pmmazz Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 na początku chciałbym pogratulować zdobycia I lokaty, III BIS PUPPY na KRAJOWEJ WYSTAWIE w GŁOGOWIE (CWC SHOW) - 25.01.2004, dla Arktogea BLACK WIZARD teraz jednak przejdę do sedna sprawy. według wszelkich dostępnych informacji Arktogea BLACK WIZARD urodził się 14.08.2003, tak więc w dniu wystawy miał ukończone 5 miesięcy i 11 dni. o ile się orientuję, w klasie szczeniąt mogą startować maluchy 6-9 miesięczne. jak więc Arktogea BLACK WIZARD znalazł się w kl.szczeniąt? jak już pisałem w odrębnym topicu, chce rozpocząć od krajowej wystawy w Lublinie 13.06.2004, ale tego dnia mojemu maluchowi do ukończenia 9 miesiąca życia, zabraknie 7 dni. Czyli szczenięta, a nie młodzież. Czy tez może jest szansa na młodzież? pozdrawiam pmmazz Quote
pmmazz Posted January 30, 2004 Author Posted January 30, 2004 Masz szanse na młodzież, jeżeli postanowisz troche oszukać. Po prostu wpiszesz wczesniejsza date urodzenia... nikt tego nie może sprawdzić? a sumienie, sumieniem - inaczej się patrzy na SZCZENIĘTA, inaczej na MŁODZIEŻ, tutaj już można coś zyskać, choć wątpliwym jest, by za pierwszym razem się udało, choć kto wie... Quote
pmmazz Posted January 30, 2004 Author Posted January 30, 2004 Na szczescie jednak wiele osob ze srodowiska kynologicznego wyłapuje to i taka osoba jest juz w srodowisku spalona. A przynajmniej ma odpowiednia etykietke... nie chciałbym, by nam się coś takiego trafiło, tym badziej na samym początku, choć przyznam kuszącym się wydaje... A Twoje 7 dni to faktyczny pech. Pamietaj jednak, ze w szczeniakach potraktuja Was ulgowo a w młodziezy raczej nie, moze lepiej wiec zaczac od klasy szczeniąt. ano już tak w moim życiu jest, jak pech tuo juz na całej linii, ale mimo wszystko wolałbym zacząć od MŁODZIEŻY. Quote
pmmazz Posted January 30, 2004 Author Posted January 30, 2004 Nie ukrywam, że uważam, że to niesprawiedliwe wobec innych wystawców.... ano właśnie, a gdybym jeszcze trafił powiedzmy (nie wiem czy jeszcze sędziuje) na p.Ewę Stolarską.... :) Quote
SZAMAN Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 Nie ukrywam, że uważam, że to niesprawiedliwe wobec innych wystawców.... ano właśnie, a gdybym jeszcze trafił powiedzmy (nie wiem czy jeszcze sędziuje) na p.Ewę Stolarską.... :) Jeszcze sędziuje,np.17.05.-Kwidzyn-Miłosna o/Grudziądz; 31.05.-Olsztyn-Ostróda :) ,ale my się nie wybieramy na te wystawy. :nono: Chyba jednak ludziska manipulują tymi klasami, bo w Poznaniu startował w klasie młodzieży:BORYS Syberyjski Sen (znany mi z Częstochowy), a urodził się :19.02.2003, więc o ile się nie mylę to był mały falstart? Quote
Diana14 Posted January 30, 2004 Posted January 30, 2004 Ja mogę uczciwie powiedzieć, że jak do wystawy się przygotowujemy(Łódź)to wszystkie zgłoszenia które mi w łapkę wpadną są od razu sprawdzane...i te na których jest kl.Championów a nie ma ksero są przesówane i te które są do złej klasy(ze względu na wiek)zgłoszone też.... Quote
Carie Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 W katalogu wystawy Artogea Black Wizard ma podaną datę urodzenia 14.07.2003 tak więc miał skończone 6 miesięcy . Moja suczka przegrała z nim porównanie ale nie mam do nikogo pretensji jeśli ta data to fikcja . Po porównaniu rozmawiałem z sędzią i wiem dla czego przegrałem a tej pani życzę powodzenia. Quote
Asdf Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 Oj nieładnie, nieładnie. W kazdym razie gdybye pisek wystawiany byl w klasie mlodziezy a niemialby 9 miechow i wygralby to potem ta wystawa nie moze sie liczyc do wnioskow na mł. ch. bo na bank to wykumaja. Quote
SZAMAN Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 A kto jest właścicielem Black Wizard? Dobrze jest mieć tę osobę na oku :wink: Carie: Wciągnąłeś się w wystawianie? Quote
Mami Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 Sluchajcie, ale jezeli do Ml.Champ. potrzebne sa trzy wnioski Zw.Ml, to przeciez nie dostaniemy tego certyfikatu jezeli okaze sie, ze jedna wystawa jest malym oszustwem. W ZK robiac taki dyplom beda miec wglad na prawdziwa date urodzenia, i date wystaw. Czy mozliwe jest, ze moga tego nie wydac? Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi, bo nieco zamotalam. Quote
