Guest wolfheart Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Uff..Udało się! Dzięki nieocenionej pomocy ,Ptysiak,justysiek ,a także Kasi (którą poznałam dzięki justysiek) Luna pojedzie jutro do Płocka.Będzie tam mieszkała w BDT u Pani szkoleniowiec, która sama posiada stadko ON.Jak się okazuje "znam" tę osobę z Owczarek.pl . Będę towarzyszyła Lunie w drodze do Płocka.O wszystkim poinformuję Was jutro po powrocie do domu. Najtrudniejsza co mnie czeka ,to rozstać się z Luną.Wiem ,że postępuje słusznie mimo to będzie to jedna z chwil,których nie chce się dwa razy przeżywać.
:: FiGa :: Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Kochana to swietna wiadomosc! :multi: A czy jest cien szansy, by po przejsciu szkolenia i wyprostowaniu ewentualnych strachow mala wrocila do Ciebie?
kkasiiiar Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Moj TZ pojechał razem z Marta zawieść Lune , bede dostawała wiadomośći i zdjecia od DT to bede tutaj przekazywać.
:: FiGa :: Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Juz pojechali.... trzymamy kciuki i trzymaj sie cieplutko Martus... duzo sily bedziesz teraz potrzebowac...
egradska Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 czy ja dobrze myślę, że Lunka jest u Kasi z Kamabedy z Owczarka? jeśli tak, to póki co jest ok. A Kasia jest pierwszą osobą, która wkroczyła na teren mojego Maxia ze swoim psem i zrobiła czary mary, tak ze Max nie chcial zeżreć ani jej, ani psa, po tym jak osobiście ściągnęła mu kaganiec. Rzeczona sytuacja miała miejsce na zlocie owczarków niemieckich:)
Guest wolfheart Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Kochani,dziękuję Wam za wsparcie! Luna już od kilku godzin w DT.Tak,jest u Kasi z Kamabedy,bardzo życzliwa osoba. Dawałam radę jakoś dopóki Luna nie zniknęła mi z oczu,potem już nie opanowałam łez.Teraz nadal ryczę...To jeden z najgorszych dni w moim życiu. Wiem,że nic jej się nie stanie,że jest bezpieczna mimo to rwę włosy z głowy i nie mogę przestać się o nią bać. Oczywiście pozostaję w stałym, kontakcie z Kasią inaczej chyba bym oszalała. Będę też tu pisała. Jeżeli wiedziałabym,że Lunie nie zaszkodzi powrót do mnie ,że nie wrócą jej lęki to zabrałabym ja jak tylko była by gotowa i dalej z nią pracowała.Naprawdę ją kocham i chcę tylko jej dobra.
Guest wolfheart Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 SOKO z Chełmna (kuj-pom) ,pisałam w pierwszym poście.
Soko Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Oj, a ja nie doczytałam, jakoś zawsze takie informacje mi umykają a potem wychodzę na głupka bo się pytam :D Luna też tam jest? Szkoda, że tak późno wpadłam na wątek, ja mogłabym do Was jeździć i coś doradzić.
Guest wolfheart Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 SOKO Dzięki za dobre chęci.Lunka jest obecnie w Płocku u Pani szkoleniowiec,gdzie pozostanie do czasu pokonania swoich strachów.Później w zależności od opinii jej tymczasowej opiekunki,Lunka albo wróci do mnie,albo poszukamy jej nowego odpowiedniego dla niej domku.
Soko Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Na przyszłość wiedz, że w razie potrzeby mogłabym codziennie do Was dojeżdżać. Także gdyby szkoleniowiec powiedziała że jest ok ale potrzeba byłoby, żeby ktoś miał Lunkę na oku, to nie ma problemu.
Guest wolfheart Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Mam nadzieję,że do tego czasu ja sama zdobędę na tyle wiedzy ,aby móc w pełni poprowadzić dalszą pracę z Luną i stać się dla niej godnym zaufania przewodnikiem.O Tobie będę pamiętała,wielkie dzięki.:lol:
Guest wolfheart Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) Na wątku ,który widnieje w moim podpisie pojawiły się pierwsze zdjęcia Luny.Również pierwsze opinie Kasi napawają lekkim optymizmem...przed Lunką długa droga ,ale sunia robi małe obiecujące kroczki.:lol:Jest o wiele za wcześnie na stawianie poważnych opinii i stwierdzanie czegokolwiek,myślę że Kasia przekaże więcej informacji kiedy uzna to za stosowne. EDIT: Wszystkich proszę o przeniesienie się na wątek Luna(vel Histeria) z Galerii http://www.dogomania.pl/forum/threads/230898-Luna-(-vel-Histeria)-sunia-w-DT-na-resocializacji/page5 Edited October 19, 2012 by marta.k9080
Recommended Posts