Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro ten wielki dzień, jutro, jutro!
Po Czekoladkę przyjeżdża pani z Pabianic. Jest sympatyczna, ma dwójkę dzieci- 11 i 12 lat, mieszka w mieszkaniu 68m2, mają domek na wsi, na który wyjeżdżają w weekendy, pani kupiła już smycz i obrożę, jak wszystko zgrabnie pójdzie,to będę razę z nią przy wyciąganiu niuni. Tylko później się trzeba pomartwić o kontrolę poadopcyjną!

Posted

Czekoladce zostało 100km do domu...

Po 16 NPC ( nowa pani Czekoladki ) przyjechała pod schronisko.
Mówiłam, by nie patrzyła na inne psy- tylko idziemy migiem do Czekoladki. Bardzo się jej spodobała, chwilę postałyśmy pod boksem, NPC się popłakała a my z Gonitwą poszłyśmy po pracownika, w celu wyciągnięcia jej.
Kiedy ją wyciągaliśmy, koleżanka z boksu KIKA tak bardzo chciała wyjść, że skoczyła na pracownika i sama chciała sobie założyć obrożę, jakby wiedzieła, też się rozkleiłam, no a na dodatek Czekoladkę na pożegnanie ugryzła w ogon inna znajoma ( naszczęście niezbyt dotkliwie, zazdrość robi swoje).
Sunia bardzo się bała, była zlękniona i strasznie mocno ciągnęła na smyczy. Trzy mnie przewróciła, w tym raz plącząc się pod nogami, a dwa razy z miłości.
Nie wiem dlaczego, ale psy które wyciągam, są jakoś specyficznie do mnie nastawione, strasznie się do mnie kleją.
Aha, no i najważniejsze- Czekoladka od dziś nazywa się Luna.
Umówiłam się z NPC, że zadzwoni jak wróci do domu- cała rodzina na nich czeka.
Mam nadzieję, że Luna wywoła pozytywne wrażenie u córek NPC- chyba nie ma innej możliwości, suczka jest cudowna i bardzo kochliwa.
Podobno została oddana przez człowieka, który znalazł ją i jeszcze jakiegoś psa razem na parkingu.

Jestem szczęśliwa i usatysfakcjonowana...Luna jest moim 25 uratowanym psem.

NPC obiecała, że będzie zdawać fotorelacje!

Posted

Lunka już wczoraj pojechała na wypoczynek majowy, na swoją działkę w obrzeżach miasta. Starsza córka jest w niebo wzięta, skacze , raduje się, bawi się z Lunką, ale młodsza czuje do niej respekt, bo jest trochę zdziczała, co jest na razie rzeczą naturalną. Mała obiecała mi ( nazywa się Basia i miałam przyjemność rozmawiać z nią przez telefon ), że będzie lepiej i na pewno będzie ją kochać.
Pani jest szczęśliwa, mówi , że sunię pokochała cała rodzina.

No, dobrze jej się wiedzie... teraz pewnie biega po hektarze SWOJEJ ziemi...

Posted

Czekoladka pojechała na majówkę, biega sobie codziennie na podwórku i chyba poczuła się stróżem, bo warczy na obcych. Jest o swoją rodzinę bardzo zazdrosna, przyjaciela NPC kilka razy ugryzła...
Ale, jak zapewnia mnie pani mam się nie martwić bo mają zamiar ją wytresować samodzielnie, a jak sobie nie poradzą, to skorzystają z usług behawiorysty. Do nich jest przemilutka. Mi się po prostu wydaje, że ona chce ich bronić...
W każdym bądź razie ma u nich jak w raju, zdjęcia będą w przyszłym tygodniu.

• 17 years later...
Posted

Nareszcie udało mi się odnaleźć ten wątek!!!!!

Odkopuję wątek sprzed lat wiedziona nostalgią: szukałam go kiedyś, ale nie znalazłam, a potem odpuściłam zapomniałam o nim. To moja mama adoptowała Czekoladkę-Lunę :)) Przeżyła z nami 5 przeprowadzek do Wrocławia i okolic. Uwielbiała góry, zimę i wodę, była cudownym, stonowanym psem bez cienia agresji (może wyłączając same początki :)) Luna praktycznie wychowała naszego pierwszego kota, Zuzię, kiedy znaleźliśmy ją jako kilkudniowe kocię i chowaliśmy na butelce. Nie lubiła się przytulać, ale wszystkie drzwi musiały być otwarte, tak by zawsze wiedziała gdzie kto jest. Była moją najukochańszą przyjaciółką. Odeszła w listopadzie 2021 roku mając 15 lat - a gdyby nie nowotwór pewnie żyłaby dalej, bo poza tym była zdrowa i silna jak byk. W ostatnich latach życia często była ze mną w pracy. Bardzo mi jej brakuje.

Widziałam, że na początku wątku były zamieszczane jej zdjęcia - jeśli to nie problem, byłoby mi mega miło jeśli mogłabym je obejrzeć! Podsyłam część zdjęć od siebie :))

Ratter,
Starsza Córka
P.S. Co prawda wiem, że forum obumarło, ale pomyślałam, że fajnie będzie jednak wstawić ten post :))

spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.pngspacer.png
spacer.png

• Like 1