Lozik Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Ostatnio i Tycio i Mamut przeżyły defiladę młodych gości z dwóch szkół i przedszkola i powiem Wam,że oba wspaniale reagują na dzieci,podobnie jak nasza nowa wielgachna DŻENIS,cieszyły się ,nadstawiały do głaskania (przez kraty ),fajne psinki,zero zniecierpliwienia i nadmiernej ekscytacji!!! Quote
Cromikowa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 A na stronie schroniska nadal jest informacja, że Tycio jest agresywny do innych psów oraz zdjęcia z pierwszych dni pobytu.... Quote
wykrywka Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 (edited) ... a kto to "nasza nowa wielgachna DŻENIS", nie kojarzę, nie znalazłam też na stronie schroniska :shake: edit: juz chyba wiem kto to taki - to, to wielkie co sfotografowałam tydzien temu :evil_lol: ? http://imageshack.us/a/img812/2338/dsc03052o.jpg Edited October 12, 2012 by wykrywka Quote
Cromikowa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Byliśmy dziś z Tyciem na spacerku :-) był bardzo grzeczny, ładnie szedł na smyczy, nie ciągnął, kiedy widzieliśmy z daleka inne psy to szliśmy w inną stronę, a właściwie to aby odwrócić jego uwagę zachęcaliśmy go do podbiegania, a Tycio się na to łapał i biegł ;) tak samo wrócił do klatki - rozpędzony biegł przy cromiku i razem wbiegli do kojca ;) filmik: http://www.youtube.com/watch?v=wwlkGsjZxFs&feature=youtu.be Quote
Cromikowa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 jeszcze jedna ważna informacja: SZUKAM OSOBY, KTÓRA MOŻE PRZEPROWADZIĆ WIZYTĘ PRZEDADOPCYJNĄ DLA TYCIA W ŁAZISKACH KOłO BOLESłAWCA Quote
wykrywka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Widziałam, że prośba o pomoc na bolesławieckim wątku już też jest, oby był odzew. Oglądając załączony filmik chciałoby się zapytać - w czym problem, przecież to duży potulny pluszak prowadzony na smyczy :razz: :evil_lol:. ... ale zdjęcie tylko jedno :crazyeye:, fakt, że śliczne, drugi fakt - stanowczo za mało. Muszę dołożyć swoje, miałam okazję widzieć Tycia z Cromikami na spacerku :lol:. Quote
wykrywka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 (edited) Myśląc o przyszłym właścicielu Tycia marzy mi się, by zobaczyć na Jego twarzy chociaż część z tego co, wczoraj widoczne było w spojrzeniu czy uśmiechu TZ-a Cromikowej, gdy o mówił o Tyciu, gdy go przytulał :loveu: W wykonaniu Kogoś takiego zwykłe czesanie Tycio przyjmował jak czułości. Edited October 15, 2012 by wykrywka Quote
wykrywka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Potwierdzam też efekt odwrócenia Tyciowej uwagi przez polecenie - biegniemy - i Tycio biegnie w przeciwnym kierunku niż wcześniej ciągnął, czy nie zwracając uwagi, że wbiega do klatki :evil_lol: Quote
Cromikowa Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Dzisiejsze spotkanie z rodziną zainteresowaną adopcją Tycia wypadło pomyślnie, w piątek wizyta PA w ich domu i jak wszystko pójdzie dobrze, to Tycio trafi do wymarzonego domku!! Dziś Tycio był na spacerku, pokazał się z jak najlepszej strony ;) podjadł paróweczek, nawąchał się i zmachany wrócił do boksu. Quote
wykrywka Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Czy dobrze rozumiem, że przyszła rodzinka odwiedziła Tycia w schronisku? Jest już chętny na wizytę PA? Quote
cromik Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Tak odwiedzili Tycia w schronisku. Jest na piątek umówiona wizyta PA :) Quote
wykrywka Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Kogo ja widzę :crazyeye: - mamy nowego dogomaniaka :lol: Temperament Tycia nie przeraził rodzinki, prowadzili go czy tylko przyglądali się jak Ty go prowadzisz? Quote
cromik Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Przekazalem Tycia. Spacerowali sobie caly czas :) Bardzo dobrze im to wyszlo. Tycio też byl happy :) Quote
