Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Po paru miesiacach w DT, Dymny odszedl za TM

• ... :-(________________________________________________________________________
    DYMNY to duży, ok. 10 letni pies, który od 2005r. czeka na dom w mieleckim schronisku. Obecnie mieszka na tzw. hali. Jest to mieszaniec w czarnym kolorze, któremu trochę przebija dymny nalot na łapach i brzuchu. Są to jasne i białe pojedyńcze włosy, które dają efekty dymnej sierści.

Dymny jest bardzo przyjaznym i grzecznym psiakiem. Pracownikow i wolontariuszy schroniska wita z radością. Z radością powitałby też swojego nowego pana, mamy nadzieję, że się taki wkrótce pojawi i pieska adoptuje.

Dymny już długo czeka na swoją szansę, a czas nie staje w miejscu... Dymny ma coraz mniej czasu, żeby skorzystać z szansy adopcji...

W schronisku razem z Dymnym mieszka wiele psich nieszczęść. Zdajemy sobie sprawę, że wśród tylu młodszych i piękniejszych psów czekających na adopcję, Dymny ma małe szanse na dom... ale musimy próbować, może akurat ktoś zobaczy coś pięknego i wyjątkowego właśnie w nim... i z tą nadzieją przedstawiamy go tutaj i prosimy o szansę dla niego. :modla:

Oto ulotka Dymnego z ogłoszenia na Tablicy. Zachęcam wszytkich do drukowania i rozklejania ulotek gdzie się da:

http://img844.imageshack.us/img844/9345/dymnyulotka.pdf

• Edited by Sabina02
    Posted

Witam, jestem wirtualną opiekunką Dymnego, od maja nieaktywną niestety, prosze podajcie konto, na które mogę coś wpłacić i prosić o zakupy dla psinki. Mogę też kupić coś u weterynarza znajomego - witaminy i co tam mu potrzebne i wysłać , tylko prosze podać jakiś adres. Na to konto wpłacimy też coś na Melisę - to podopieczna mojego męża. Jak mi możecie podać te namiary - ja w technice internetowej nie jestem biegła:)

Posted

[quote name='Sabina02']Malo kto odwiedza Dymnego na watku... :(
    Ale za to go odwiedzamy w rzeczywistosci. Wczoraj Dymny biegal z Saba ze 2-3 godziny po podworku. Dostal smakolyki i kurze lapki. Zrobil sie calkiem fajny pies z niego.

Psina, co do wplat na Dymnego, to nie ma teraz wirtualnych adopcji (pisalam powiadomienie do wszystkich opiekunow w maju 2012), mozna np. przeslac paczke z napisem 'wolontariusze-PIES DYMNY'. Z gory dziekujemy za kazda najmniejszą paczuszkę.

Posted

Ulka18, ciesze sie ze przynajmniej Dymny ma Was i sie moze wybiegac, i choc na chwile nacieszyc czlowiekiem.

Na Tablicy szalu z wejsciami nie ma. :-( Musze Dymnemu zamowic pakiet innych ogloszen.

Posted

dzisiaj byłam w schronisku, Dymny ma nową koleżankę - Sabę bernardynkę. Fajnie się dogadują, ale..z Dymnym chyba nie najlepiej. Znosi go czasami na bok jak idzie ( tylne łapki), a i przednia jedna coś dziś zawodziła - wywrócił się biedak :(

Posted

Dymny juz od niedzieli z Saba, nasza Kasiadaffik przeniosla Sabe na przód. A to chwianie sie to na pewno neurologiczna pozostałosc po przebytej nosówce. Jeszcze calkiem niedawno w mieleckim schronie nosówka to byl 'chleb powszedni'...

Posted

lusinda napisał(a):
    dymniak przeniesiony na sektor B - razem z saba. dziś nawet poszczekiwał - chyba się zdenerwował przeprowadzką :)

Czy przeprowadza jest na jego korzysc?

Posted

Dymny ma ladny duzy boks 14 z wybiegiem, w rejoniem Pana Kazia, takze mozemy byc spokojne. Dymny przyzwyczajony do ciaglego chodzenia, bedzie musial sie przestawic na krotsze spacery. Musimy o nim i Sabie pamietac, kto bedzie to wypuszczac.

Posted

Dzis Dymny i Sabunia spacerowaly po wybiegu, widac, ze brakuje im takiego zwyklego chodzenia za nami jak wczesniej. Ale i tak maja dobre warunki, duzy boks, kocyki, zeby tylko ktos codziennie przychodzil i je wypuszczal. Bo na pracownikow nie mozna liczyc, ze beda psy wypuszczac i je zmieniac, zeby kazdy boks mogl pobiegac.

Posted

DYMNY WRAZ Z SABA SA W BOKSIE 7 SEKTOR B. Beda czesciej ogladac ludzi, moze doczekaja sie wyjscia na wybieg. Budy maja odpowiedniej wielkosci, Kasia polozyla im spiwor miedzy budami na gąbkach, Dymny od razu sie tam położyl. Dymny słabo chodzi, widać ból nog mu dokucza. Trzeba by jakies tabletki na stawy mu podawac. Saba ladnie przytyla i tylko żal jej, że tak mało teraz ma odwiedzin i psina nie rozumie co sie stalo, ze siedzi sama i sama.

• 2 weeks later...