SZAMAN Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 W katalogu wystawy Artogea Black Wizard ma podaną datę urodzenia 14.07.2003 tak więc miał skończone 6 miesięcy . Moja suczka przegrała z nim porównanie ale nie mam do nikogo pretensji jeśli ta data to fikcja . Niestety ta data to fikcja, można sprawdzic na stronie Arktogea :-? Quote
kadziumia Posted February 1, 2004 Posted February 1, 2004 oto, co skopiowałam ze strony hodowli ARKTOGEA: MIOT „B” – urodzony 14.08.2003 r. Arktogea ANDALUSIA x Mł.Ch.Pl., Mł.Zw.Pl. Hydrargium EXPLORER BEAR No to w takim razie, wyjaśnijcie mi proszę, co teraz z takim wałkiem będzię? Pozdrawiam Quote
Carie Posted February 1, 2004 Posted February 1, 2004 A kto jest właścicielem Black Wizard? Dobrze jest mieć tę osobę na oku :wink: Carie: Wciągnąłeś się w wystawianie? Właścicielem Black Wizard jest Lidia Pasternicka z Poznania . A co do drugiego pytania , to narazie mi się podoba bo sunia dostaje wysokie noty a co będzie dalej nie wiem może z czasem mi przejdzie , wiadomo że jak się wygrywa to jest ok . :lol: Quote
SH Posted February 1, 2004 Posted February 1, 2004 Oj ludziska :flop: To znaczy, że jeśli pies jest ładny to właścicielowi wybaczacie kłamstwo i podawanie fałszywych danych :niedowia: Nie dziwcie się potem, że "hodowle" wypuszczają szczenięta "pozarodowodowe" albo z papierami co drugi miot. To się właśnie tak zaczyna, od "niewinnego" kłamstwa :evil: Quote
pmmazz Posted February 2, 2004 Author Posted February 2, 2004 W katalogu wystawy Artogea Black Wizard ma podaną datę urodzenia 14.07.2003 tak więc miał skończone 6 miesięcy .... polecam adres pod którym można zobaczyć faktyczny wiek tego SH: http://arktogea.w.interia.pl/ pozdrawiam pmmazz Quote
pmmazz Posted February 2, 2004 Author Posted February 2, 2004 chyba przypadkiem nastapiłem komuś na odcisk (ew. zrobiłem krecią robotę), a konkretnie właścicielce BLACK WIZARD'a. a ja jednak będę prawdopodobnie na wystawie w Lublinie z najstarszym szczenięciem w klasie :) pozdrowionka dla wszystkich pmmazz Quote
SZAMAN Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 a ja jednak będę prawdopodobnie będę na wystawie w Lublinie z najstarszym szczenięciem w klasie :)pozdrowionka dkla wszystkich pmmazz Jeśli nie chcesz, żeby kolejny topik był o pprzekrętach właściciela Conora :wink: , to raczej wybierz klasę szczeniąt :D Quote
pmmazz Posted February 2, 2004 Author Posted February 2, 2004 Jeśli nie chcesz, żeby kolejny topik był o pprzekrętach właściciela Conora :wink: , to raczej wybierz klasę szczeniąt :D ach ten Ajaks to Waleczny.... nie masz się o co martwić, co ja z oczyma robiłbym przy jakimś choćby przypadkowym spotkaniu z hodowcą, poza tym co to za radość byłaby z takich występów... pozdrawiam pmmazz Quote
kadziumia Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Nie martw się pmmazz, nie Ty jeden jesteś w niekorzystnej dla siebie sytuacji :lol: . Tegoroczna Wystawa w Poznianiu jest 7 listopada. Mój AZZIS własnie 7 listopada skończy 15 miesięcy. Hodowczyni sugerowała mi, że byłoby fajnie, gdyby AZZIS wystąpił wówczas w Pośredniej (pod warunkiem, że dobrze się spisze na wcześniejszych Wystawach w Młodzieżówce). No i (w myśl tego, co napisała swego czasu Jagusia) doooopa blada, jeśli rzeczywiście pies w dniu Wystawy musi mieć ukończony wiek + jeden dzień :cry: . Zdaję sobie sprawę, że to trochę dzielenie przysłowiowej skóry na niedźwiedziu, no ale hipotetycznie jest taka możliwość :roll: . Pozdrawiam Quote
Agappe Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Sluchajcie, ale jezeli do Ml.Champ. potrzebne sa trzy wnioski Zw.Ml, to przeciez nie dostaniemy tego certyfikatu jezeli okaze sie, ze jedna wystawa jest malym oszustwem. W ZK robiac taki dyplom beda miec wglad na prawdziwa date urodzenia, i date wystaw. Czy mozliwe jest, ze moga tego nie wydac? Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi, bo nieco zamotalam. Sma chętnie bym poznała odpowiedź na to pytanie. Mojej suni będzie potrzebne jedno duże Zw.Mł.. Wystawa klubowa przed nami, ale nawet jeśli wygra to ta sędzina dała nam już jedno zw.mł. Potem jest międzynarodowa wystawa w Warszawie na której Anata będzie O JEDEN DZIEŃ ZA STARA na młodzież.. To sie nazywa dopiero pech.. Data mówiąca o tym do której klasy ma przynależeć pies to JEDEN DZIEŃ PRZED WYSTAWĄ! Quote
Recommended Posts