Freia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Mam 4 miesieczna sucze rasy charcik wloski. Jesc lubi i nie mamy wiekszego problemu z naklonieniem jej do jedzenia. Jednak sie bardzo szybko nudzi jedzeniem potrafi zjesc 5 kesow kilku roznych rzeczy na raz. Do tej pory karmilam ja karma z puszki Hills perscription a/d critical care (nie jest to karma defacto dla szczeniakow jednak weterynaz stwierdzil ze jak lubi to czemu nie) karmy samej nie musze ja mieszac z gotowanym miesem. Ostatni zastanawialam sie jak dieta z surowego miesa wplywa na psiaka i czy wogole moge sprobowac takiej diety gdyz do tej pory byla zywiona jedynie miesem po obrobce termicznej. Czy jest to bezpieczne dawac psu surowe mieso ze wzgledu na bakterie itd. Quote
Litterka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Poczytaj na forum o diecie BARF - jest oparta głównie na surowym mięsie i kościach, do tego dochodzą mieszanki warzywno - owocowe i trochę nabiału. To tak ogólnie, resztę sobie doczytasz;) Quote
LadyS Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Zdrowy pies radzi sobie z bakteriami, które "żyją" na mięsie bez żadnego problemu - tutaj masz więcej o diecie BARF: http://www.dogomania.pl/forum/threads/6908 Quote
Recommended Posts