wykrywka Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Dłuży mi się do tego piątku, nie ukrywam, że liczę na pozytywny wynik wizyty :p. Wiadomo skąd Państwo dowiedzieli się o Tyciu - z fundacji, a może z ogłoszeń? Quote
Cromikowa Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 wykrywka napisał(a):Dłuży mi się do tego piątku, nie ukrywam, że liczę na pozytywny wynik wizyty :p. Wiadomo skąd Państwo dowiedzieli się o Tyciu - z fundacji, a może z ogłoszeń? wizyta dziś, siedzę jak na szpilkach i czekam na telefon... na Tycia Państwo trafili z ogloszenia na alegratka.pl Quote
Cromikowa Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Wizyta wypadła pomyślnie i Tycio z kilka dni jedzie do domku!!!!!! Jestem bardzo szczęśliwa :loveu: czekamy tylko na zakończenie prac budowlanych przy kojcu i Tycio trafi do wymarzonego domu!!! Quote
wykrywka Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 (edited) Ładnie się zasiedzieli ... :evil_lol: Edit: pisałyśmy w tym samym czasie, nie zauważyłam wcześniejszego postu i ... czekam, zagladam co chwilę ... a odpowiedź już jest. Bardzo, bardzo sie cieszę :multi: Edited October 19, 2012 by wykrywka Quote
wykrywka Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Rodzina sprawdzona, kojec na wykończeniu, nic tylko czekać na wyjazd Tycia :lol: ... a tymczasem dzisiaj dostałam zapytanie o Tycia od Pani z Chodzieży. Jest dom, duża ogrodzona działka, dwoje dzieci 9 i 6 lat. Pani szuka młodego, nieagresywnego psa, jako członka rodziny i jednocześnie gospodarza i stróża obejścia. Spodobał jej się Tycio. Nie za bardzo wiem, co odpowiedzieć :oops:. Można by wykorzystać okazję i polecić innego psa, ale wówczas musiałabym podać nazwę schroniska, może też jest jakaś propozycja od "Bernardynów" albo "Podhalanów" :razz: Quote
Cromikowa Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Tycio dziś ok godz. 16 jedzie do domku :) [quote name='wykrywka']Rodzina sprawdzona, kojec na wykończeniu, nic tylko czekać na wyjazd Tycia :lol: ... a tymczasem dzisiaj dostałam zapytanie o Tycia od Pani z Chodzieży. Jest dom, duża ogrodzona działka, dwoje dzieci 9 i 6 lat. Pani szuka młodego, nieagresywnego psa, jako członka rodziny i jednocześnie gospodarza i stróża obejścia. Spodobał jej się Tycio. Nie za bardzo wiem, co odpowiedzieć :oops:. Można by wykorzystać okazję i polecić innego psa, ale wówczas musiałabym podać nazwę schroniska, może też jest jakaś propozycja od "Bernardynów" albo "Podhalanów" :razz: wykrywka - biorę tę Panią ;) coś dla niej znajdę :p prześlij mi proszę namiary na: [email protected] Quote
ANETTTA Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 mam taka sunie Takie CUDO w typie bernardyna czeka na dom w Płońsku woj.mazowieckie! Pilne dt/ds inaczej schronisko!!! Sunia ma 1.5 roku, nie pozwólmy by trafiła do umieralni czy na łańcuch! Pomożemy w transporcie! tel.509 165 352 Quote
ANETTTA Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 zamość ..inf u tola Szukam miejsca dla tego psa - żyje w bardzo złych warunkach. Pies jest młody, ufny, łagodny. inf u agat-ta w schronisku na Podhalu pojawila sie taka sunia. Boje sie, zeby nie trafila na lancuch lub jako maszynka do robienia szczeniaczkow, ktore bedzie mozna kupowac od gorali. Osobiscie nie mam jak jej pomoc, poniewaz jestem po operacji kolana suka duza, brazowo-biala, gladka, 1 rok reszta benków http://www.dogomania.pl/forum/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje-Przeka%C5%BC-na-bernardyny-1-swojego-podatku!?p=19849982#post19849982 Quote
ANETTTA Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 szczecin podobny do tycia hym Nie wiem czy już go ktoś zgłaszał, ale bedąc dzisś w schronie nie mogłam przejść obojętnie.....Tak strasznie płakał i szczekał: "Weź mnie do domu" :-(:-(:-( inf magdola Quote
Recommended Posts