Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uzupełniłam rozliczenie :crazyeye: Kto da grosza na sterylki? :eviltong:

I grubasy :mad:

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty023.jpg[/IMG]

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty051.jpg[/IMG]

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Ostojaki2/Koty062.jpg[/IMG]

Tyle fot wyszło, zero światła :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']rany one takie jak mój Dzikusek - kloniki cudowne :loveu: oby charaktery miały lepsze bo Dzikus to chodzący żołądek :shake:[/QUOTE]
No to się przyrodziły :D Ale dzięki temu udało mi się je oswoić :multi:

Posted

Właśnie wczoraj rozważałyśmy kocia wagi i moja są strasznie chude - ile Twoje ma?

Moja przy skończonych 5 miesiącach ważą dziewuszki 1,7 kg, a chłopak 2 :shake:

Jadźka jest zazdrosna :lol: Przychodzi na kolana do nas i stara sie zająć całą powierzchnię i jest bardzo oburzona, jak maluchy i tak się wpychają ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Właśnie wczoraj rozważałyśmy kocia wagi i moja są strasznie chude - ile Twoje ma?

Moja przy skończonych 5 miesiącach ważą dziewuszki 1,7 kg, a chłopak 2 :shake:

Jadźka jest zazdrosna :lol: Przychodzi na kolana do nas i stara sie zająć całą powierzchnię i jest bardzo oburzona, jak maluchy i tak się wpychają ;)[/QUOTE]

Tosia w poniedziałek skończy 5 miesięcy i waży 1,85 kg.

Posted

No to widzę, że też masz anorektyczkę :lol: A je dużo czy wybrzydza?

Moja jak do mnie przyjechały, to jadły jedną saszetkę na 4! Jak były 3, zostawiały. No ale to efekt karmienia raz na 3 dni jak były malutkie :( Jeszcze te robale :shake:

Posted

Tośka bardzo chorowała i wtedy chudła,więc ma jakiś miesiąc do tyłu.Teraz też nie je dużo.Najchętniej by jadła z mojego talerza oraz gotowane mięsko.Saszetek to może 1,5 do 2 dziennie.

Posted

Znów mamy srakulca :placz: Dwa dni spokoju były. Załamka.

[quote name='WATACHA']Zerduszko, a kiedy robisz to co miałaś robic w sobotę, czyli dziś ;)?[/QUOTE]
Bazar jutro, dziś rzeczy przywiozłam. Ciuchów nowych niet, jakieś psie akcesoria i ten hamak na kaloryfer co ja mam dla kotów.

Posted

[quote name='Margi']Przy dużym zarobaczeniu tak może być.[/QUOTE]

Ale jeszcze? One najpierw było odrobaczane 2 razy, po miesiącu znów dwa i teraz 4 dni pod rząd aniprazolem. Kał dwa razy badany i nic! To juz powinno być wszystko wybite. Jeszcze te kokcydia siedzą mi w głowie, ale czemu po standardowych tabletach się poprawia?

Wilczy - jest kolczatka :evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Ale jeszcze? One najpierw było odrobaczane 2 razy, po miesiącu znów dwa i teraz 4 dni pod rząd aniprazolem. Kał dwa razy badany i nic! To juz powinno być wszystko wybite. Jeszcze te kokcydia siedzą mi w głowie, ale czemu po standardowych tabletach się poprawia?

Wilczy - jest kolczatka :evil_lol:[/QUOTE]

Przecież ciągle nowe się rozwijają.Tosię odrobaczałam 4 razy a dwa razy takim środkiem co to wszystko wybija i nie wolno go podawać przy pierwszym odrobaczeniu,bo kot może tego nie przeżyć (przez wydzielające się toksyny )Gdzieś już pisałam jak się nazywa.

Kacper był odrobaczany 10dniowym środkiem.

Posted

[quote name='malawaszka']na chwilę się poprawia... ja bym dała baycox bo za długo to trwa[/QUOTE]
Ale czemu się poprawia?

[quote name='Margi']Przecież ciągle nowe się rozwijają.Tosię odrobaczałam 4 razy a dwa razy takim środkiem co to wszystko wybija i nie wolno go podawać przy pierwszym odrobaczeniu,bo kot może tego nie przeżyć (przez wydzielające się toksyny )Gdzieś już pisałam jak się nazywa.[/QUOTE]
Ale jak podasz po 2 tygodniach drugi raz, to wybija znaim one jajek naskładają i nie powinno być. A my już trzecie raz odrobaczamy, trzecia seria :( I to wszystkie łącznie z Lizką.

Posted

[quote name='zerduszko']Ale czemu się poprawia?

Ale jak podasz po 2 tygodniach drugi raz, to wybija znaim one jajek naskładają i nie powinno być. A my już trzecie raz odrobaczamy, trzecia seria :( I to wszystkie łącznie z Lizką.[/QUOTE]

Teoretycznie tak powinno być a praktycznie często nie jest.:shake:

Ten ostatni środek wybija też lamblie i inne cholery.