Sabina02 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 (edited) Po paru miesiacach w DT, Dymny odszedl za TM ... :-(________________________________________________________________________ DYMNY to duży, ok. 10 letni pies, który od 2005r. czeka na dom w mieleckim schronisku. Obecnie mieszka na tzw. hali. Jest to mieszaniec w czarnym kolorze, któremu trochę przebija dymny nalot na łapach i brzuchu. Są to jasne i białe pojedyńcze włosy, które dają efekty dymnej sierści. Dymny jest bardzo przyjaznym i grzecznym psiakiem. Pracownikow i wolontariuszy schroniska wita z radością. Z radością powitałby też swojego nowego pana, mamy nadzieję, że się taki wkrótce pojawi i pieska adoptuje. Dymny już długo czeka na swoją szansę, a czas nie staje w miejscu... Dymny ma coraz mniej czasu, żeby skorzystać z szansy adopcji... W schronisku razem z Dymnym mieszka wiele psich nieszczęść. Zdajemy sobie sprawę, że wśród tylu młodszych i piękniejszych psów czekających na adopcję, Dymny ma małe szanse na dom... ale musimy próbować, może akurat ktoś zobaczy coś pięknego i wyjątkowego właśnie w nim... i z tą nadzieją przedstawiamy go tutaj i prosimy o szansę dla niego. :modla: Oto ulotka Dymnego z ogłoszenia na Tablicy. Zachęcam wszytkich do drukowania i rozklejania ulotek gdzie się da: http://img844.imageshack.us/img844/9345/dymnyulotka.pdf Edited January 16, 2013 by Sabina02 Quote
Sabina02 Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 (edited) Zrobilam Dymnemu tez ogloszenie na Tablicy: :lol: http://tablica.pl/oferta/dymny-od-lat-niechciany-czy-znajdzie-jeszcze-kochajacy-dom-ID1BriD.html Edited September 25, 2012 by Sabina02 Quote
lusinda Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Dymny to naprawdę kochany psiak - jak tylko pojawią się wolontariusze, szczeka żeby go wypuścić... i załatwia się poza boksem. naprawdę czysty psiak Quote
pomóżpomagać Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Wyskocz psinko na pierwszą. O tak niespotykanej urodzie i tyle czeka?:shake: Quote
lusinda Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 nie było mnie prawie tydzień w schronie...ciekawe jak tam Dymniaczek Quote
Sabina02 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Malo kto odwiedza Dymnego na watku... :( Quote
psina Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Witam, jestem wirtualną opiekunką Dymnego, od maja nieaktywną niestety, prosze podajcie konto, na które mogę coś wpłacić i prosić o zakupy dla psinki. Mogę też kupić coś u weterynarza znajomego - witaminy i co tam mu potrzebne i wysłać , tylko prosze podać jakiś adres. Na to konto wpłacimy też coś na Melisę - to podopieczna mojego męża. Jak mi możecie podać te namiary - ja w technice internetowej nie jestem biegła:) Quote
Ulka18 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Sabina02']Malo kto odwiedza Dymnego na watku... :( Ale za to go odwiedzamy w rzeczywistosci. Wczoraj Dymny biegal z Saba ze 2-3 godziny po podworku. Dostal smakolyki i kurze lapki. Zrobil sie calkiem fajny pies z niego. Psina, co do wplat na Dymnego, to nie ma teraz wirtualnych adopcji (pisalam powiadomienie do wszystkich opiekunow w maju 2012), mozna np. przeslac paczke z napisem 'wolontariusze-PIES DYMNY'. Z gory dziekujemy za kazda najmniejszą paczuszkę. Quote
Sabina02 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Ulka18, ciesze sie ze przynajmniej Dymny ma Was i sie moze wybiegac, i choc na chwile nacieszyc czlowiekiem. Na Tablicy szalu z wejsciami nie ma. :-( Musze Dymnemu zamowic pakiet innych ogloszen. Quote
lusinda Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 dzisiaj byłam w schronisku, Dymny ma nową koleżankę - Sabę bernardynkę. Fajnie się dogadują, ale..z Dymnym chyba nie najlepiej. Znosi go czasami na bok jak idzie ( tylne łapki), a i przednia jedna coś dziś zawodziła - wywrócił się biedak :( Quote
Ulka18 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Dymny juz od niedzieli z Saba, nasza Kasiadaffik przeniosla Sabe na przód. A to chwianie sie to na pewno neurologiczna pozostałosc po przebytej nosówce. Jeszcze calkiem niedawno w mieleckim schronie nosówka to byl 'chleb powszedni'... Quote
lusinda Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 ale fakt, z sabą dogadują się bardzo fajnie.. Quote
Ulka18 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Dymniak tradycyjnie pochodzil z Saba, pojedli lapek kurzych na maksa. Mieli dzis 2 kursy chodzenia. Kochane psiaki :Iloveyou: Quote
lusinda Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 dymniak przeniesiony na sektor B - razem z saba. dziś nawet poszczekiwał - chyba się zdenerwował przeprowadzką :) Quote
Sabina02 Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 lusinda napisał(a):dymniak przeniesiony na sektor B - razem z saba. dziś nawet poszczekiwał - chyba się zdenerwował przeprowadzką :) Czy przeprowadza jest na jego korzysc? Quote
Ulka18 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Dymny ma ladny duzy boks 14 z wybiegiem, w rejoniem Pana Kazia, takze mozemy byc spokojne. Dymny przyzwyczajony do ciaglego chodzenia, bedzie musial sie przestawic na krotsze spacery. Musimy o nim i Sabie pamietac, kto bedzie to wypuszczac. Quote
Sabina02 Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Oto ulotka Dymnego z Tablicy. Zachecam wszytkich do drukowania i rozklejania ulotek gdzie sie da: :modla: http://img844.imageshack.us/img844/9345/dymnyulotka.pdf Quote
Ulka18 Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Dziewczyny, pls pamietajcie o Dymnym i Sabuni. One siedza teraz dalej i trzeba je czesciej wypuszczac. Quote
Ulka18 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ten boks, w ktorym mieszkal nasz Dymny i Sabunia jest juz zburzony. Quote
Sabina02 Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Dobrze ze Dymny i Sabunia maja lepsze warunki. Nareszcie... Quote
Ulka18 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Dzis Dymny i Sabunia spacerowaly po wybiegu, widac, ze brakuje im takiego zwyklego chodzenia za nami jak wczesniej. Ale i tak maja dobre warunki, duzy boks, kocyki, zeby tylko ktos codziennie przychodzil i je wypuszczal. Bo na pracownikow nie mozna liczyc, ze beda psy wypuszczac i je zmieniac, zeby kazdy boks mogl pobiegac. Quote
lusinda Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Dziś już spadł śnieg... a Dymny dalej w schronisku. Miejmy nadzieję że uda mu się spokojnie przeczekać do wiosny... Quote
Ulka18 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 DYMNY WRAZ Z SABA SA W BOKSIE 7 SEKTOR B. Beda czesciej ogladac ludzi, moze doczekaja sie wyjscia na wybieg. Budy maja odpowiedniej wielkosci, Kasia polozyla im spiwor miedzy budami na gąbkach, Dymny od razu sie tam położyl. Dymny słabo chodzi, widać ból nog mu dokucza. Trzeba by jakies tabletki na stawy mu podawac. Saba ladnie przytyla i tylko żal jej, że tak mało teraz ma odwiedzin i psina nie rozumie co sie stalo, ze siedzi sama i sama. Quote
Recommended Posts