltong: I grubasy :mad: [IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty023.jpg[/IMG] [IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty051.jpg[/IMG] [IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty062.jpg[/IMG] Tyle fot wyszło, zero światła :placz: Quote
wilczy zew Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 :loveu: :loveu: [url]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty062.jpg[/url] Quote
malawaszka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 rany one takie jak mój Dzikusek - kloniki cudowne :loveu: oby charaktery miały lepsze bo Dzikus to chodzący żołądek :shake: Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='malawaszka']rany one takie jak mój Dzikusek - kloniki cudowne :loveu: oby charaktery miały lepsze bo Dzikus to chodzący żołądek :shake:[/QUOTE] No to się przyrodziły :D Ale dzięki temu udało mi się je oswoić :multi: Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Cudne kloniki.:loveu:Widzę,że też rosną na długość a nie w szerz jak moja Tośka. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Właśnie wczoraj rozważałyśmy kocia wagi i moja są strasznie chude - ile Twoje ma? Moja przy skończonych 5 miesiącach ważą dziewuszki 1,7 kg, a chłopak 2 :shake: Jadźka jest zazdrosna :lol: Przychodzi na kolana do nas i stara sie zająć całą powierzchnię i jest bardzo oburzona, jak maluchy i tak się wpychają ;) Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='zerduszko']Właśnie wczoraj rozważałyśmy kocia wagi i moja są strasznie chude - ile Twoje ma? Moja przy skończonych 5 miesiącach ważą dziewuszki 1,7 kg, a chłopak 2 :shake: Jadźka jest zazdrosna :lol: Przychodzi na kolana do nas i stara sie zająć całą powierzchnię i jest bardzo oburzona, jak maluchy i tak się wpychają ;)[/QUOTE] Tosia w poniedziałek skończy 5 miesięcy i waży 1,85 kg. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 No to widzę, że też masz anorektyczkę :lol: A je dużo czy wybrzydza? Moja jak do mnie przyjechały, to jadły jedną saszetkę na 4! Jak były 3, zostawiały. No ale to efekt karmienia raz na 3 dni jak były malutkie :( Jeszcze te robale :shake: Quote
WATACHA Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 lepiej chude niż za grube ;) Zerduszko, a kiedy robisz to co miałaś robic w sobotę, czyli dziś ;)? Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Tośka bardzo chorowała i wtedy chudła,więc ma jakiś miesiąc do tyłu.Teraz też nie je dużo.Najchętniej by jadła z mojego talerza oraz gotowane mięsko.Saszetek to może 1,5 do 2 dziennie. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Znów mamy srakulca :placz: Dwa dni spokoju były. Załamka. [quote name='WATACHA']Zerduszko, a kiedy robisz to co miałaś robic w sobotę, czyli dziś ;)?[/QUOTE] Bazar jutro, dziś rzeczy przywiozłam. Ciuchów nowych niet, jakieś psie akcesoria i ten hamak na kaloryfer co ja mam dla kotów. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='Margi']Przy dużym zarobaczeniu tak może być.[/QUOTE] Ale jeszcze? One najpierw było odrobaczane 2 razy, po miesiącu znów dwa i teraz 4 dni pod rząd aniprazolem. Kał dwa razy badany i nic! To juz powinno być wszystko wybite. Jeszcze te kokcydia siedzą mi w głowie, ale czemu po standardowych tabletach się poprawia? Wilczy - jest kolczatka :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='zerduszko']Wilczy - jest kolczatka :evil_lol:[/QUOTE] Mordziasta mi w wianie wniosła :eviltong: Quote
malawaszka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 na chwilę się poprawia... ja bym dała baycox bo za długo to trwa Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='zerduszko']Ale jeszcze? One najpierw było odrobaczane 2 razy, po miesiącu znów dwa i teraz 4 dni pod rząd aniprazolem. Kał dwa razy badany i nic! To juz powinno być wszystko wybite. Jeszcze te kokcydia siedzą mi w głowie, ale czemu po standardowych tabletach się poprawia? Wilczy - jest kolczatka :evil_lol:[/QUOTE] Przecież ciągle nowe się rozwijają.Tosię odrobaczałam 4 razy a dwa razy takim środkiem co to wszystko wybija i nie wolno go podawać przy pierwszym odrobaczeniu,bo kot może tego nie przeżyć (przez wydzielające się toksyny )Gdzieś już pisałam jak się nazywa. Kacper był odrobaczany 10dniowym środkiem. Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Kotka dostała Vetminth,Fenbendazol i 2x Milbemax. U nas też były krótkie poprawy. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='malawaszka']na chwilę się poprawia... ja bym dała baycox bo za długo to trwa[/QUOTE] Ale czemu się poprawia? [quote name='Margi']Przecież ciągle nowe się rozwijają.Tosię odrobaczałam 4 razy a dwa razy takim środkiem co to wszystko wybija i nie wolno go podawać przy pierwszym odrobaczeniu,bo kot może tego nie przeżyć (przez wydzielające się toksyny )Gdzieś już pisałam jak się nazywa.[/QUOTE] Ale jak podasz po 2 tygodniach drugi raz, to wybija znaim one jajek naskładają i nie powinno być. A my już trzecie raz odrobaczamy, trzecia seria :( I to wszystkie łącznie z Lizką. Quote
zerduszko Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='wilczy zew']może poprawia się jak są małe...[/QUOTE] Ale teraz to powinny same jajca zostać... 4 dni tłukłyśmy. Quote
Margi Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='zerduszko']Ale czemu się poprawia? Ale jak podasz po 2 tygodniach drugi raz, to wybija znaim one jajek naskładają i nie powinno być. A my już trzecie raz odrobaczamy, trzecia seria :( I to wszystkie łącznie z Lizką.[/QUOTE] Teoretycznie tak powinno być a praktycznie często nie jest.:shake: Ten ostatni środek wybija też lamblie i inne cholery. Quote
Recommended Posts