Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuzka2']Jakaś kobietka napisała ws suniek-odpowiedziała na ogłoszenie śląskie.Kazałam dzwonić;-)[/QUOTE]
Dzwoniła kobietka spod Katowic. Ale trochę się zaczęła wycofywać gdy okazało się, że suń nie można obejrzeć. Ma pogadać z mężem i ew. zadzwonić.

Posted

[quote name='Ginn']Dzwoniła kobietka spod Katowic. Ale trochę się zaczęła wycofywać gdy okazało się, że suń nie można obejrzeć. Ma pogadać z mężem i ew. zadzwonić.[/QUOTE]

To najczęściej nie wróży dobrze :/

Posted

[quote name='Ginn']Dzwoniła kobietka spod Katowic. Ale trochę się zaczęła wycofywać gdy okazało się, że suń nie można obejrzeć. Ma pogadać z mężem i ew. zadzwonić.[/QUOTE]
Dla niektórych sprawa obejrzenia na żywo jest ważna,bo chodzi nie tylko o wygląd,ale poznanie się i czasem o wspólne "fale";-)Ja pojechałam po psa "ze zdjęcia",a wróciłam z zupełnie innym.Sunia ze zdjęcia była fajnie opisana,ale nie do końca opis sprawdził się w realu;-)Pies czy kot to przyjaciel na wiele lat-trzeba się naprawdę dobrze dobrać;-)Ja bym nie przekreślała takich ludzi;-)Nie zadzwoni-trudno-szukamy dalej;-)

Posted

[quote name='Zuzka2']Dla niektórych sprawa obejrzenia na żywo jest ważna,bo chodzi nie tylko o wygląd,ale poznanie się i czasem o wspólne "fale";-)Ja pojechałam po psa "ze zdjęcia",a wróciłam z zupełnie innym.Sunia ze zdjęcia była fajnie opisana,ale nie do końca opis sprawdził się w realu;-)Pies czy kot to przyjaciel na wiele lat-trzeba się naprawdę dobrze dobrać;-)Ja bym nie przekreślała takich ludzi;-)Nie zadzwoni-trudno-szukamy dalej;-)[/QUOTE]
Ja nie przekreślam Broń Boże - tylko mi szkoda.

Posted

[quote name='Zuzka2']Wrzucam nowe nabytki od agi38-w tym Figę-na Śląsk,żeby nam się uzbierał składzik:-)

Ginn,Figa lubi koty?;-)[/QUOTE]
Trudno to w tej chwili powiedzieć. Jest po sterylce, w zupełnie nowych warunkach. Jest obojętna. Jest u mnie kilka dni - to za krótko na to aby coś bliżej o niej powiedzieć.

Posted

[quote name='Zuzka2']A to dobrze,że chociaż obojętna;-)[/QUOTE]
No to Figunia chyba ma domek w Sosnowcu. W najbliższą sobotę prawdopodobnie wyjazd przez Małopolskę na Śląsk.

Posted

[quote name='Zuzka2']Mam nadzieję,że facet nie ma kotów;-)
Ekspresowa adopcja-ze dwie godziny na portalach;-)

A kto się wybiera do Małopolski?:-)[/QUOTE]
Fakt - takiego tempa jeszcze nie było.
Wybierają się "podróżniczki" - zgadnij.

Posted

[quote name='Ginn']Fakt - takiego tempa jeszcze nie było.
Wybierają się "podróżniczki" - zgadnij.[/QUOTE]
A podróżniczki kogo wywożą do Małopolski?;-)Bo na razie mamy trójkę na Śląsk;-)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Zuzka2']Co słychać u suczek?:-)
One były w końcu sterylizowane w miniony pt?[/QUOTE
Tak oczywiście. Małe po sterylce rozrabiają jak pijane zające. Są na mnie wściekłe bo po sterylce nie wypuszczam ich do pobiegania po ogrodzie a były do tego przyzwyczajone. Wrzeszczą w kojcu jak głupie ale trudno póki się wszystko nie zagoi - siedzą w kojcu.

Posted

A ja dorabiam ogłoszenia suczynkom tyle czasu i na tyle miast:roll:Może się w końcu doczekają:-)

Ginn,ja nie wiem czy w ogóle jest sens zastanawiać się nad poglądami głoszonymi przez kler,bo są tak egzotyczne,sprzeczne i oderwane od faktów,że aż wstyd,że w XXI wieku ktokolwiek ich słucha jeszcze,a wielu płaci ciężkie pieniądze.No ale to długa historia;)Nie wierzę,że można głosić miłosierdzie,zalecać przykazanie miłości i tak a nie inaczej traktować bezbronnych i najsłabszych- i to nie tylko zwierzęta,bo przede wszystkim prostych ludzi czy dzieci.Było już na dogo parę historii zwierzaków z plebanii-niektórym nie zdążono nawet pomóc:razz:

Posted

Ginn napisał(a):
Miałam jednego sms-a - beznadziejnego.
Co do artykułu to zaraz mam skojarzenia z twierdzeniami kościoła, że zwierzęta nie posiadają duszy.

Co ciekawe - wystarczy poczytać dokumenty Jana Pawła II, w których pisze o tym, że ludzie mają duszę i ducha, zwierzęta zaś duszę posiadają, ale ducha nie mają ;) Czym jest dusza, a czym duch - odsyłam do lektury ;)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Ale one śliczne!:loveu:
Ta z krótkim ogonkiem śmieszna:evil_lol:

Jak na 5mies.spore są-pewnie wyrosną tuż za kolano;-)

Najbardziej przymilasta jest ta ze mną (zielony rękaw).

Posted

[quote name='Zuzka2']Jutro jedzie transport Kielce-Warszawa-jak komuś potrzeba:smile:Nr tel.wyślę na pw.
Dzięki Zuzka ale u mnie zastój.